Son eklenen

Youtuber Nasıl Olunur?

Youtuber olmak birçok insanın hayali olmuş durumda, haliyle herkes Youtube kanalı açıp güzel bir izlenme elde ederek para kazanmak istiyor. Fakat bunlar artık eskisi kadar kolay değil. Eskiden daha az rekabetin olduğu bu platformda şuan daha fazla rekabetin içerisindesiniz. Her geçen gün onlarca insan Youtube kanalı açıyor. Belirli bir zaman sonra istedikleri olmadığı düşüncesine kapılarak içerik üretmeyi bırakıyorlar. İstedikleri sonuçlara çok kısa sürede fazla emek sarf etmeden ulaşmak istiyorlar. Fakat bu mümkün değil. Siz hangi alanda olursanız olun, emek harcamadan ve istikrarınızı korumadan başarıyı elde edemezsiniz. Youtube kanalı açıp gerçekten başarılı olmak istiyorsanız aşağıdaki süreçleri kesinlikle uygulamalısınız.

Nasıl Başlamalıyım?

Öncelikle Youtube kanalınızı profesyonel bir hale getirmeniz gerekiyor. Kendinize bir kategori belirlemelisiniz. Hangi alanda daha iyi olabilirseniz veya hangi alana daha yatkınsanız onu seçmelisiniz. Ardından Youtube kanal adınızı özgün ve akılda kalıcı bir biçimde seçmelisiniz. Profil resminiz ve kapak fotoğrafınızı da yükledikten sonra içeriklerinizi oluşturabilirsiniz. İçerikleriniz tamamen özgün olmalı. Hiçbir şekilde kopya içerik üretmemelisiniz. Size ait olan içerikler, kanalınızın akıllarda kalmasını sağlayacaktır.

Daha Çok İzlenmem İçin Neler Yapmam Gerekiyor

Videolarınızı kanalınıza yüklediniz ve fazla izlenme almıyorsunuz, bu gayet normaldir. Eğer Youtubeda yeni yeni içerik üretiyorsanız ilk başlarda çok fazla izlenmeyeceksiniz. Zaten güzel bir Youtube kariyeri planlıyorsanız istikrarlı bir şekilde içerik üretmeniz gerekiyor. Bu platformda birkaç tane video ile başarılı olmanız pekte mümkün değil. Kanalınızın hızlı gelişmesi ve videolarınızın fazla görüntülenme alması için video ayarlarınızı (SEO) düzenli bir biçimde yapmanız gerekiyor. Videolarınızı her yüklediğinizde başlık, açıklama ve etiket kısmını etkili bir biçimde doldurmalısınız. Yani videonuz yüklediğinizde başlığınızı videonuzun içeriğine en uygun biçimde seçmelisiniz. Açıklama kısmına yazacağınız metin, sizin videonuzun konusuna dair anahtar kelimeler içermeli. Etiket kısmı da aynı şekilde videonuza uygun anahtar kelimeler içermeli. Haftada en bir video yükleyerek ve videolarınızın bu ayarlarını yaparak sizde yüksek görüntülenmeler elde edeceksiniz.

Para Kazanabilir miyim ve Ne Zaman Kazanmaya Başlarım?

Youtube kanalınız ile para kazanmanız mümkün. Youtube kanalınızdan para kazanmak için öncelikle iki önemli hususu yerine getirmiş olmanız gerekiyor. 2017 yılına kadar Youtube kanalları açıldığı ilk gün para kazanabiliyordu. 2017 yılından sonra gelen kural ile bu değişti. Youtube kanalınız ile para kazanmanız için 4000 saat izlenme ve 1000 aboneye sahip olmanız gerekiyor. Bu kriterleri karşıladıktan sonra para kazanma başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu kriterleri tamamlama süreci tamamen sizin kanalınıza video yükleme sıklığınız ile alakalı. Ortalama olarak ta 7 ay gibi bir sürede bu kriterleri tamamlamış oluyorsunuz. Bu süreç size fazla görünebilir. Youtuber olmanın eskisi kadar kolay olmadığını buradan da anlayabilirsiniz. Siz istikrarlı ve başarılı bir şekilde video yüklemeye devam ettiğiniz sürece başarıya daha yakın olacaksınız.

Video Konusunu Bulmak

Kanalınıza sık sık videolar yüklüyorsunuz fakat, bir yerden sonra içerik bulamıyor olabilirsiniz. Video konularını bulmak için çeşitli makalelerden ve video içerik sitelerinden yararlanabilirsiniz. Sizin içerik bulmada zorlandığınız kısımlar genelde Youtube kariyerinizin ilk zamanları olacağı için ben size daha farklı tavsiyeler vereceğim. Videolarınız için içerikleri, o zaman trend olan video konularından esinlenerek oluşturabilirsiniz. Böyle yaparak video içeriği bulabileceğiniz gibi daha fazla görüntülenmelerde alacaksınız. Trend olan videoların konularından esinlenme, sizin videolarınızın da trend olmasınız sağlayacaktır. Burada ki husus kopya içerik değildir. Benzer bir şekilde yapılmış farklı videolardır. Size video çekerken özgün olmanız gerektiğini söyledim ancak, trend video konularında azda olsa benzerlik gösterebilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Hayatın her alanında olduğu gibi yine istikrarlı olmak, sabretmek, itina göstermek, orijinallik (özgünlük), kaliteye önem vermek faktörleri karşımıza çıkıyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu