Son eklenen

Instagram’da Nasıl Daha Fazla Takipçi Kazanılır?


Bu yazımızda, Instagram isimli sosyal mecrada daha fazla takipçi kazanmak ve kitle oluşturmak için en etkili olduğunu düşündüğümüz bazı ipuçlarını ele alacağız. Instagram'da nasıl daha fazla takipçi kazanacağınızı bilmek ister misiniz? Üstelik, şüpheli taktiklere başvurmadan veya bütçenizi aşmadan bunu nasıl doğru şekilde yapacağınızı bulmak ister misiniz? Yani doğru yere geldiniz.

Elbette, takipçi satın almak veya bot kullanmak gibi kullanabileceğiniz birçok kısayol var. Ancak Instagram, "gerçek olmayan etkinliği" tespit etme ve ortadan kaldırma konusunda oldukça gelişti. Bu tür taktikler muhtemelen belirli bir süre içinde daha fazla takipçi kazanacaktır, ancak uzun vadede size fayda sağlamayacaktır. Şimdi organik olarak nasıl daha fazla takipçi kazanmanıza yardımcı olarak ipuçlarımıza geçelim;

Harika Bir Biyografi ve Profil Oluşturun

Profiliniz Instagram varlığınızın özüdür ve dikkat çekici bir profil oluşturmak, kitlenizi büyütmenin anahtarıdır. Instagram'daki şirket profillerine yapılan ziyaretlerin üçte ikisi bu hesapları takip etmeyen kişilerden geliyor. Profilinizin bu yeni ziyaretçileri takip düğmesine tıklamaya ikna etmesi gerekir. Profiliniz eksik, belirsiz ve çekici değilse, muhtemelen takipçiniz olmayacaklar.

Ad: 30 karakter sınırınız var. Bu, Instagram arama motoruna dahil edilecektir, bu nedenle bir anahtar kelime eklemeniz uygundur.

Kullanıcı adı: Diğer sosyal ağlarınıza benzer hale getirin. Bu sayede diğer sosyal mecralardaki takipçilerinizin sizi Instagram'da bulması kolaylaşacaktır.

Web sitesi: Bu, Instagram'da bir bağlantı ekleyebileceğiniz tek yerdir (reklamların parçası olan harekete geçirici mesajlara ek olarak).

Bio: 150 karakterde markanızın kimliğini özetlemeli ve ziyaretçilere neden sizi takip etmeleri gerektiğini göstermelisiniz.

İlginç İçerikler Paylaşın

İlgi çekici ve ilginç içerik, insanları gönderilerinizi beğenmeye, yorum yapmaya ve paylaşmaya motive eden şeydir. Bu etkileşimler Instagram algoritmasını güçlendirir ve daha iyi bir erişime ulaşmanıza ve yeni takipçiler edinmenize yardımcı olur. Amacınız onları içeriğinizle bilgilendirmek, etkileşimde bulunmak ve eğlendirmektir. Görsel içeriğiniz büyüleyici olmalı ve açıklamalarınız ilgi çekici olmalıdır.

İlgili Hashtagları Kullanın

Hashtag'ler, gönderilerinizi ve Hikayelerinizi markanız, sektörünüz veya ürünlerinizle ilgili içerik arayan kişiler tarafından keşfedilebilir hale getirir. Paylaştığınız içerikle en çok alakası olan hashtagları kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız hashtagler en popüler hashtagler olsun. Lakin dikkat etmeniz gereken bir konu var. Çok fazla hashtag kullanmak hedef kitlenizin dikkatini dağıtabilir ve mesajınızı sulandırabilir. Ayrıca dikkatinizi çekmek için umutsuz bir girişim veya daha kötüsü spam gibi gelebilir.

Gönderilerinize Konum Ekleyin

Gönderinizde ve Hikayenizde net bir konum olduğunda, konum etiketini eklemeye değer. Bu, insanların içeriğinizi Instagram'da bulmasını sağlamanın bir başka yoludur. İşletmenizin fiziksel bir konumu varsa, fotoğraflarınızı bu konumla etiketlediğinizden ve müşterilerinizi de aynısını yapmaya davet ettiğinizden emin olun. Kullanıcılar konuma tıklayıp mağazanızdan, restoranınızdan veya ofisinizden gönderilen tüm fotoğrafları görebilir. Bir konferanstan veya herhangi bir ortamdan paylaşım yapıyorsanız, konumunuzu eklemek, etkinlikte diğer konuklarla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir ve hesabınızı yeni takipçi olabilecek bir grup insana ifşa edebilir.

Keşfet Sekmesini Unutmayın

Keşfet sekmesi, Hikayeler ve IGTV'deki gönderileri içerir. Kullanıcılar, platformun algoritması tarafından seçilen bir içerik ızgarasını görürler. Daha sonra, ekranın üst kısmındaki konu kanallarını kullanarak belirli içerik konularına inme seçeneğine sahip olurlar. Sizlerde kullanacağınız hashtagler ve gönderilerinize yapılan etkileşimler sayesinde keşfet sekmesinde görünebilirsiniz. Bu sayede birçok kullanıcı tarafından tanınma imkanı yakalayabilirsiniz.

Dikkat Çekici Açıklamalar Yazın

Instagram görsel bir platform olsa da, açıklamalarınızdaki metin, etkileşimleri artırmada büyük rol oynar ve bu da daha geniş bir erişime ulaşmanıza yardımcı olur. İnstagram’da açıklama metni yazarken dikkat etmeniz gereken hususlar;

En önemli kelimeleri ilk sıraya koyun. Kullanıcı beslemelerindeki açıklamalar birkaç satırdan sonra eksik görünür, bu nedenle en çarpıcı bilgiyi başa koymak çok önemlidir.

Bir soru sorun. Bu, izleyicilerinizin yorum bırakmasını kolaylaştırır. Ve bu tür etkileşimler, hesabınızı daha görünür hale getirmenize yardımcı olabilir.

Emoji kullanmayı deneyin. Emojiler, kullanıcıların dikkatini çekebilir ve bu görsel sosyal ağdaki çoğu hesap için uygundur.

Farklı uzunluklardaki açıklamaları deneyin. Instagram uzun açıklamalara izin verir, bu nedenle gönderiniz garanti veriyorsa, takipçilerinize bir hikaye anlatmayı deneyebilirsiniz. Resimler bin kelimeye bedel olduğunda süper kısa açıklamalar da çok etkili olabilir.

Instagram Hikayelerini Düzenli Kullanın

Basit bir deyişle, Instagram'da daha fazla takipçiye sahip olmak istiyorsanız Hikayeleri kullanmanız gerekir. Her gün 500 milyondan fazla hesap Hikayeler kullanıyor ve en çok görüntülenen Hikayelerin E'i işletme hesaplarından geliyor. Hikayeleri kullanan kişiler platformla daha fazla etkileşim kurma eğilimindedir. Instagram'a göre, beş hikayeden neredeyse biri doğrudan mesajla sonuçlanıyor. Hikayelerinizdeki hashtag'leri ve konum özelliğini kullanın, böylece sizi takip etmeyen insanlar tarafından keşfedilebilirler. Bu, Instagram'da ücretsiz olarak takipçi edinmenin harika ve çok kullanılmayan bir yoludur.

Yarışmalar ve Çekilişler Düzenleyin

Instagram'da daha fazla takipçi kazanmak için yarışmaları kullanmak için insanlardan sizi takip etmelerini ve gönderiye yapılan bir yorumda arkadaşlarını etiketlemelerini isteyin. Yarışmanızın bir parçası olarak kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik etmek de daha fazla insana ulaşmanıza yardımcı olabilir, çünkü insanlar yarışmanız hakkında kendi arkadaşlarının paylaştığı mesajlardan öğrenecekler. Bu, yeni takipçilerle güven oluşturmanın ve sayfanızı daha fazla ziyaret ettirmenin etkili bir yoludur.

Bu yöntemler sayesinde sizlerde kısa süre içerisinde Instagram hesabınıza daha fazla takipçi kazandırabilir ve etkileşimlerinizi yükseltebilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Harika bir yazı olmuş, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. MAntıklı fikirlerr :) dikkate alacağımm :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu