Son eklenen

Elon Musk Tweetleri Sonrası Dogecoin Yükselmesi

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz cuma günü iki-üç aydan bu yana en düşük seviyesine yakın bir noktada sabit giderken ve şubat ayından bu yana en kötü haftasına doğru ilerlerken, dogecoin Tesla'nın kurucusu Elon Musk'un tweetleri ile aşırı bir dalgalanma yaşayarak bitcoin tarafında düşüş gerçekleşti, dogecoin ise önce düşerek sonra beşte bir oranında sıçrama yaptı. Elon Musk'ın dogecoin'e olan ilgisi yüz kat artışa yol açtığından beri piyasalar Elon Musk tweet'lerine devam etti, bu sırada Tesla 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın alımını geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirerek bitcoin'in 50.000 doları aşmasına yardımcı oldu. Yine aynı derecede şaşırtıcı bir u dönüşü yaparak , attığı tweetlerle sonrasında dünyanın en büyük kripto para birimini düşürdü. Tesla, çevresel kaygılar nedeniyle ödeme olarak Bitcoin kabul etmeyi bıraktı ve yatırımcıları Musk'ın kripto fiyatları üzerindeki etkisi konusunda tedirgin etti. Bitcoin bu hafta 49.804 dolardan yaklaşık% 15 düştü. Dogecoin, Musk'ın Saturday Night Live'da "daha erken" olarak bahsetmesinin ardından çevresel faktörler üzerine attığı son tweet'inden bu yana yaklaşık üçte bir değer kaybetti. Daha sonra, verimliliğini artırmak için işe dahil olduğu yönündeki son yorumlarının ardından% 20 sıçradı. Elon Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Sistem işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalışabileceğini. umut verici bir potansiyeli var," dedi ve Dogecoin'i Binance borsasında yaklaşık 0,43 ila 0,52 ABD Doları arasında yükseltti. Veri merkezi sağlayıcılarına göre Dogecoin işlem başına 0,12 kilovat saat elektrik tüketirken bitcoin için 707 saat elektrik tükettiği belirtiliyor.

Dogecoin Nasıl Yükseldi ?

2021'in başlarında neredeyse değersiz olan dogecoin, tüm yatırımcıların büyük çapta bitcoin alımlarını duyurmasıyla geçen sene başlayan büyük ve sürükleyici sanal para piyasalarının en son tutkusu haline geldi. Piyasalara bakıldığında en büyük dördüncü sanal para birimi haline geldi. Analizcilerin yorumu "Tesla, dogecoin üzerine bir bahis ortaya koyarsa, insanların gözleri Musk'ta olabilir ve çabucak zengin olmak isteyen insanlar Elon Musk tarafından pompalanıyor olabilir" fikrindeler. Finans uzmanları, dogecoin’in oldukça spekülatif bir varlık olduğu konusunda uyarıyor bazı ekonomistler , tüm kripto para birimlerinin bir balonda olduğunu söylese de, kripto piyasalarının potansiyellerini de göz ardı edemiyorlar. Ayrıca Elon Musk yaklaşık 54 milyon twitter takipçisine teslanın elektrikli arabalarının satışında dogecoin'i kabul etmesini isteyip istemediklerini sormasının ardından ankete katılanların yaklaşık % 77'si evet dedi, bu demek oluyor ki insanların dogecoin üzerinde büyük beklentilerinin olduğunu göstermektedir.

2 Yorumlar

  1. Doge coin tamamen eğlence amaçlı çıkarılmış bir amacı ve teknolojisi olmayan bir coindir bu sene elon musk piyasalarla dalga geçiyor herkes kripto para borsasında çok dikkatli ve stoplu gitsin. Gerçi ben bir kaç ay daha sıkıntı görmüyorum altcoinler için ama yatırım tavsiyesi değil tabi :)

    YanıtlaSil
  2. Musk da ne yapacağını şaşırdı artık 🙄

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu