Son eklenen

TARÇINLI BAL KARIŞIMI NEYE İYİ GELİR

Tarçınlı bal karşımı ne işi yarar diyen okurlarımız için aslında sayısız özelliğini sayabiliriz. Çünkü tarçın ve bal; her ikisi de besleyici yiyecekler oldukları için bu ikilinin karıştırılmasıyla özellikleri de artmaktadır. Ayrıca oldukça lezzetli bir karışım elde edildiği için kolaylıkla tüketebileceğiniz bir besin ortaya çıkıyor diyebiliriz. Peki, tarçınlı bal karışımı neye iyi gelir maddelerle sıralamak gerekirse ilk sırayı hangi özelliği alır?

Tarçınlı Bal Karışımı Zayıflama

Tarçınlı bal karışımı zayıflama etkisi olduğu bilinen karışımlardan biridir. Her gün tarçın ile balı karıştırarak, sıcak suya eklediğinizde ve bu karışımı öğünler arasında tükettiğinizde kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Tarçınlı bal karışımı hem metabolizmanızı çalıştırır, hem de canınızın şeker çekme oranını azaltır. Diğer yandan kandaki glikoz seviyesini dengeleyen tarçın, bedeninizdeki fazla sıvı ve yağın atılmasına yardımcı olur.

Bu iki besini karıştırarak, sindirim sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasına katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü tarçınlı bal karışımından bir kaşık alarak, bir bardak suya ilave ettiğinizde ve bu karışımı yemeklerden önce tükettiğinizde asidite ile savaşarak sindirime yardımcı olur. Bu sonuçların hepsi tarçınlı bal karışımı zayıflama etkenleri arasındadır. Peki, tarçınlı bal karışımı neye iyi gelir sorusuna başlıca verilebilecek diğer yanıtlar nelerdir?

Başlıca Tarçınlı Bal Karışımı Neye İyi Gelir?

Yüksek kalori değeri olan bir karışım olduğu için doğal bir antibiyotik etkisi göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da her türlü viral hastalıkla, hem kısa hem de uzun vadede daha az sorun yaşayarak başa çıkabilmenize yardımcı olur.

Antienflamatuar ve antibiyotik özellikleri sayesinde ses kısılması, bademcik iltihabı, faranjit, disfoni gibi boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

Tarçınlı bal karışımı kolesterolü düşürerek kalbinizin dostu olur, dolaşımı arttırır ve kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır.

Bilinen en güçlü doğal afrodizyaklardan birisi erkekler için de kadınlar için de tarçındır. Bu nedenle tarçınlı bal karışımı ne işe yarar denildiğinde, rahatlıkla libidoyu yükseltir diyebiliriz…

Antioksidan ile kalori değeri sayesinde osteoartrit ve artroriz gibi bilinen eklem hastalıklarına iyi gelmektedir.

Enerji vererek, gün içerisinde dış etmenlerin sebep olduğu stresi önler. Özellikle tonik özelliği sayesinde bedeninizin dinç kalmasını sağlar. Tercihen aç karnına, bu karışımdan bir kaşık tüketebilirsiniz.

Son olarak tarçınlı bal karışımı insomni diye adlandırılan uykusuzluk sorunu için birebir diyebiliriz. Çünkü bu doğal karışım insomni ile savaşarak, yatmadan önce bir kaşık tarçınlı bal karışımı ile bir bardak sıcak suyu karıştırarak içen bireylerin rahat bir uyku geçirmelerini sağlıyor…

2 Yorumlar

  1. tarçın çok seviyom nerdeyse her şeyin içine atarım bu bala da atayıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim genelde çocuklara yapıyor tarçınla bal karışımını

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu