Son eklenen

Blogunuzun Gelirini Artırmanız İçin Yapmanız Gereken 6 Yöntem

Bir blogunuz veya web siteniz var ve gelirini artırmak istiyorsunuz. Bunun aslında birçok yolu ve birçok kuralı vardır. Bunları uygulayarak blogunuz gelirini artırmak oldukça mümkündür. Aşağıdaki yöntemleri uyguladığınız zaman, ciddi rakam artışlarına şahit olacaksınız. 

Blog gelirini artırmanın yolları;

1  Blogunuzu Aktif Bir Şekilde Kullanın

Blog kullanımı bazı insanlar için ciddi bir meslek, bazı insanlar içinde hobi durumunda. Siz cidden blog gelirinizi artırmak istiyorsanız, bu işe yaklaşımınızın ciddi olması gerekiyor. Blogunuza çok fazla içerik yüklemeyip arada bir ilgileniyorsanız işiniz zor. Adsense gelirlerinden güzel kazançlar sağlamanız için, okuyucu kitlenizin fazla olması gerekiyor. Bunun için çok fazla içerik üreterek trafiğinizi artırmanız gerekli. Blogunuza yüklediğiniz her içerik fazladan 1 okuyucu olsa dahi yine siz kazançlı çıkacaksınız. Aktif bir şekilde blogunuzu yönettiğiniz zaman gelirlerinizde artış olacaktır.

2  Seo Ayarlarınızı İyi Yapın

Seo yani arama motoru optimizasyonu, blgonuz için oldukça faydalıdır. Ancak bu faydadan yararlanmak için seo ayarlarınızı etkili bir şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Blogunuzun Google arama motorunda üst sıralarda yer alması için bu oldukça önemlidir. Sitenizin genel seo ayarları ve yüklediğiniz içeriğinizin seo ayarları detaylı şekilde oluşturulmalıdır. Etkili kullandığınız zaman içerikleriniz Google arama motorunda daha çok gösterilecek, siteniz daha fazla ziyaretçiye ulaşacaktır. 

3 Makalelerinizin Aralarına Reklam Ekleyin

Sitenizde Google Adsense ile reklam yayınlıyorsunuzdur. Bu reklamları 1 veya 2 adet gibi az olarak kullanmayın. Reklamlarınızın fazla olması, gelirinizi artıracaktır, tabi okuyucuyu sıkacak kadar çok değil. Sitenizde makaleleriniz arasında da reklamlar olsun. Makalelerinizin arasına yerleştirdiğiniz reklamlar sizin gelirlerinizi artıracaktır. 

4 Sponsorlu İçerikler Alın

Blogunuzun aylık okuyucu kitlesini çok güzel kullanmalısınız. Kitleniz sizin kazancınızı belirlemektedir. Bloğunuzdan sadece Adsense ile değil sponsorlu markalarla da gelir kazanın. Mesela bir ürünün tanıtımını sitenizde yapın. Onun hakkında makale yazın, makale içerisine bilgilerini ve ulaşabilecekleri adresleri ekleyin. Aynı zamanda reklam alanlarına sponsorlu marka içeriklerini de ekleyebilirsiniz. Bu yöntem size normal gelirinizden daha fazla kazanç sağlayabilir. İki yöntemi aynı anda kullandığınızda daha fazla kazanacaksınız. Bu yöntemi uygulamak için sizinle iletişime geçen firmalarla anlaşabilir aynı zamanda bu firmaları sizler de bulabilirsiniz. 

5 Yüksek Gelirli Konular Seçin

Biliyorsunuz ki blogunuzda yayınlanan her reklamın geliri aynı değildir. Bazı reklamlar düşük kazanç sağlarken, bazı reklamlar da yüksek gelir kazanmanızı sağlar. Yüksek gelirli konular ile içerik üretmelisiniz. Adsense reklam ayarlarınız otomatik ise makaleniz ile alakalı olan reklamlar gözükecektir. Bu yöntem ile ciddi anlamda gelirlerinizi artırabilirsiniz. Yüksek gelirli blog konularını sizler için derledik.

Yüksek gelirli blog konuları;

Ekonomi – Finans konuları

Oyun tanıtımları ve içerikleri

Teknoloji konuları

Sağlık ve estetik konuları

Otomotiv konuları

Bu konular ile içerik ürettiğinizde, reklamlarınızda bu konular ile alakalı olacaktır. Buna bağlı olarak gelir artışı da sağlayacaksınız. 

6 Sitenize Arama Motoru Ekleyin

Bu yöntem basit ama oldukça etkili bir yöntemdir. Sitenizde arama motoru bulunması, okuyucuların site içerisindeki trafiğini artıracaktır. Aradığı içeriği kolayca bulan okuyucu hem sitenizin takipçisi olacak hem de gelirinizi artıracaktır. Okuduğu her içerik kendisine farklı reklam sunacağı için, gelirinizi artıracaktır. 

Yukarıda sıralanmış 6 yöntemi veya birkaçını uygularsanız kazancınızda değişmeler olduğunu göreceksiniz. Sitenizin düzeni gibi basit yöntemleri listeye eklemedik ancak onlarda bir diğer basit ama etkili yöntemlerdendir. Site içi düzen, h1 h2 gibi sıralı başlıklar ve kategori çeşitliliği oldukça önemlidir. 

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu