Son eklenen

BLOG TANITIMI NASIL YAPILIR?

Blog tanıtımı nasıl yapılır sorusu özellikle yeni blogger’lar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bir blog açtınız ve içerik üretmeye başladınız. Yeni blogların en önemli sorunu ziyaretçi sorunudur. Özellikle son zamanlarda yapılan Google güncellemeleriyle arama motorlarındaki yeni blog ve siteler daha geç indeks alabilmekte ve daha geç arama sonuçlarında çıkmaktadırlar. Bu da yeni blog’ların işini biraz daha zorlaştıran bir durumdur. Bu nedenle blog tanıtımı nasıl yapılır araması son zamanlarda daha fazla yapılmaya başlanmıştır.

İlk etapta blog tanıtımı yapmadan ziyaretçilere ulaşmak oldukça zor olacaktır. Eğer mükemmel bir içerik yazarı değilseniz ve tam anlamıyla kaliteli – benzersiz içerikler üretmiyorsanız Google arama sonuçlarında kısa süre içerisinde yükselmeniz ve arama sonuçlarından blog’unuza ziyaretçi çekmeniz mümkün değildir. Bu nedenle blog tanıtımı için çaba harcamanız faydanıza olacaktır.

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Sadece yeni bloglar değil eski ve daha fazla ziyaretçiye ulaşmak isteyen bloglarda da sürekli olarak tanıtım çalışması yapılması gerekmektedir. Bu ziyaretçi pastasından daha fazla pay almak ve daha fazla hit’e ulaşmak adına son derece önemlidir. Bir blog ne kadar fazla ziyaret edilirse o oranda amacına ulaşmış ve o oranda popülerleşmiş olur. Ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte reklam geliri de oluşabilir veya varsa artabilir. Bundan dolayı blog tanıtımı nasıl yapılır sorusu hem yeni hem de eski blogger’lar tarafından sıklıkla sorulmakta ve blog sahipleri bununla ilgili çalışma yapmaktadırlar.

Blog tanıtımı yapmak için en etkili yöntem bilindiği üzere SEO çalışmasıdır. SEO çalışması, arama motorları sonuçlarında üstlerde listelenmek ve daha fazla ziyaretçi kazanmak için yapılmaktadır. SEO çalışmaları genel olarak webmaster forumlarındaki SEO uzmanları veya freelancer sitelerdeki kişi veya firmalar tarafından yapılır. Eğer yeni bir blog açtıysanız ve SEO hakkında pek bir bilginiz yoksa bunu profesyonellere bırakmanız sizin iççin faydalı olacaktır. Zira blog tanıtımı nasıl yapılır sorusunu soran ve kendisi SEO çalışması yapan birçok kişinin blog’u zararlı sitelerden backlink alabilmektedir. Bu nedenle tanıtım çalışmasında çok dikkatli olmalı ve faydalı – kaliteli site, blog veya forumlardan backlink almalısınız.

SEO çalışmalarını eğer siz yapmıyorsanız belli bir ücret karşılığında yaptırabilirsiniz. Ama eğer ücretsiz blog tanıtımı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız ücretsiz tanıtım yapabilme imkânınızın olduğunu da bilmenizde fayda var.

Ücretsiz Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Herhangi bir ücret ödemeden blog tanıtımı yapmak isterseniz de izleyebileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Ücretli olarak yapılabildiği gibi blog veya websiteler arasında ücretsiz karşılıklı reklam da yapılabilmektedir. Bir başka blog veya websitesinde banner reklam yada footer link yayınlatarak hem arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmış olursunuz, hem de ziyaretçi sayınız hızla artar.

Ücretsiz blog tanıtımı nasıl yapılır sorusunun bir diğer cevabı da sosyal medyayı aktif kullanmaktır. Facebook, İnstagram, Pinterest ve Twitter gibi platformlarda mutlaka blog hesabınız bulunmalıdır. Bu hesaplarda blog içeriklerinizi platforma uyarlayarak paylaşabilir ve blog tanıtımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Üstelik bu yöntemde para harcamanıza ve masraf yapmanıza da gerek kalmaz. Ayrıca sosyal medyada kendi blogunuzun konusuyla alakalı sayfa ve gruplarda da yorum yaparak tanıtım yapmanız mümkündür. Özellikle ilgili bir konuda eğer yol gösterici ve faydalı bir içeriğiniz varsa içeriğin linkini verebilir ve yorumda daha detaylı bilgi için insanlara içeriğinize yönlendirebilirsiniz.

Forumlarda sorulan soruları takip ederek de blog tanıtımı nasıl yapılır sorusuna cevap vermek mümkündür. Yani eğer belli bir uzmanlık alanında yazıyorsanız sorulan sorulara cevap vererek yine insanları blogunuza yönlendirebilirsiniz. Ayrıca forumlarda belli bir tanıtım kategorisi yer alabilir. Bu kategoride de yine ücretsiz bir tanıtım yapabilmeniz mümkündür.

Blog tanıtımı yapmak için düzenli ve disiplinli bir çalışma şarttır. Özellikle yeni açılan bloglar etkili bir blog tanıtımı çalışması yaparlarsa kısa sürede hem hit’leri artabilir hem de Google arama sonuçlarında üst sıralarda listelenebilirler. 

5 Yorumlar

  1. SEO hakkında daha çok şey bilsek keşke. Faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler👍😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Banner değişim yöntemiyle karşılıklı reklâm yaparak bloğuma az da olsa yeni ziyaretçiler çekmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yaptınız

      Sil
    2. Şu an faaliyette olmayan bir banner değişim ağı vardı. Her yazdığım yazı için dört farklı ölçüde banner hazırlayıp sisteme yüklerdim. Tabi bannerın altına da yazının linkini eklerdim. Oraya tıklayan bloguma gelirdi. AdSense gibi düşünün. Ama ücretsiz bir şey yani.

      Sil
  3. Sosyal medyadan hiç ziyaretçi çekemedim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu