Son eklenen

Haber sitesi nasıl kurulur?


Haber sitesi kurmak istiyorsunuz? Maliyetlerin ne olacağı ve nasıl kuracağınız hakkında bir bilgi arıyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz.

Peki bir haber sitesi nasıl kurulur?

Haber sitesi kurmak istiyorsanız öncelikle istediğiniz kaliteyi belirlemelisiniz. Bunu belirledikten sonrada bütçenize uygun bir tasarım ve altyapı bulacaksınız. Bunları nasıl yapacağınıza gelelim. İlk iş olarak sitenizin alan adını satın almalısınız. Sonrasında piyasada PHP tabanlı olarak tasarlanmış çok sayıda haber sitesi tasarımını bulmanız mümkün. Yüz TL’ye de tasarım var 2 bin 3 bin TL’ye de. Burada önemli olan sizin bütçeniz ve ne istediğiniz.

Günümüzde bazı büyük haber siteleri de dahil wordpress altyapısını kullanıyor. Wordpress altyapısının tercih edilmesinin temel üç nedeni var. Bir kullanımı oldukça kolay. İki özelleştirmelerin yapılması basit ve üçüncü belki de en temel neden wordpress haber temalarının diğer temalara göre çok daha ucuz maliyetli olması. Zira 75 TL gibi bir fiyata dahi wordpress haber teması bulmanız mümkün.

Ancak PHP tabanlı bir altyapı bir haber sitesi için çok daha cezbedici olabilir. Bunun nedeni özel olarak üzerinde düşünülmüş ve tasarlanmış olması ve admin panelinin yine o tasarıma özel  ve özgü olmasıdır. PHP tabanlı tasarımların fiyatları bazı firmalarda zirveye çıkartılsa da piyasada oldukça uygun fiyatlı satış yapan firmalarda mevcut. Ortalama bin TL gibi bir rakam ödeyerek son teknolojiye uygun bir haber sitesi teması satın alabilirsiniz. Bu temalar (wordpress’te de böyledir) sizin alan adınıza lisanslanır ve ömür boyu size ait olur. Bir daha tema için ödeme yapmazsınız. Ancak aldığınız tasarımı yalnızca lisanslanmış alan adında kullanabilirsiniz.

Temanızı aldıktan sonra artık sitenizi barındıracağınız bir hosting hizmetine ihtiyacınız var. Tema satışı yapan firmalar çoğunlukla hosting satışı da yapmaktadır. Ancak ücret olarak siz araştırmalarla daha uygun hosting sağlayan firmaları bulup onlarla da çalışabilirsiniz. Size önerimizse temayı satın aldığını firmadan hosting hizmetini de almanızdır. Zira bu firmalar tasarımlara bazen güncellemeler getirebilirler ve kendi barındırdıkları sitelere bu güncellemeleri hızlı bir şekilde yansıtırlar.

Maliyeti nedir?

Her şey tamam da bize bu haber sitesinin maliyeti ne olacak diyebilirsiniz. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ortalama 500 TL’ye basit ama kaliteli bir haber sitesi kurabilirsiniz. Kaliteli ve son teknolojiye sahip bir haber sitem olsun diyorsanız da ortalama 3 bin TL gibi bir rakamı gözden çıkartmanız gerekecek.


1 Yorumlar

  1. Asıl iş haber sitesini kurduktan sonra başlıyor. Haberi nereden bulacağız? Yerel haber sitesi kuruyorsak biraz daha kolay iş ama ulusal bir site ise planınız mecburen haber ajanslarına üye olmak zorundasınız.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu