Son eklenen

Bir başkadır dizi incelemesi


Netflix’in son zamanlarda yaptığı en iyi Türk yapımı olan Bir Başkadır , ilk sezonuyla seyircisiyle buluştu. Senarist ve yönetmenliğini, Berkun Oya’nın yaptığı dizi yayınlanmasının ardından önemli bir hayran kitlesine kavuştu. 

Bir Başkadır Dizisinin , oyuncuları  kimler?

Dizi.  usta isimlerden oluşuyor. Öykü Karayel, Fatih  Artman, Derya Karadaş, Settar Tanrıöğen ,Tülin Özen ve Defne Kayalar gibi oyuncular, diziye muhteşem oyunculuklarını aktarıyor. Aynı zamanda, senaryo ve oyuncular arasında kurulan bağ, çok önemli bir noktada ilerliyor.

Bir Başkadır Dizisinin konusu

Dizinin  konusuna gelince, İstanbul’un kenar mahallerinin birinde yetişmiş Meryem(Öykü Karayel)in Psikolog Peri(Defne Kayalar) ile tanışmasıyla başlayan dizi farklı yaşamların birbiriyle kesişmesiyle başlıyor ve devam ediyor. Önyargıların insan yaşamına etkisi, gözler önüne seriliyor. Dizide birçok çatışma ile toplumsal kutuplaşmanın ne hale geldiği seyircinin yüzüne tokat gibi çarpılıyor. Dizide, laik- anti laik, seküler- dindar çatışmasıyla toplumsal tahlil yapılıyor. İnsanların kendi mahallerinde, yankı odası oluşturarak kendine benzeyen insanlarla iletişim halinde olması toplumun kaynaşmasına engel oluyor. Bu açıdan bakıldığında, dizinin , her ailenin, kardeşlerin dahi birbirine düşman olduğu bir Türkiye’yi anlatması oldukça manidar. 

Bir mahalle etrafında  gelişen olaylar , yaşam tarzları tam bir mozaik oluşturuyor. Türkiye’nin son 20 yılına ışık tutan Bir Başkadır, son yıllarda çekilen hiçbir Türk yapımına benzemiyor.  Bölüm sonlarında kullanılan müzikler ise, eski Türkiye’nin unutulmaz kült müzikleri. Yaşı 40’ı aşmış her insanın bu müzikleri dinlerken geçmişe yolculuğa gittiğine emin olabilirsiniz.  Dizi, sosyolojik tahlilin yanı sıra, psikolojik olarak  tahlil yapan bir dizi. İnsanların, psikolojik olarak, ne gibi döngülerden geçtiği hayatları boyunca, tramvalar karşısında çaresiz oluşunu aktarması bakımından önemli bir proje. Daha ilk sezonuyla, seyircide, düşünsel çağışım yaptıran Bir Başkadır’ ın ikinci sezonu iple çekiliyor.   

8 Yorumlar

  1. ortalık yıkılıyor, ben de en kısa zamanda izleyeceğim bir başkadır'ı. :)

    YanıtlaSil
  2. Ilginç bir adım oldu bu dizi. 😊

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medyada olsun çevremde olsun herkes konuşuyor. Böyle olunca da merak uyandırıyor.

    YanıtlaSil
  4. sen çok sevdin galibaaa diziyiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep çok saçmaydı bazı yerleri hepsini birbiriyle bağlantı kurmuşlar.

      Sil
    2. Oyuncuların hatırına baktık. Öykü Karayel, Behzat Ç de ki Harun ve Defne Kayalar'ın sayesinde izledik diziyi

      Sil
  5. çok sıkıldım ben yaa izlerken, çok yavaştııı :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu