Son eklenen

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEDE EN İYİ ÜCRETSİZ UYGULAMALAR

COVID-19 salgının da yüz yüze ilişkiyi sınırlamaya devam ederken ve çoğumuz iş arkadaşları, aile ve arkadaşlarla iletişim halinde kalmak için görüntülü görüşmelere güveniyoruz. Eğer siz de maddi zorluklarla karşı karşıyaysanız ise ücretsiz uygulamalar en iyisidir. Zoom, video konferans uygulamaları listesinde en üst sıralarda yer almaya devam etmekte, ancak dışarıda başkalarıyla ücretsiz olarak çevrimiçi buluşmanıza izin verecek birçok uygulama daha var.

En iyi bilinen video konferans uygulamalarından birkaçının yanı sıra ve görüntülü arama özellikleri içeren birkaç çok popüler metin sohbet uygulamasını sizler için listeledik. Bunların çoğunun halihazırda ve ücretsiz sürümleri varken ve bazıları şu anda evden çalışanlar veya çevrimiçi olarak arkadaşlarını ve akrabalarını kontrol etmek isteyenler için de ek özelliklere erişim sunmaktadır.

Facebook ve WhatsApp ve FaceTime gibi görüntülü sohbetler yapmanıza izin veren dahil etmediğimiz bir dizi uygulamalar vardır. Onları dışarıda bıraktık çünkü tüm katılımcılarında belirli bir sosyal ağın (Facebook, WhatsApp) üyesi olmasını veya belirli bir cihaz türünde (yalnızca Apple'a özel olan FaceTime) kullanmanızı gerektiriyorlar. Ayrıca, uygulamayı indirmenize gerekte kalmadan katılmanıza izin veren uygulamalara da odaklanmaya çalıştık (ev sahibi siz değil iseniz).

Tarzınıza ve arkadaşlarınızın tarzına ne kadar uyduklarını görmek için de bir veya iki tanesini kendiniz denemek iyi bir fikirlerden biridir. Ancak bu liste de başlamak için iyi bir yerdir.

ZOOM
Zoom, büyük ölçülerde kullanımı kolay arayüzü nedeniyle en iyi bilinen video konferans uygulamalarından biri haline gelmiştir. Başlangıçta şirket Zoom'u çoğunlukla kurumsal kullanımlar için zorladılar, ancak aynı zamanda bireyler için de ücretsiz bir temel sürümünü de sağladı. İlk başlarda, Zoom maddi olmayan kullanıcılar arasında aniden yükselen popülerliğini beklemediği için, gizlilik ve güvenlik ile ilgili birkaç yanlış adımlar attılar. Bununla birlikte ve şirket bu sorunların gidermek için hızlı bir şekilde bir dizi değişiklik ve güncellemeler yaptılar (en son, ücretsiz kullanıcıları için uçtan uca şifreleme dahil edildi). Ve popülaritesi zarar görmüş görünmüyordu.

Zoom'un ücretsiz sürümün de 100'e kadar kullanıcının buluşmasına izin vermekte, ancak ikiden fazla kişinin katılabileceği toplantılarda 40 dakikalık bir sınır vardır ve bu da çoğumuz için oldukça sınırlayıcıdır. Bu yazı itibariyle Zoom, şu anda evde çalışanlar için özel bir teklif sunmuyordu ama ancak yeni kullanıcılara yardım ve tavsiye sunan bir sayfası oluşturdular.


DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
100 katılımcıya kadar ev sahipliği yapabilme özelliği
Sınırsız bire bir toplantı verme özelliği
Grup toplantılarında kırk dakika sınırı özelliği

SKYPE
Skype, beta sürümünü 2003'te piyasaya sürüldüğünden beri, bire bir görüşmeler için de başvurulan bir platform olmuştur. Şimdiler de Toplantı özelliği (uygulamanın sol tarafındaki “Şimdi Toplantı Yap” düğmesi seçilerek erişilmektedir) video konferansa izin verir; Toplantılarda zaman sınırı olmaksızın 60 kişiye kadar buluşabilirler.

Ayrıca, hizmete gerçekten kaydolmanıza gerek kalmadan ve ücretsiz bir görüntülü toplantı oluşturmanıza olanak tanıyan ayrı bir sayfaları da vardır. Ancak, uygulamayı kullanarak ve daha fazla özellik elde edersiniz, bu nedenle ücretsiz bir hesaba kaydolmakta sorun yaşamıyorsanız ise bunu yapmanız daha iyi olur.

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
Aramayı 30 güne kadar kaydetme özelliği
Arka planı bulanıklaştırabilme özelliği (uygulamanız varsa)
Sunuları paylaşma özelliği
50 katılımcıya kadar, zaman sınırı olmayan özellik

WEBEX
Webex, 90'lardan bu yana var olan bir video konferans uygulamasıdır. Cisco şirketi tarafından 2007'de satın alındı. Esas olarak bir iş uygulaması da olarak bilinmesine ve hizmet veren şirketlere odaklanmaya devam etmesine rağmen ve incelemeye değer oldukça cömert bir ücretsiz sürümü de vardır. Mevcut acil durum için ve freemium versiyonun özelliklerini 50'den 100 katılımcıya kadar genişletti ve 50 dakikaya kadar görüşebilirsiniz.

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
100'e kadar katılımcı özelliği
Her toplantı için 50 dakikaya kadar özellik
Toplantıları kaydedebilir ve yerel olarak kaydedebilme özelliği

GOOGLE MEET
Yakın zamana kadar ve Google Meet (eski adıyla Hangouts Meet’de deniyor.) yalnızca eğitimciler ve Google'ın ücretli hizmeti G Suite'e abone olanlar tarafından da kullanılabilirdi. O zamandan beri, Google Meet'i ücretsiz Gmail hizmetinin ve tüm kullanıcıları için kullanılabilir hale getirdiler. Aslında, Gmail çevrimiçi uygulamasının sol tarafına da Meet'e bir bağlantısı eklendi (ve bunu mobil uygulamalarına da yaymaya devam ediyor).

Google Meet, iş arkadaşlarınız ve arkadaşlarınız ve ailenizle görüntülü sohbet etmenin çok basit bir yolunu sunmaktadır. Hepsinin Google hesapları olduğunu varsayarsak ve bu hem ev sahipleri hem de katılımcılar için bir gerekliliktir diyebiliriz. Başlamak için, Google Meet'e gidin, "Bir toplantıya katılın veya bir toplantı başlatın" gibi seçeneklere tıklayınız, toplantıya bir ad veriniz (isterseniz) ve davetiyelerinizi gönderiniz. Google Takvim'i kullanarak da bir toplantı planlayabilir ve Google, girişi kabul etme veya reddetme gibi bir dizi güvenlik özelliği de içermektedir .

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
30 Eylül'e kadar sınırsız toplantı süresi; daha sonra 60 dakikalık sınır özelliği
100'e kadar katılımcı özelliği
Teklifleri gürültüde engelleme özelliği

MİCROSOFT TEAMS
Microsoft Teams, ilk başlarda Slack'e rakip olarak oluşturuldu ve Office ekosisteminin bir parçasıysanız eğer, özellikle sizin için iyi bir fikir olabilir. Yakın zamana kadar ve esas olarak iş kullanımına odaklanıyorlardı. Ancak Microsoft şimdi üç parçalı takımından çıktı ve iPhone ve Android cihazlarda da (henüz masaüstü yok şuan) çalışan ve herkesin 30 kişiye kadar sohbet etmesine ve konuşmasına veya görüntülü toplantı yapmasına da olanak tanıyan ücretsiz kişisel bir Microsoft Teams, sürümünü piyasaya sürdü. Kullanmak için sadece Microsoft ile bir hesap oluşturmanız yeterlidir.

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
30 kişiye kadar gruplar oluşturma özelliği
Ekran paylaşma özelliği
Metin sohbetleri fotoğrafları ve ses dosyalarını içerebilme özelliği

GOOGLE DUO
Google'ın yalnızca bir basit video konferans uygulaması sunmasını da beklemiyorsunuz değil mi? Google Meet'in (yavaş yavaş Hangouts'un yerini alan ve başlangıçta da esas olarak iş kullanıcıları için olması amaçlanan bir proje uygulaması) yanı sıra ve Google için ayrıca bir tüketici uygulaması olarak da oluşturulmuş mobil uygulaması Google Duo'ya da sahiptir. Şirket kısa süre önce Google Duo'ya davet bağlantıları ve çok basit bir web arayüzü de ekledi. Ek olarak ve uygulama artık 13'e kadar katılımcıdan oluşan gruplar oluşturmanıza izin vermekte (ancak yalnızca mobil sürümlerinde oluyor). Tüm katılımcılar Google Duo kullanıcıları olmalıdır ve bu daha çok geniş kullanımlar için bir sorun olabilir.

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
Bir mesaj kaydedebilme özelliği
13 kişiye kadar gruplar oluşturma özelliği
Uçtan uca şifreleme özelliği

GOOGLE G SUİTE
Son olarak ise şirket, özellikle Google Meet'i kullanmaya teşvik edilen G Suite de kullanıcılarına ve kurumsal müşterilerine bu sürümü tanıtmasa da, hâlâ mevcut olan "klasik" sürüm Google Hangouts için tüm söylenenler, eğer kendinizi eski moda da hissediyorsanız, Gmail veya Google G Suite Basic kullanıyorsanız en çok 10 kişiyle görüntülü sohbet etmek için de Google Hangouts'u da kullanabilirsiniz (iş veya eğitim amaçlı Google G Suite kullanıyorsanız ve en fazla 25 kişi Suite versiyonları da vardır). Çok fazla ek özellik yoktur. Metin mesajları ekleyebilir ve ekranlarınızı paylaşabilirsiniz, ama hepsi bu. Yine de hızlı ve kolay bir şekilde istiyorsanız bu incelemeye kesinlikle değecektir.

DİKKATE DEĞER ÖZELLİKLER
Gmail kullanıcıları için en fazla 10 katılımcı özelliği
Sesli görüşmelerde 150'ye kadar katılımcı özelliği

5 Yorumlar

  1. Zoom u eğitimde kullanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çocuklarda zoomdan ders görüyor genelde

      Sil
  2. Teşekkürler, bilgilendirici olmuş. Ben de zoom ya da skype ile çalışıyorum, memnunum ikisinden de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoomu çocuklar eğitim için kullanıyor. Görüntülü görüşmeleri genelde google duodan yapıyoruz.

      Sil
  3. Zoom gerçekten çok pratik ve başarılı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu