Son eklenen

Kırmızı oda dizi incelemesi


Gerçek hayat hikâyelerinin yer aldığı Kırmızı Oda ekranlara gelmeye başlaması ile reytinglerde de üst sıralara yerleşti. Gerçek bir hayat hikâyesi olması ile de farklı bir yapım olarak görülüyor.

Gerçek hikâyeler her zaman insanları daha çok etkiler ve kendi hayatından kesitler bulmasına yardımcı olur. Böyle bir durumda da bu denli insanın kanına işleyen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Kırmızı Oda Konusu

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından ekrana uyarlanan Kırmızı Oda mekân olarak bir psikiyatr kliniğinde geçiyor. Psikiyatri kliniğinde psikiyatr ve onlara danışanların hayat hikâyelerinin ekrana geldiği dizide aslında insanoğlunun yaşadıklarını ve her yaşantıda yatan acılar ekrana geliyor. İnsanların yaşadığı mutluluklar, acılar ya da çocukluk travmaları izleyiciyi de bir yerden yakalıyor.

Danışanlar o güne kadar hayatlarında yaşamış oldukları en büyük sırları kimse ile paylaşamadıkları acıları ve büyük sır olarak sadece kendilerine sakladıkları her şeyi doktorlara anlatırken hem rahatlıyor hem de ekran başındakilerin kendi hayatları ile ilgili muhasebelerini yapmalarına da olanak sağlıyor.

Yaşadıkları olaylar yüzünden bazen sadece geçmişte yaşayan insanlar bulunur. Geçmiş yaşantılar ya da acılar insanları kendine mahkûm edebilir bu durumda da geçmişten kurtulmak gerekir. Danışanlar, bu klinikte geçmiş ile bağlarını koparıp ya da en azından kabullenip hayatlarında yeni yollar açabiliyor.

Kırmızı Oda Yayın Saati

Bu sezonun en iddialı yapımlarından biri olması ile dikkat çeken dizi, reytinglerde de üst sıralarda yer alıyor. Cuma günleri yayınlanan dizi saat 20:00’da izleyicisi ile buluşuyor.

Kırmızı Oda Dizisinin Yapımı

OGM Pictures imzası taşıyan dizinin yönetmen koltuğunda Cem Karcı bulunur iken Banu Kiremitçi Bozkurt tarafından da senaryosu kaleme alınıyor. Kırmızı Oda, tür bakımından dram ve psikolojik türüne ait bir Türk yapımı olarak izleyiciye sunuluyor.

Kırmızı Oda Oyuncu Kadrosu

Kırmızı Oda dizisinde ana oyuncular dışında her bölümde ekrana gelen hikâyelerin kahramanı olan pek çok isme de yer veriliyor.  Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral ve Halit Özgür Sarı gibi isimler ana oyuncu kadrosunu oluşturur iken Evrim Alasya, Melisa Sözen ve Emre Kınay gibi isimler de konuk oyuncu olarak bölümlerde yer alıyor.

Kırmızı Oda ve Gülseren Budayıcıoğlu

Dizi, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun kaleminden olan “Madalyonun içi” romanından esinlenerek beyazperdeye uyarlanmıştır.

Kırmızı Oda’nın Çekim Yerleri

Çekimlerinin İstanbul’da yapıldığı dizi, İstanbul’un Beykoz, Üsküdar gibi ilçelerinin kafe ve restoranlarında bölümler olduğu gibi Ortaköy’de de çekilen sahneler bulunuyor. Binnur Kaya’nın canlandırdığı Doktor Hanım’ın psikiyatr kliniği ise Beykoz’da bulunan kundura fabrikası alanında yer alıyor.

4 Yorumlar

  1. bu dizideki davaların olduğu kitapları okudum ama izlemedim. son bir haftadır pek gözükmüyon bloglarda, iyisin de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep Cumadan beri gözlerim rahatsız dr gittim kızarıklık hala devam ediyor. O yüzden takip edemiyorum bu aralar

      Sil
  2. Ablam severek izliyor zaten dizi ,başka kanalda aynı saatte olan dizileri tahtindan etti.

    YanıtlaSil
  3. Bu diziyi izlemeye başladım çok etkileyici bir oyunculuk ve prodüksiyon ve her birini tebrik ederim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu