Son eklenen

En Çok izlenen 10 Kore Filmi


Son yıllarda Kore sineması tüm dünyayı olduğu gibi bizleri de etkilemeyi başardı. Asya filmleri arasında popülaritesini duyurmuş Kore filmleri, IMDb puanları ile de başarılarını kanıtlıyor.

Siz okurlarımıza en çok izlenen Kore filmleri listesini derledik. Son dönemlerin en iyi Kore filmleri listesi için haberimize buyurun.

1. Parazit(2019) IMDb:8,6

2020 Oscar ödüllü en iyi Kore filmleri listesinde yer alan bu film muhteşem bir yapıttır. KİM ailesi fakir ve yoksulluk içinde yaşamaktadır. PARK ailesi ise oldukça varlıklıdır. Film, zengin ve fakir ailenin birbirleriyle olan hayatlarını konu alıyor.

Tür: Dram, gerilim, komedi

2. Papatya(2016) IMDb:7,2

Bu filmde, Kore sinemasının en iyi oyuncularından Un ji-hyun ,Jung Woo-sung ve Lee Sung-jae gibi oyuncular yer alıyor.Kiralık bir katil ile güzel bir ressamın sevgisini anlatıyor.

Tür: Dram ve romantizm

3. Zombi expresi(2016) IMDb: 7,5

En iyi Kore filmleri arasında gösterilen ‘’Zombi Expresi’’ sinemada birçok ödüle sahip oldu. Tren içinde mahsur kalan insanların, zombilere karşı hayatta kalma mücadelesi anlatılmakta.

Tür: Aksiyon, korku, gerilim

4. İntikam meleği(2005) IMDb:7,6

Her sahnesi heyecan dolu olan İntikam Meleği, en çok izlenen Kore filmleri arasında yerini aldı. İşlemediği bir suçtan dolayı 13 yıl hapis yatan Lee, intikamını almak için geri dönüyor.

Tür: Suç, dram, gerilim

5. Benim yolum (2011)IMDb: 7,8

Bu filmi izlemeyenlere mutlaka izlemesini öneriyoruz. İkinci dünya savaşına katılan iki atletin, savaşçı askerlere nasıl dönüştüğünü şaşırarak izleyeceksiniz.

Tür: Dram, savaş

6. Madeo-Anne (2009) IMDb 7,8

Bir annenin, zihinsel engelli çocuğu için yaptığı fedakârlıkları izleyeceğiniz bu filmde çok duygulanacaksınız. Bir genç kız öldürülür ve tüm gözler bu annenin çocuğuna çevrilir. Anne çocuğunu hayatta tutabilmek için her şeyi göze almıştır.

Tür: Suç, dram, gerilim

7. Sadece sen(2011)IMDb 7,8

Cheol Min eski bir boksörcüdür. Yaralanır ve boks hayatına veda eder. Jung-Hwa ise gözleri görmeyen bir pazarlamacıdır. Bir gün yolları kesişen bu ikilinin aksiyon ve romantik dolu hayatlarına konuk olun. Sadece sen filmi, en iyi Kore filmleri listesinde kendine yer bulmuştur.

Tür: Aksiyon, dram, romantik

8. İhtiyar delikanlı(2001) IMDb 8,4

İhtiyar delikanlı, en çok izlenen Kore filmleri arasında gelir. Bu film bir intikam hikâyesidir. Başrol oyuncu ise Oh-Dae su. Oyuncumuz kendisini bir odada uyanmış bulur ve bunun kimin yaptığını bilmez. Bulunduğu odada ki televizyondan eşinin öldürüldüğünü görür. Artık onun tek bir amacı var. Hapisten çıkıp, intikamını almalıdır.

Tür: Suç, aksiyon, dram, gizem

9. Umut (2013) IMDb 8,3

İzlediğiniz sırada bir paket mendili yanınıza alın. Maalesef bu film gerçek hayattan esinlenerek sinemaya uyarlanmıştır. Okula gitmekte olan 8 yaşındaki küçük kız tecavüze uğrar. Küçük kızı ve ailesini zor günler beklemekte. Oyuncu kadrosunda tanınmış isimlerden Re-Lee, Kyung-gu Sol ve Ji-won Uhm gibi oyuncular var.

Tür: Dram, suç

10. Kan kardeşleri (2004) IMBd 8,1

Kore sinemasının en beğenilen filmleri arasında yer alan bu film, Kuzey ve Güney Kore savaşını konu alıyor. İki ülkenin savaşı sırasında kaybolan ağabeyini arayan askerin öyküsü anlatılmaktadır. Oyuncuları arasında Jang Dong-gun , Won Bin ve Min-sık Choi yer alıyor.

Tür: Savaş, dram 

2 Yorumlar

  1. Selamlar, Kore filmleri listesi çok güzel, listedeki Parazit, İhtiyar Delikanlı ve Zombi Ekspresi filmlerini izlemiştim. Harika yapımlardı. Bu referanslardan sonra diğerlerini de izlemek isterim. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kore filmleri ve müziğini hiç sevemedim. Sanırım genclere daha uygun 🙈

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu