Son eklenen

YOUTUBE ABONE SAYISI NASIL ARTIRILIR?


Google'dan sonra ikinci büyük arama motoru olan Youtube, içerik zenginliği ve izlenme artışlarıyla her geçen gün büyümeye devam ediyor. Youtube kanalı açmak oldukça basit olmakla beraber devamlılığını sağlamak homojenleşen Youtube dünyasında bir o kadar zordur. Geniş kitlelere ulaşmanızı ve para kazanma olasılığınızı arttıran abone sayınızın önemi ise dikkate alınması gereken bir konudur. Video içeriklerinizi paylaştıkça kanalınıza abone olan bu kişiler; belli bir süre sonra takipten çıkmak isteyebilirler. Bu gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak için stratejiler geliştirmekte oldukça fayda vardır.

Belirlediğimiz stratejiler bir süre sonra kanalınızın ne durumda olduğu hakkında size analiz imkânı sağlayacaktır. “Youtube Abone Sayısı Nasıl Artırılır?”, cevabını sizler için hazırladık:

Konsepti Belirleyin

Video konseptinizi belirleyin ve bu sayede hitap edeceğiniz takipçi kitlenizin isteklerine daha kolay cevap verin. Merak uyandıran, ilgi geçen, gündemde olan ve sürdürülebilir olan içerikler paylaşmanız, organik takipçi kazanmanız açısından oldukça önemli bir kriterdir. Bir gün farklı bir konsept içeriği paylaşımı, başka bir gün farklı bir konsept içeriği paylaşımı yapmamaya dikkat edin.

İlginç Başlıklar Kullanın

Videonuza uygun başlık oluştururken; anahtar kelime ile kitlenizin ilgisini çekebilecek, merak uyandıracak kelimeler kullanmaya özen gösterin. Google ve Youtube gibi arama motorları doğru anahtar kelime kullanımlarında sizi ön plana çıkaracak, kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Özgün Giriş Yapın

Her Youtuber'ın kendisine özgü klasik giriş cümleleri vardır. 'Merhaba Arkadaşlar Kanalıma Hoş Geldiniz!' gibi basit giriş cümleleri kullanmak yerine, kendinize özgü giriş cümleleri yaratarak hem farklı olduğunuzu hem de işinize severek yaptığınızı belli etmiş olursunuz. Samimi ve doğal bir giriş cümlesiyle akılda kalıcı kendinize ait bir tarz da yaratabilirsiniz.

Takipçilerinizle Bağ Kurun

Sahip olduğunuz takipçi kitleniz ile ortak yönler bulabilir ve bu yönlerde dikkat çeken samimi konuşmalar yapabilirsiniz. Bu durumda abonelerinizin, sizi benimseyip izlemekten daha çok keyif almalarına olanak sağlamış olursunuz. Takipçi kitlenizle kuracağınız bağları bir aile bağı olarak düşünebilirsiniz. Takipçi kitlenizin size olan sevgi ve saygısının getirdiği güzelliklerden yararlanarak; daha fazla takipçi kitlesine ulaşmak sizin elinizdedir.

Dikkat Çeken Kapak Fotoğrafı Paylaşın

İnsanların videolarınıza tıklamadan hemen önce ilk bakacağı yer videolarınızda kullandığınız görsellerdir. Özellikle kapak fotoğrafları göze çarpan ilk görsel olduğundan, kapak fotoğrafı görseli hazırlarken ekstra dikkatli olmanız gerekir. Videonuzda yer alan içeriklerle uygun, insanların dikkatini çeken fotoğraflar veya fotoğraflarla birlikte üzerinde yazı bulunan görseller eklemeye özen gösterin.

Alternatif Kanallardan Abone Çekin

Instagram, Twitter gibi takipçi kitlesi güçlü olan sosyal ağlardan tanıtımınızı kolaylıkla yapabilir; buradaki takipçi kitlenizi kendinize çekebilirsiniz. Kanalınıza özel sosyal medya hesabı oluşturarak, Youtube kanalınızın reklamını verebilir; isterseniz Youtube takipçi kitlenizi diğer sosyal medya hesaplarınızı da desteklemesi yönünde yönlendirebilirsiniz.

İçerik Paylaşma Sıklığınıza ve Sayısına Dikkat Edin

Haftada en az 1 tane içerik yayınlamanız, takipçileriniz ile aranızdaki bağlarınızın kopmasına engel olur. Mümkünse, haftalık içerik paylaşma sayınızı 3’e kadar çıkarabilirsiniz. Belirleyeceğiniz gün ve saatte atmaya da çok dikkat edin. Hangi gün ve saatte video yayınlayacağınızı önceden bilen takipçileriniz videonuzu hemen izleyecek ve kısa süre içerisinde fazla izlenmiş olmasından dolayı videonuz; Youtube Keşfet bölümüne düşürecektir.

Yorumlara Hızlı Cevaplar Verin

Sizi ailesinden biri olarak gören takipçileriniz, size olan sevgilerini yazılı olarak göstermek isteyecektir. Onların bu eylemlerine karşılıksız kalmak yerine, hızlı ve samimi bir konuşma tarzıyla karşılık verebilirsiniz. Aranızdaki geçen konuşmalardan memnun olan takipçileriniz sizin reklamınızı daha iyi ve daha fazla yapacak; organik kitlelere sahip olma olasılığınızı artıracaktır.

Oynatma Listelerinin Önemini Kavrayın

Youtube kanalınız içerisinde oluşturacağınız oynatma listeleri, takipçilerinizin profilinizden ayrılmasını önleyerek, profilinizde daha fazla kalmalarını sağlayacaktır. Oynatma listesine ekleyeceğiniz içeriklerin kaliteli, görsel anlamda ilgi uyandıran ve dikkat çekici olmasına özen gösterin. İlk bakıldığında göze hitap etmeyen içeriklerinizin izlenmelerinde düşüş yaşama ihtimaliniz ve doğal olarak zamanla takipçi kaybetme olasılığınız giderek artış gösterecektir.

Diğer Kanalların Yorumlarına “LIKE” Bırakın

Eğer hoşunuza giden bir başka Youtube kanalı varsa veya kardeş kanal sahibiyseniz; o kanala ait videoların altına yazılan yorumları okuyup, beğendiklerinize “like” atmanız sizin tanınmanızı artırır. Tanınmanız arttığında ise geri dönüş oranlarınızın da arttığını göreceksiniz.

4 Yorumlar

  1. Youtube hakkında çok kapsamlı bir yazı olmuş 👍🏼 Takipçi sayısını arttıracak gerçekten faydalı adımlar paylaşılmış

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Youtube abone,takipçi ve izleme satan siteler var böyle bir sektör daha oluşmuş

      Sil
  3. Youtubeda kanalı olan arkadaşlar varsa yazının altına kanallarının linkini bırakabilir. Belki bir faydamız olur takip ve izlenme için.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu