Son eklenen

Yeni başlayanlar için Seo Rehberi


Seo ; Arama motoru optimizasyonu ilk başlayanlar için karmaşık gelebilir. Başlangıçta temel adımları uygulayarak optimizasyon işlemimizi kolayca yapabiliriz. Başlamadan önce seo hakkında bilgi vermek gerekirse , kısacası Arama motorlarında yüksek sırada yer almamızı sağlayan adımlar gibi düşünebiliriz.

Google , Yandex , Bing gibi Arama motoru kuruluşları ziyaretçilerine güncel içerikleri ve kaliteli bilgileri ulaştırmayı hedeflerler. Bu hedefi ulaşmak için bot hesaplar ile siteleri inceleyerek puanlama yaparak sitelerin öne çıkmasına karar verirler. Bu işlemler arama motorlarının botları tarafından otomatik olarak yapılır.

Sitemizi yeni kurduysak arama motorlarında index görmesi biraz zaman alabilir. İndex görmesi demek , İnternet sitemizin arama sonuçlarında çıkması demektir. Sitemiz arama sonuçlarında çıktıktan sonra paylaşacağımız her içeriğin arama motorunda görünmesini ve hızlı şekilde yukarılara çıkarak fazla ziyaretçi elde etmeyi isteriz.

Arama motorlarının şüphesiz en yaygın olarak kullanılan Google , Seo işleminde belirleyici rol oynar. 

Google bot hesapları sayesinde sitemiz arama sonuçlarında yerini alır daha sonrasında ise mevcut arama sonuçlarından sitemizi ziyaret edilmesi ve kullanıcıların sitemizde kalma süreleri gibi etkenler sonucunda internet sitemizin Google aramalarında yükselmesi ve azalması değişiklik gösterir.

Parayla seo yaptırmalı mıyız ?

Başlangıçta çoğu arkadaşın sorduğu bu soruya şöyle cevap vermek istiyorum , internet sitenizden bir şeyler kazanmak istiyorsanız ilk önce acemiliğini atmanız gerekiyor. Kendiniz seo hakkında bilgi sahibi olmadan uzman kişiler tarafından seo desteği alırsanız , neyin iyi olduğunu anlamayabilirsiniz. O yüzden ilk başlangıçta internette ücretsiz bulabileceğiniz teknikleri deneyerek sitenizi seo çalışmasını kendiniz yapın ilerleyen zamanlarda sitenizde kıpırdamalar oluyorsa farklı teknikler deneyerek kendiniz başarmayı deneyebilirsiniz , isterseniz uzman kişilerden yardım alarak daha güçlü bir seo tekniği ile sitenizi yükseltebilirsiniz.

Güncel içerikleri Google sever

İnternet siteniz içerikleri tarihi bilgilerde olabilir bu sizin sitenizin kategorisine göre değişecektir ancak Google yeni aramaları sevdiği ve güncel içerikleri daha çabuk arama sayfasında yer aldığı aşikardır. Aramalarda daha hızlı yükselmek var olmak için güncel içerikleri paylaşmayı hedefleyebilirsiniz. Güncel içerikleri aramaya çalışırken kaliteli olmasına özen göstermeliyiz..

İnternet sitemiz kullanıcı dostu olmalı

Google için başlıca kriterlerden biri olan , kullanıcı dostu internet siteleridir. Örneğin mobil temaya uygun hızlı bir internet sitesi , düzensiz tasarımdan linklerden uzak sade ve kaliteli içeriklerin olduğu internet siteleri Google tarafından sevilir..

Arama motorlarının sihri anahtar kelimeler

Kullanıcıların aradıkları kelimeler bilgilere ulaşmada ilgili internet sitesinin arama motorunun sıralamasını etkiler. Google sayfaları kategorize işlemi yaparken anahtar kelimeleri kontrol ederek alakalı ve doğru sayfaları sıralamasını yapar.

Google Detayları sever

Eskiden fazla internet sitesi olmaması nedeniyle Seo fazla gerekli görünmüyordu. Ancak artık ziyaretçi kapma yarışı kuyumcu esnafın müşteri kapması gibi bir yarışa girdiği için insanlar seo çalışmasına çok fazla önem vermektedir. Google siteleri sıralamasını yaparken detaylara bakmayı sever her ne kadar Google bot hesaplar tarafından sitemize ziyaret edilse de Meta açıklamaları düzenlemek bizlere faydalı olacaktır.

Kaliteli Backlink almalı mıyız?

Seo çalışmalarında sıkça yer verilen bir konu Backlink mevzusudur. Başka sitelere internet sitemizin adresini paylaşarak , o sitenin Google tarafından bilinirliği sayesinde bizlerde Google tarafından bilinir hale gelebiliriz. Kaliteli sitelerden alınan Baclink hizmeti sayesinde internet sitemiz Google sıralamasını pozitif yönde etkileyecektir. Ancak backlink alacağımız siteye dikkat etmeliyiz. Bazı durumlarda backlink bizim sitemize zarar verebilir.. Ayrıca backlink için ücret ödemek zorunda değiliz , bilinir forumlar bilinir sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaparak kolay bir şekilde backlink hizmeti almış olabiliriz.

Seo nasıl yapılmalı ?

Seo tek ve genel bir çalışma değildir. Sitelere özel yapılmalı ve her sitede değişkenlik gösteren birden çok çalışmanın temeline dayanır. Örneğin üstte bahsettiğimiz Backlink de bir Seo örneğidir. Anahtar kelimelerin kalitesi de bir başka seo çalışmasıdır.

Seo çalışmalarının ilk önemli kolu şüphesiz , anahtar kelimelerdir. Sitelerin metaları ve sitelerin başlıklarından sonra içeriklerin başlıkları içeriğin anahtar kelimeleri gibi düzenlememiz gereken ve üstünde durmamız gereken anahtar kelimeler , internet sitemizin Google tarafından bilinirliğini etkileyecek önemli faktörlerden biridir.

Kaliteli özgün içerikler üretmeliyiz..

Google aynı içeriğe sahip siteleri sevmez. Bu sebeple farklı içerikler olması bizim ziyaretçi anlamından önemlidir. İçerik anlamından farklı olmanın yanında mevcut içeriklerin de kaliteli olması önemli konulardan biridir.

İnternet sitemizin başlığı ve açıklama etiketi bir diğer önemli SEO çalışmasıdır. Başlık etiketi için uygun uzunluk 50-60 karakterdir. Açıklama etiketi ise 100-130 karakter arası olabilir.

Sayfanın hızlı yüklenmesi , temanın sadeliği gibi önemli konuları atlamamak gerekir. Sayfa yükleme işlemi hızlı olmayan sitelerin ziyaretçileri kısa sürede siteden çıkmak isteyecektir bu nedenle Hosting seçiminde bile özen göstererek , hızlı ve akıcı kullanıcı dostu site tasarlamayı özen göstermeliyiz.

Son olarak seo çalışmalarının en önemlisi devamlılıktır. İnternet sitemizin 1-2 ayda yükselişe geçmesini beklemek doğru olmayacaktır. Sabırla ve doğru içerik girmeye özen göstermeli ve istikrarı bozmamak google tarafından sitemizi pozitif açıdan etkileyecektir.

2 Yorumlar

  1. Hep duyuyoruz, biliyoruz ancak tam anlamıyla uygulamıyoruz bu yöntemleri. :(

    YanıtlaSil
  2. SEO ile ilgili derlibtoplu yazı bölmüş. SEO siteleri bulan yapay zeka anladığım:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu