Son eklenen

Cep Telefonu Nasıl Hızlı Şarj Edilir?

Günlük hayatımızın en önemli parçası haline gelmiş teknoloji, akıllı telefonlarımızdır. Cep telefonlarımızı iletişim, fotoğraf, sosyal medya ve iş için kullanmaktayız. Hali hazırda uzun saatlerce kullandığımız cep telefonlarımızın şarjı bitmektedir. Önemli bir iş görüşmesi farklı bir iş yapacaksanız telefonunuzun şarjı fazla olması gerekmektedir. Priz başında beklemek oldukça zor olacağı için sizler için en uygun şekilde hızlı şarj etme yollarından bahsedeceğim.
Telefonu Kapatın veya Uçuş Moduna Alın.

Bu yöntemi, önemli bir işiniz yokken denemelisiniz. Keza size ulaşmak isteyenler açısından büyük engel olacaktır. Önemli bir mesaj ya da arama bekliyorsanız da kesinlikle yapmayın ve yapmayacağınızı da düşünüyorum. Bu yöntem, telefonunuzu oldukça hızlı şarj olmasını sağlayacaktır çünkü telefonda arka planda çalışan herhangi bir sistemsel işlem bulunmayacaktır. Uçuş modunu tercih edecek olursanız da daha az veri sinyalleri kullanacağından daha hızlı şarj olmasını sağlayacaktır.

Şarj Modu

Telefonlarınızı şarj edecek bir priziniz yoksa veya uzaksa size en yakın imkân da bilgisayarlarınız olacaktır. Adaptörü kullanmadan bilgisayarda şarj etmeniz de olağan bir durumdur. Bu durum karşısında hızlı şarj olması için telefonunuzu sadece şarj et moduna almanız gerekmektedir. Bu sayede bilgisayara dosyalarınız gözükmeden daha hızlı şarj olacaktır.

Prize Takın

Diyeceksiniz ki zaten prize takıp şarj ediyoruz. Telefonunuzu şarj ederken önce adaptörü sonra da USB kabloyu takıyorsunuz. Bu durumda telefonunuzun kablo uzunluğuna göre şarj hızını değiştirmektedir. İmkânınız varsa direkt adaptör şarj girişli cihazlar almanız olacaktır. Uzun USB kabloları da etken olduğunu unutmamak gerek.

Kendi Şarj Cihazıyla Şarj Edin

Telefon satın aldığımız da kutusundan şarj kablosu, adaptörü ve kulaklık çıkmaktadır. Tabii bu durum marka, modele göre farklılık gösterebilir. Genel anlamda şarj adaptörü içinde barındıran telefon aldığınızı varsayarsak eğer çıkan şarj cihazı ile şarj etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Sağlıklı olmasının yanı sıra daha hızlı şarj olmasını da sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kutudan çıkan şarj cihazının bozulduysa bile onun yerine orijinal şarj cihazı almanızı tavsiye ederim.

Tasarruf Modu

Her telefonda mutlaka bulunan bir moddur. Ayarlardan pil sekmesine, oradan da pil tasarrufu moduna gelip o ayarı açmanız telefonunuzun daha verimli şarj yemesine vesile olacaktır. Bunun yanı sıra bu modu açmanız da telefonunuzun daha hızlı şarj olmasına yarayacaktır. Telefonunuzdaki sistemsel yüklü olan bu programın yanı sıra telefonunuzda bulunan marketten de iyileştirici uygulamalar yüklemeniz mümkündür. Bu programlar, telefonunuzu virüslerden korur, gereksiz dosyaları siler ve pil ömrünüzü korumaya yardımcı olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu