Son eklenen

Blog Sayfası Ne Zaman Kazanmaya Başlar

Blog sayfaları da tıpkı web sitesi gibi hizmetlerde kullanılarak kişisel bir platform olarak kullanılır. Burada her türde Blog açılabilir. Nitekim kişinin isteğine ya da zevklerine göre alabileceği Blog sayfalarında para kazanmak da mümkündür. Blog sayfaları kişinin isteğine ya da bir diğer deyişle maddi imkanına göre ya satın alınır ya da belli adımlarla kurulumu sağlanır. Öyle ki bir Blog sayfası satın almak günümüz imkanlarında biraz pahalı olabileceği gibi aynı zamanda uygun fiyatlı Blog sayfaları da mevcuttur. Blog sayfası satın almayı düşünmeyenler için de geriye tek bir yol kalır. O da belli adımlarla bir site kurmaktır. Bunun için sırasıyla;

l Bir Hosting ve Bir Web sitesi adresi edinmek

l Blog sayfasının yayınlaması adına bir altyapıya kaydetmek ( Wordpress ve Blogger gibi)

Adımları öncelikle uygulanmalıdır. Sonrasında da Web site kurulumu ve dolayısıyla da Blog sayfası açılmış olacaktır.

Günümüzün gelişen teknoloji ve dolayısıyla da internet mecrasında, web siteleri ve Blog sayfaları günden güne artmaktadır. Artan bu sayının tabii ki de önemli nedenleri bulunur. Bu nedenlerden en önemlisi de buradan Para Kazanma hususudur. Öyle ki para kazanmak için de bir Blog sayfasının da belirli koşulları yerine getirmesi gerekir. Bundan önce bilinmesi gereken hususlar var ki bu Detaylar Blog sayfasından para kazanma noktasında kritik öneme sahiptir. Sonuç olarak Blog Sayfası Para Kazanma hususunun açılması için bazı şartlar gerekir. Bu şartlar genel itibariyle şu şekildedir;

l Blog Sayfasının en az 3 ay içinde açılması ve aktif olması gerekir.

l Açılan Blog ‘un en az 30 gönderisinin bulunması gereklidir.

l Blog ’da paylaşılan içeriklerin de özgün olması elde edilecek gelirlerde etkili olacaktır.

l Blog'un ziyaretçi trafiği iyi olmalıdır. Reklam şirketlerinin başvurularını kabul etmeleri için sanılan minimum ziyaretci sayısı günde en az 200 kişidir.

Sonuç olarak yeni açılan bir Blog, tahmini olarak 2 ya da 4 ay içerisinde kazanmaya başladığı bilinir. Başlangıç düzeyinde ufak fiyatlar kazanılırsa da ileride Blog ‘un büyümesi ve gelişmesine bağlı olarak da kazanç miktarı artabilir.

Reklam Sitelerine Başvurarak Para Kazanmak

Blog sayfasına sahip olan herkesin para kazanmak adına başvurabileceği ilk husus reklamdır. Keza Web sitelerinin de para kazanma odağını sitelerinde verdikleri reklama bağlıdır. Bu konuda Google Adsense başta olmak üzere ;

l Wordego

l Reklamstore.

l Reklam ağacı

Gibi çeşitli reklam türleriyle tıklanma ve gösterim bazlı kazanç sağlayan siteler bulunur. Blog sayfası para kazanmak istiyorsa da başlangıç düzeyinde bu gibi sitelere başvuru yapabilir.

Tanıtım Yazısı Yayımlamak

Web sitelerinde sıkça tanıtım ya da çeşitli ilanlarla karşılaşmaktayız. Nitekim bu da reklam verme yöntemidir. Burada kişi kendi sitesini veyahut başka bir aktivitesinin tanımını, trafiği iyi olan Blog sayfalarında yayınlamaktadır. Bu anlamda Blog sahibi tanıtım yazısı anlaşmasına göre de belli miktarda para kazanır. Bu şekilde para kazanmak isteyen Blog sahipleri Webmaster ya da benzeri forum sayfalarında konu açmanız yeterli olacaktır.

İş Ortağı ( Contend Marketing)

İçerik pazarlama ya da başka bir deyişle iş ortaklığı, internet mecrasında trafiği ve popülaritesi yüksek olan Blog sayfaları tarafından kullanılan para kazanma yöntemlerinden biridir. Blog, burada yayımladığı makaleler ile birlikte çeşitli mağaza ya da benzeri satışları bu yazılardan reklam vererek yayımlar. Nitekim yüzdelik hesaba göre kazanç, Blog Sistemine eklenir. Örneğin ; bir Blog yazısında her hangi bir kişi bir içerik reklamı gördü ve bu linkten bunu 50 TL'ye satın aldı diyelim. Buradan kişinin kazancı ortalama yüzde on ya da yirmi dolaylarında olduğu için , 5 – 10 TL düzeylerindedir.

Dolayısıyla da Blog Ne Zaman Kazanmaya Başlar, sorusu zaman olarak iki ya da dört ayı kapsar. Lakin burada Blog sahibinin içerik özgünlüğünün ve emeğinin büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bir nevi Blog sayfası para kazanma adına ilerideki bir yatırım olarak da değerlendirilebilir. Öyle ki geçimini sadece bu şekilde sağlayan birçok insan, online ortamda bulunmaktadır. O halde bir Blog'a ne kadar zamana ve emek ayrılırsa o kadar kazanç elde edilir sözü doğru olacaktır.

3 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Türk firmaları para kazandırmıyor. Onların ki tamamen sömürge...

      Sil
  2. Blog da kazanç tamamen hit odaklı hit yüksekse kazanç çok düşük bir hitle kesinlikle kazanç yok aylık 2 TL ile 3 TL arasında gezersiniz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu