Son eklenen

EN İYİ NETFLİX DİZİLERİ

Çağımızın en önde gelen platformlarından birisi olan Netflix, bizlere internet üzerinden diziler, filmler, belgeseller, animasyonlar ve daha fazlasını sunan bir yayın hizmetidir. Netflix son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Bazı yapımlar daha fazla izleyici çekerek daha çok ön plana çıkmıştır. İşte burada sizlere çeşitli konu türlerine sahip en iyi 10 Netflix yapımının önerisini yapacağım. Seçtiğim yapımlar IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

1. Our Planet (IMDb 9,3/10)

Toplamda 1 sezon ve 8 bölümden oluşan belgesel, insanların ve iklim değişikliklerinin ekosistem ile canlılar üzerindeki etkilerine dikkat çekmektedir. Yönetmen Alastair Fothergil, 7 kıtada 50 ülkeyi 4 senede ziyaret ederek kaydetmiş, doğamızı tüm çarpıcılığıyla bizlere sunmuştur.

2. The Last Dance (IMDb 9,1/10)

90’lı yıllarda NBA tarihine adını altın harflerle yazdıran Chicago Bulls ve bu takımda oynayan, NBA tarihinin en iyi oyuncularından birisi olan Michael Jordan’ın hayatını konu alan, 1 sezon ve 10 bölümden meydana gelmiş bir belgeseldir.

3. Dark (IMDb 8,8/10)

Winden kasabasında çocukların kaybolması üzerine gelişen olayları, mağara, zaman makineleri ve radyoaktif sızıntılar üzerinden yapılan zaman yolculuklarını ve karmaşık aile ilişkilerini konu edinen gerilim, bilimkurgu ve dram türündeki Alman yapımı bir dizidir. 3 sezon ve toplamda 26 bölümden oluşmaktadır.

4. Peaky Blinders (IMDb 8,8/10)

Dizi 5 sezon, 30 bölümden oluşmaktadır. Birinci Dünya Savaşı sonrasında İngiltere'de faaliyet gösteren "Peaky Blinders" adlı çeteyi ve çetenin lideri olan Tommy Shelby ile yeni görevlendirilen bir dedektif arasındaki olayları konu almaktadır.

5. Black Mirror (IMDb 8,8/10)

Teknolojinin getirilerini, mevcut dünya düzenini, toplum ve topluma ait bireyin problemlerini bilimkurgu aracılığıyla ve hicivlerle ele alan Black Mirror; bilimkurgu, macera, hiciv ve drama türündeki İngiliz dizisidir. Dizinin her bölümü farklı oyuncu kadrosuna sahip olup farklı konuları ele almaktadır. Dizi toplamda 5 sezon, 22 bölümdür.

6. Stranger Things (IMDb 8,7/10)

Dizi 1983 yılında Indiana'nın Hawkins kasabasında geçmektedir. Konu, dört kişilik bir gruptan oluşan çocukların etrafında ele alınır. Hawkins Laboratuvarı’nda insanların üzerinde deneyler yapılmaktadır ve burada kazayla "Baş Aşağı" olarak adlandırılan bir evrene geçiş açılır. Will Byers'ın Baş Aşağı'dan gelen bir yaratık tarafından kaçırılmasıyla olaylar gelişir. Dizi toplamda 3 sezon ve 25 bölümdür.

7. The Queen's Gambit (IMDb 8,6/10)

1 sezon ve 7 bölümden oluşan The Queen's Gambit, 1950-1960’lı yıllarda geçen bir hikâyeyi bizlere sunmaktadır. Dizi, Satranç dâhisi olan Elizabeth Harmon’ın alkol, ilaç bağımlılığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşamını seyirciye aktarır.

8. La Casa de Papel (IMDb 8,3/10)

İspanya yapımı soygun ve suç dizisi olan La Casa de Papel, "Profesör" lakaplı lider ve ülke isimlerini lakap olarak kullanan çete üyelerinin önce eğitilmesi ve daha sonra İspanya Kraliyet Darphanesi ile İspanya Merkez Bankası'nı soymasını konu edinir. Toplamda 2 sezon olan dizi 4 kısımdan oluşmaktadır.

9. Lucifer (IMDb 8,1/10)

Lucifer (şeytan), cehennemin efendisidir. Bu durumdan sıkılan Lucifer, cehennemi terk edip Los Angeles'ta “Lux” adında bir mekân açarak fani bir yaşam sürmek ister. Ama babası (tanrı) ve kardeşi Amenadiel (melek) ve onu rahat bırakmaz. Dizi 5 sezon, 83 bölümdür.

10. The Umbrella Academy (IMDb 8,0/10)

The Umbrella Academy olarak bilinen bir akademideki olağanüstü güçlere sahip çocukların yetiştirilip aile gibi büyütüldükten sonra dağılmış oldukları akademiye babalarının ölümüyle tekrar toplanmalarını ve olayların bu konu üzerinden şekillenmesini ele alan dizidir. Dizi toplamda 2 sezon ve 20 bölümdür. Dizinin 3. sezonu yayınlanmak üzeredir.

Yazımızda sizlere günümüzün popüler platformlarından birisi olan Netflix’e ait en iyi dizilerden 10 tanesi seçilerek sunulmuştur. Keyifli seyirler dilerim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu