Son eklenen

En Güvenilir Otomobil Markaları

Günümüzde araba almak için bazı araştırmalar yapmak gerekir. Öncelikle alacağımız arabanın yaktığı yakıt ve performansı çok önemlidir. Sonrasında rengi, modeli ve markasını düşünmek gerekir. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığı önemlidir.

Bunların yanı sıra bütçemize uygunluğu fazlasıyla önem taşır. Bize sunulan teknolojik imkanlarla otomobilleri bir çok web sitelerinde araştırabilir, karşılaştırma yapabiliriz. Araştırmadan direkt olarak dış görünüşüne bakıp aldığımız otomobiller sonrasında bizi yanıltıp pişman olmamıza sebep olabilir. Şimdi en güvenilir otomobil markalarını inceleyelim.

Porsche Boxster

Geliştirilmiş fren balataları sayesinde sürekli kullanımda bile malzeme istikrarı ve frenleme sisteminde oldukça iyidir. Çift devrilme koruması ile yandan darbe aldığında devrilme gibi durumlarda koruyucu bir alan oluşur. Bunun dışında radar tabanlı iç gözetim sistemine ve alarm düzeneğine sahip bir otomobildir.

Jaguar S-Type

Arka ve ön rüzgarlıkları büyük bir otomobildir. Tekerlekleri 18 inç, çift salıncaklı süspansiyona sahip amortisör kontrol sistemi bulunur. Sürüş konusunda oldukça rahat bir performansı vardır.

Mazda MX-6

Şerit değiştirme uyarı sistemi sayesinde, bulunduğunuz şeritten çıkmak üzere olduğunuz zaman size haber verir. Hız yapıp öndeki araca yaklaştığımız zaman sizi uyararak frenleri devreye sokar ve böylelikle çarpışma hızını azaltmış olur. Arkadan gelen araçların hızını ve mesafesini ölçmek adına arka köşelerinde iki tane radar sensör sistemi bulunur.

Alfa Romeo 145

Güvenlik alanında sınıfının en üst seviyesine ulaşmış olan Alfa Romeo 145, aldığı 100 üzerinden 87 skoru sayesinde en güvenli compact otomobil olduğunu kanıtlamıştır.

BMW 5 Serisi

Yumuşak ve hızlı vites değiştirme özelliği vardır. Aracın yakıt tüketimi genele göre daha azdır. Akü tamamen dolduğunda alternatör motordan ayrılır, emisyonu düşürür ve motorun zorlanmasını azaltır. Sürücü ayağını gaz pedalından çektiğinde ya da fren pedalına bastığında, alternatör motora bağlanarak elektrik enerjisine çevirir. Gereksiz yakıt harcamasını önlemek için star stop işlevine sahiptir.

Toyota Corolla

EDB ile destekli ABS fren sistemi mevcuttur. Aynı zamanda yokuş kalkış desteğine sahiptir. Hava yastığı ve araç denge kontrol sistemi de mevcuttur.

Audi A 3

Star stop sistemi sayesinde durma aşamasına geldiğinde yakıt tüketimini azaltmak adına motoru kapatır. Yol bilgisayarına sahip tercih edilen otomobillerdendir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu