Seo uyumlu makaleler genellikle paylaşılan siteyi Arama motorlarında daha üst sıralara ve daha çok bulunabilir hale getirmeye yardımcı olurlar. Bir çok internet site sahibi makaleleri satın alır veya kendi üretmek ister , peki makale yazarken seo uyumuna dikkat edebiliyor muyuz?
Bu konudan bahsetmeden önce bilmemiz gereken bir takım bilgiler var..
Seo nedir ?
Arama motoru Optimizasyonu olarak adlandırdığımız SEO , İnternet sitelerinin Arama motorlarında ki mevcut aramalardaki sıralamalarını yükseltmek adına yapılacak olan işlemlerdir. İnternet sitesinin sıralaması aramalarda ne kadar yüksekte çıkarsa dolaylı olarak internet sitesine girecek ziyaretçi sayısı artacak ve sitenin popülerliği yükselecektir.
En yaygın kullanılan arama motorların başında şüphesiz Google gelmektedir. Google bir konudaki arama yaptığınız zaman sıralamalar için oldukça fazla faktör kullanmaktadır. Bir çok faktörü bilmemize rağmen belli bir kısmı da gizli tutulmaktadır. İnternet sitesinin iyi bir sıralamada olması için temel olarak bilmemiz gereken seo sıralaması şu şekildedir.
Teknik Seo
Kaliteli Seo Hedef
kitlenizi daha çok ilgilendiren içerik
Kaliteli Backlink
Başka sitelere kendi internet sitenizin linkini reklamı yapmak.
İnternet sitenizi yüksek sıralara taşımak için veya bir ürün satmak için Seo yapmanız şarttır. Google kendi botları tarafından internet siteniz ziyaret edilmelidir. Bunun için de Seo önem vermeniz gerekmektedir. Gerekli önem verilmez ise arama motoru sonuçlarında gözükmeniz güçleşecektir.
Peki bu 3 temel dışında Sitemizdeki içerikleri nasıl Seo uygun hale getirebiliriz?
Sitenizin tasarımı , genel içerikleri , sitenin başlıkları gayet seo kurallarına uygun ve başka sitelere backlink vermiş olabilirsiniz. Ancak internet sitenizde paylaştığınız makalelerde bu kurallara uygun şekilde düzenlenmiş olmalı ve Seo içerikli makaleler paylaşmalısınız.
İçerikler Seo uygunluğu kadar Anlamlı ve kaliteli içerikler olmalıdır
Seo kurallarına uygun yazılan her makale doğru makale diyemeyiz. İçeriğiniz seo kuralları dışında anlamlı ve anlatmak istediğini okuyan kişiyi sıkmadan vermek istediğini verecek şekilde olmalıdır.
Makalenizin yazım biçimi ,anahtar kelimelerin uyumları gibi basit kurallara uyabiliriz ancak , Google Botun algoritması o kadar geniş kapsamlıdır ki , İçeriğin kullanıcılara uygun olup olmadığını ve bu sitenin insanlara faydalı içerik üretip üretmediğini çok iyi bir algoritma yardımıyla hesaplar. Sadece seo kurallarına uymak bize yetersiz kalacağını bilmeliyiz , her ekleyeceğimiz içeriğin yazının kısa ve öz vermek istediğini veren ve özgün içerikler olmasına dikkat etmeliyiz.
Google botları sizin içeriğinizi beğendiyse olay bitmiştir Yanılgısına kapılmayın !
Google botları içeriğinizi kullanıcılar için faydalı bularak sizleri ilk sıralara taşıyabilir. Ancak Algoritması o kadar geniş ki , siteye giren ziyaretçi sitenizde kaldığı süreye göre sizin içeriğinizin faydalı olup olmadığı anlık olarak hesaplanır ve Botların yapamadığını bireysel kullanıcılar sitenizde kalma süresine göre sıralamanız değişecektir. Bu nedenle sadece botlara uygun içerikler çıkarmakta hatalı olacaktır. İçeriklerde tamamen ben bu yazıyı okusaydım sıkılır bunalır mıyım şeklinde düşünerek yazıları özgünlük ve sadelik çerçevesi altında düzenlemeliyiz.
Seo uyumlu makale yazarken başlıca dikkat edilmesi gerekenler
1. Başlık Makalenizin tanıtımı gibidir. Ziyaretçinin ilk göreceği başlık olacağı için , başlığınız kısa ve konuyu öz şekilde anlatan bir içerik olmalıdır. Başlığınız 3 ile 5 kelime arasında olması ideal bir başlık için yeterli olacaktır.
2. Anahtar kelime dağılımı ve adetine dikkat edilmelidir. Anahtar kelime o makalede vurgulamak ve Google tarafından dikkat edilmesini istediğimiz kelimedir. Örneğin bu makalede anahtar kelimemiz Seo olacaktır. Anahtar kelimemiz ilk paragrafta daha çok yer alırken alt kısma ilerledikçe azalmalı ancak bitmemelidir. Gerekli olduğu yerde anahtar kelimemizi kullanarak Makalemizi zenginleştirmeliyiz.
3. Yazıların uzunluğuna dikkat etmeliyiz. Google botları genel olarak uzun makaleleri sevecektir. Ancak Türkiye için bir içerik çıkarıyorsak Türkiye’de okuma oranlarını düşünürsek çok uzun bir makale ziyaretçiler tarafından çabuk sıkılıp bırakılması anlamına gelebilir. Bu nedenle eğer ki konu ziyaretçileri sıkmayacağını düşünüyorsanız uzun yazabilirsiniz ama genel olarak ben size tavsiye olarak 350 kelime ile 650 kelime arasında bir makale sizin için en doğru makale olacaktır.
4. Görseller ile içeriğiniz zenginleştirerek kuru düz bir yazı ile insanları yormaktan vazgeçebilirsiniz. Görseller genellikle yazıları sıkıcılıktan kurtaracaktır. Görsellere alt metin olarak Anahtar kelimeleri ekleyerek Google görseller kısmında yer almanıza faydalı olarak Görseller kısmından ziyaretçi elde edebilirsiniz.
5. Yazdığınız içerikler talep görmesi okunmasını istiyorsanız güncel konuları takip etmelisiniz. İnsanlar genellikle Google gibi arama motorlarını başlıca kullanma nedenleri bilmedikleri ya da daha fazla şey öğrenmek istedikleri konuları araştırırlar bu nedenle çoğunluk tarafından bilinen konuların hit sayısı genellikle az olacaktır. Güncel konuları takip ederek insanlara duyurmak sizlere daha hızlı bir sonuç verecektir.
Seo olayı başlı başına bir emek gerektiriyor.
YanıtlaSil