Son eklenen

Ankara Kedisinin Bakımı ve Özellikleri



Ankara Kedisi, Saf Türk kedisi olarak tarihi 1600 yıllara kadar geriye gider.  Avrupa’da Angora olarak bilinen bu kedi türü dokunulduğu anda ipek gibi yumuşacık bir tüy yumağı olarak his yaşatır aynı zamanda tüyleri uzun ve tek katlıdır. Bu yumuşacık tüy yumağı altında ise kaslı bir vücut yapısına sahip olurlar. 

Ankara Kedisi,  zeki ve enerjik oldukları kadar sosyal yapıları da bulunan Ankara Kedisi karakteri bakımından sahiplerine oldukça bağlı olurlar. Bu kediler oyun oynamaktan ve sahibi ile olmaktan büyük keyif alır. Çocuklar ile de iyi anlaşan bu türler çocuklu aileler için ideal bir evcil hayvan konumunda olurlar.

Ankara Kedisi de diğer tüm kediler gibi başına buyruk ve inatçıdır. Çift göz özelliğine sahip oluşlarından dolayı Van Kedileri ile karıştırılsalar da Van Kedisinden farkı Ankara Kedisinin suyu sevmemesidir.

Bu kedilerin daha baskın karaktere sahip olmalarından dolayı başka kediler ile anlamaları mümkün değildir.

Ankara Kedisi Bakımı

Ankara Kedisi bakımı açısından en önemli kısmı tüyleri olur. Uzun tüylere sahip olmasından dolayı düzenli şekilde bakıma ihtiyaç duyulur. Tüy döken bir cins olan Ankara Kedisi, tüylerin birbirine karışmaması için tüylerin düzenli şekilde taranması gerekir. Tüylerin taranması bir gereklilik olsa da kedinin de hoşuna gider

Bu kedinin tüylerinin taranmasına özen gösterilir; çünkü taranma işleminin aksatılması durumunda uzun tüyler dolanarak topaklara dönüşebilir. Böylesi bir durum kediye rahatsızlık verir ayrıca sağlık açısından da olumsuz bir durumu teşkil eder.

Bu kediler kalın kürke sahip oluşlarından dolayı çok sık hastalanmazlar, bu kedilere ait tek problem genellikle sağır oluşlarıdır. Bu neden ile kulak bakımına önem verilmesi gerekir. Kulağın yumuşak ve nemli bez yardımı ile temizlenmesi önem taşır.


Ankara Kedisi Özellikleri

Ankara Kedisi özellikleri arasında ilk sırayı göz rengi alır. Göz rengi çoğunluk ile mavi olur; fakat bazı türlerinde yeşil ve sarı, kehribar ve sarı, mavi ve yeşil gibi renklerde görülebiliyor.

Bu kedi türünü özellikle yavru zamanında alınır ise sahibine son derece bağlı olur. Bu kediler devamlı sahiplerinin peşinden dolanır. Bu kedi türünün insanlar ile arası iyidir ve olumlu ilişkiler kurar. İlk defa gördüğü biri ile de oyun oynayabilir.

Sıcakkanlı olan bu kediler ayrıca hareketli olur ve meraklı bir yapıları bulunur.

3 Yorumlar

  1. Yeniden teşekkür ederim. 🙏

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlılar maşAllah.Facebook'ta Kaliteli Yaşam sayfamda paylaştım bu değerli bilgileri.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu