Son eklenen

Defne Kayalar Kimdir?

7 Mayıs 1975 tarihinde doğan Türk dizi ve oyuncusu Defne Kayalar aslen İzmirlidir. Eğitimini Bilkent Üniversitesi'nde tamamlayan oyuncu grafik bölümü mezunu. Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde asistanlık yapmaya başlayarak kariyerinin ilk adımlarını atmaya başladı. Sadece oyunculukla sınırlı kalmayıp yönetmenlik ve senaristlik yapan, bu dalda birçok ödüle layık görülen başarılı yönetmen Uğur Yücel ile birlikte 2003 yılında bir polisiye dizisi olan Alacakaranlık dizisinin yapımcılığnı üstlendi. Ardından usta sanatçı Uğur Yücel ile birlikte 2004 yılında ,1999 yılında geçen iki gencin hikayesini konu alan ve katıldığı festivallerden birçok ödülle dönen Yazı Tura filminin yapımcılığını üstlenmiştir. 2010'da intikam ve aşk hikayesini ele alan Keskin Bıçak dizisinde,2011 yılında Alyazmalım dizisinde rol alarak Suna karakterine can vermiştir.2012 yılında da Türk drama dizisi olan 20 Dakika'da Kerim Solmaz'ın karısı Derin Solmaz olarak rol aldı.

2014 yılında yönetmenliğini Ali Bilgin'in yaptığı ve ekranda olduğu sürede büyük ilgi gören Medcezir dizisinde sezon sonunda konuk oyuncu olarak yer aldı. Sedef Kaya olarak dizide yer alan Defne Kayalar,dizide Ender'in kız kardeşidir ve Faruk Beylice ile aşk yaşamaktadır.Sedef Kaya olarak canlandırdığı karakterin çılgın kişiliği yüzünden etrafı tarafından sevilmemektedir. İlk başta konuk oyuncu olarak diziye katılan Defne Kayalar, dizinin yönetmenliğini yapan Ali Bilgin ile süpriz bir şekilde evlilik yapmıştır. Evliliklerini sadece yakın çevresine söylemişlerdir. Bu evliliğin ardından konuk oyuncu olarak katıldığı dizide yeni sezon başlangıcında eşi Ali Bilgin Defne Kayalar'ın rolünün artmasını sağlamış ve böylece dizinin ana karakterlerinden biri olmuştur. Defne Kayalar'ın rolünün arttırılıması Mine Tugay'ın rolünün azalmasına neden olmuştur. Bu durum da sette yaşanan gerilimin artması sonucu Mine Tugay'ın da diziden ayrıldığı düşünülmektedir.

2015 yılında dram/romantik kategorisinde yer alan başrolünü Çağatay Ulusoy'un üstlendiği Barış karakterinin bipolar bozukluğu olmasını öğrenmesi ve hayatının ortasına düşmesiyle yaşanan değişiklikleri konu alan, yönetmenliğini eşi Ali bilgin'in yaptığı Delibal filminde de rol almıştır. Çağatay Ulusoy,Leyla Lydia Turgutlu,Hüseyin Avni Danyal,Nazan Kesal,Mustafa Avkıran,Laçin Ceylan,Toprak Sağlam gibi oyuncuların olduğu kadroya dahil olmuştur.

2017 yılında yapımını Ay Yapım'ın üstlendiği bir çevrimiçi dizi platformu olan Puhu Tv'de yayınlanan Fi dizisinde magazin muhabiri olan Aylin karakterini canlandırmıştır. Azra Kohen'in Fi,Çi,Pi kitaplarından uyarlanan dizi 22 bölüm sürmüş ve büyük ilgi görmüştür.

2017 yılında oyuncu kadrosunda Kerem Bursin,Gürkan Uygun,Leyla Lydia Turgutlu, Nilperi Şahinkaya,Seda Akman, Burak Tamdoğan gibi isimlerin bulunduğu kadroda Defne Kayalar da yer almıştır. Dizide Veysel'in annesi ve acil tıp teknisyeni olan Nesrin karakterini canlandırmıştır. Yine aynı yıl içinde yönetmenliğini Yavuz Turgul'un üstlendiği Yol Ayrımı filminde Defne karakteri olarak yer almıştır. Şener Şen filmin başrolü olan Mazhar Kozanlı ismiyle yer alırken, Mert Fırat Mazhar Kozanlı'nın oğlu Barlas ve Defne kayalar ise Mazhar Kozanlı'nın kızı Defne olarak ekranlar karşısına çıkmıştır. Yol Ayrımı’nın kadrosunda Çiğdem Selışık Onat, Rutkay Aziz, Nihal Yalçın, Tilbe Saran, Ruhsar Öcal ve Şerif Erol gibi isimler de yer almıştır.

2018 yılında Puhu Tv'nin bir diğer içeriği olan Dip dizisinin kadrosunda İlker Kaleli, Neslihan Atagül ve Berrak Tüzünataç ile birlikte yer almıştır. Dizide Şengül karakteriyle insanları intahar eşiğinden kurtaran Sahir'in (İlker Kaleli) amiri olarak yer almıştır. Aynı yıl içinde Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Mehmet Kurtuluş,Saygın Soysal ve daha birçok önemli isimin yer aldığı bir çevrimiçi proje olan ve Netflix'te yayınlanan Hakan Muhafız dizisinin kadrosunda yer almıştır. Dizide Suzan karakteriyle karşımıza çıkmıştır.

2020 yılında ise yeni bir mini dizi olarak karşımıza çıkan 8 bölümden oluşan ve ilk sezonunun geçen haftalarda Netflix'te yayınlandığı Bir Başkadır adlı dizide de rol almıştır. Özge Özel, Fatih Artman, Nesrin Cavadzade, Funda Eryiğit, Öykü Karayel, Settar Tanrıöğen, Alican Yücesoy, Aziz Çapkuri, Bige Önal ve Tülin Özen de oyuncu kadrosunda olan isimlerden. Dizide başörtüsüne önyargıyla yaklaşan ve psikolojik tedavi gören bir doktor olarak Psikiyastrist Peri karakterine can vermiştir. Oyunculuğula üstün başarı sağlayarak kendine hayran bırakmıştır.

2 Yorumlar

  1. Paylaşım için teşekkürler. 🙏

    YanıtlaSil
  2. medcezir de sevmiştim onuuu :) fi daha izleyemedim ama izliceem :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu