Son eklenen

Netflix Türkiye Orijinal Dizilerinin IMDb Puanları

Bir Başkadır (8,7)

2020 yılının son çeyreğinde adından çokça söz ettiren Bir Başkadır, hayatları sınıfsal olarak hayatları farklı olan insanların, bir şekilde birbirleriyle kesişmesini konu ediniyor. Dizi oyuncu kadrosuyla da adından söz ettiriyor. Dizinin başrollerinde Öykü Karayel, Fatih Artman, Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar yer alırken Öner Erkan, Bilge Önal ve Nesrin Cavadzade gibi isimler de diziye katkı sağlıyor. Dizinin senaristliğini ve yönetmenliğini ise Masum dizisinden hatırladığımız Berkun Oya üstleniyor.

Aşk 101 (7,6)

Başrollerini Alina Boz, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, İpek Filiz Yazıcı ve Selahattin Paşalı’nın paylaştığı Aşk 101 Netflix Türkiye’nin ilgi çeken yapımları arasında yerini aldı. İlgi çeken dizinin konusu ise şöyle; Eda, Kerem, Sinan ve Osman okudukları liseden işledikleri suçlar nedeniyle atılmak üzeredirler. Bunu engellemek adına okulun örnek öğrencisi Işık’ı da alarak plan yapmaya başlarlar. Plan, okulda kalmalarını sağlayacak Burcu öğretmenin tayinini engellemek adına evlenmesini sağlamaktır. Aşk olmadan evlilik olmayacağından okulun yakışıklı basketbol koçu Kemal’i Burcu’ya aşık etmeye çalışırlar. Sonrasında olaylar gelişir.

Atiye (7,4)

Başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun’un paylaştığı Atiye, oyuncu kadrosunun yanı sıra senaryosuyla da ilgi odağı olmayı başarıyor. Fantastik- drama türündeki dizinin konusu ise şöyle; Ailesi ve sevgilisi Ozan ile mutlu ve sade bir hayat süren Atiye’nin hayatı dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de yapılan bir keşifle değişecektir. Arkeolog Erhan’ın keşfettiği semboller gösterecektir ki Atiye ve Göbeklitepe arasında mistik bir ilişki vardır. Bu olaydan sonra Atiye, bu mistik olayın peşine düşecek ve aralanan gizem perdesiyle geçmişini ve geleceğini sorgulayacaktır.

Hakan Muhafız (6,7)

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü ve Okan Yalabık’ı gördüğümüz Hakan Muhafız Netflix’in Türkiye’deki ilk orijinal dizisi olma özelliği taşıyor. Beğenilen dizinin konusu ise şöyle; Sade bir hayat süre Hakan, hiç farkında olmadığı bir sorumluluğa ve yeteneğe sahiptir. Hiç beklemediği bir anda bu yeteneklerinin farkına varır ve yaşadığı kent olan İstanbul’un koruyucusu olur. İstanbul ölümsüzlerin tehdidi altındadır ve Hakan kendisini hazır hissetmese de İstanbul’u bu tehditlerden kurtarmak zorundadır. Çünkü o muhafızdır.

Bonus: Rise of Empires: Ottoman (8,0)

Belgesel yapım olma özelliğini taşıyan dizi, Fatih Sultan Mehmet’in hikayesine ışık tutarken İstanbul’un fethini de konuk bilim insanlarının anlatısıyla süslüyor. Dizide Fatih Sultan Mehmet’i ise genç oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu canlandırıyor.

7 Yorumlar

  1. Bir Başkadır dizisi gerçekten ortalığı yıktı geçti.

    YanıtlaSil
  2. Bunlar gerçekten doğru mu İmdb puanları?

    YanıtlaSil
  3. hepsini keyifle izlediydim :) aralarında favorim aşk 101 :)

    YanıtlaSil
  4. Atiye'nin birinci serisini ve Bir Başkadır'ı severek izledim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu