Son eklenen

SEO HAKKINDA 13 ALTIN İPUCU


Seo açık bir ifadeyle Arama motorlarının algoritmasına uygun internet sitesini hazırlanması demektir. Makalemizde Seo hakkında altın gibi ipuçları yer vererek , yeni başlayanlar veya seo hakkında ilerlemek isteyenler için bilgilendirici bir makale hazırladık.

1. İçeriklerin seo önemi

Google bu işte şüphesiz liderdir ve seo kurallarının çoğunu Google koymuş diyebiliriz. Google düzenli bir içerik eklenen internet sitelerini düzensiz bir biçimde güncellenen sitelerden daha fazla dikkate alır daha çok öne çıkarmaya çalışır. Bu yüzden içeriklerinizi belli aralıklarla ve düzenli şekilde girmeye özen göstermeliyiz. Google taze içeriklerden hoşnut olduğunu asla unutmamak gerekir. İnternet sitenizde zaten Google arama motorlarında hali hazırda olan ve fazlaca yer verilen konuları tekrar tekrar içerik oluşturmak yerine yeni gündemden olan konuları internet sitemizde yer alarak Googleda üst sıralara çıkmayı kolaylaştırabiliriz.

2. H1 Etiketinin kullanım önemi

h1 etiketi

H1 Etiketi seonun anahtarlarından biridir. H1 Etiketi arama motorları tarafından sayfanın ana başlığı olarak bilinir. H1 Etiketi Google ciddi aldığı güçlü bir seo yoludur.

3. Anahtar kelimelerin katkısı

Oluşturduğunuz makalenin içeriklerini Google tarafından bilinir olması için güçlü anahtar kelimelere yer vermeniz gerekiyor. Mantıklı sayıda ve konuyu iyi tanıtan anahtar kelimeler olmalıdır. Bocalama ve sayısı çok anahtar kelime sizlere bir fayda sağlamak yerine sitenizin puanını düşürtecektir. Google tarafından spam düşme tehlikesi bile yaşayabilirsiniz. Anahtar kelimeyi makalenin içeriğinde kullanımını mantıklıca yer vermek yeterli olacaktır. Örneğin Bu seo hakkında olan bir içerik başlangıçta seo anahtar kelimesi fazlayken aşağıya giderken azalır ama bitmeyecek şekilde düzenlediğimiz zaman Seo anahtar kelimesini güzelce konumuza yaymış olacağız.

4. Anahtar kelimeyi Görünürlüğünü arttırın Eğik veya Altı çizi olarak kullanın

Kelimeyi koyu, eğik veya altı çizili yazdığımızda Google bu kelimenin anahtar kelime olarak algılayacaktır. Bu yüzden anahtar kelimelerinizi kalın , eğik ve altı çizili olarak kullanmak bizlere faydalı olacaktır.

5. Sayfa adreslerindeki Anahtar kelimelerin önemi

Sitenizde Kategori kullanımı önemli bir adımdır. Sayfanız anahtar kelimelerinizin içinde bulunduğu kategoride açılan içerik paylaşımı daha dikkat çekici olacaktır.

Örneğin siteniz.com/seo/seo-altin-kurallar şeklinde olduğu zaman link olarak anahtar kelimeyi iyi bir kullanım örneği olacaktır.

6. Önemli makaleleri Sayfalara ayırın

Önemli bir konu hakkında içerik yazıyor ve bu yazı çok dikkat çekeceğini düşünüyorsanız alt başlıklara bölerek yazınızı bölmelisiniz , peki bu bölme ne avantajları vardır.

A. Kullanıcılar uzun yazılardan bunalır , kısa ve öz yazıları okumayı bilinç altı daha kolay okuma sinyali vereceği için kısa yazıları daha çok severler.

B. Anahtar kelimenizi paylaştırarak nokta atışı anahtar kelimeler kullanarak Seo açısından içeriklerinizi daha zenginleştirmiş olursunuz.

Peki nasıl paylaştırabiliriz ? Örneğin Seo hakkında bir içerik oluşturuyoruz ve Backlink konusunu da anlatmak istiyoruz yazımız içeriğinde Backlink hakkında detaylar adlı bir makale oluşturarak Seo hakkında okuyucularımızı backlink ilgili meraklarını farklı bir konuda paylaşarak onlara ulaştırabiliriz.

Bu şekilde Backlink makalesinde anahtar kelimelerimizi Backlink üzerine yaparken , seo hakkındaki içeriğimizde Seo hakkında anahtar kelimeler kullanarak nokta atışı anahtar kelime kullanmış olacağız.

7. Çerçevelerden kurtulun İnternet sitenizde Çerçeveye yer vermeyin

Çerçeveler siteler için yaygın olarak kullanılan bir olaydı, son zamanlarda bunların kullanıcı tarafından sevilmediği öğrendi. Arama motorları ise daha fazla sevmemekte. Özetle arama motorları çerçeve kullanan internet sitelerini taramak için uygun bulmamaktadır.

8. Flash Çerçeve kadar siteye zarar vermektedir

Flash , çerçeve gibi seo ve kullanışlık bakımından sitenize zarar veren bir diğer eklentidir. Arama motorları flash dosyalarını sevmezler. Bu nedenle flash içerisindeki herhangi bir metin arama motorları tarafından okunmaz.. Flash eskide kalmış ve günümüzde desteklerini dahi çekmiş bir yazılım biçimidir. Eğer Sitenizde flash içerikler mevcutsa bunlardan vazgeçmek için şimdi sırası..

9. Sayfalarınız Birbiriyle Bağlantı içinde olmalı

İnternet sitenizin sayfanızın diğer sayfalara bağlanmasına uygun bağlantılar bulunmalıdır. Bu bağlantılar sayfanızın içeriğinden kaynaklanan doğal bağlantılı olmalıdır. Örneğin sayfanızda seo hakkında bir içerik mevcut ise bu kelimeleri kullanarak içeriğinizdeki mevcut kelimelerden bağlı bir link oluşturabilirsiniz.

Bağlantılı olması sonucunda Google Pagerank değeriniz yükselmenize fayda sağlayacaktır.

10. Site menüsünün sağda konumlandırın

Sitenizi Google gibi arama motoru dostu hale getirmek için sitenin menüyü sağ tarafa koymaya özen gösterin. Bu Google

Başlık kısmından sonra menüye ulaşmasına fayda sağlayacaktır. Google arama motorları sayfayı okurken yukarıdan aşağıya okudukları için Menüyü sağ tarafa yerleştirmek arma motorunun ana içerikten sonra menüye ulaşmasına olanak sağlayacaktır.

11. Title önemi

Title etiket önemi h1 etiketi gibi önemli bir seo aracıdır. Arama motorlarına sayfanızın hakkında bilgiler verir. Title etkisi h1 etkisi gibi aynı içerikte olmalıdır.

12. Güvenilir ve kaliteli hosting seçimi

Hosting seçimi Seo ne alakası var diyebilirsiniz. Yüksek kaliteli itibarlı bir hosting hizmeti kullanmanız Google tarafından etkileyici rolü olduğunu unutmayın. Ucuz bir hosting firmasıyla çalışmak sitenizin için iyi bir başlangıç olmayacaktır.

13. Reklam yapmaktan utanmayın

Sitenizin reklamını yapmak seo açısından yükselmesine yardımcı olacaktır. Seo başlangıçta tek başına faydası az olacaktır. sitemizde Google dışında ziyaretçi çekmemiz Seo konusunda bizlere yardımcı olacaktır. Forumlara yazı yazabilir , sosyal medyada içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Sosyal medyada insanların merak uyandıran veya bilgi edinebilecekleri bir konu hakkında paylaştığım yaptığınız zaman Organik ziyaretçi sitenize giriş yapacaktır.

2 Yorumlar

  1. Dikkatlice okudum. Faydalı bilgiler teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. SEO ile ilgili çok eksiğim var, bilgilendim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu