Son eklenen

Yağmurlu Havada Araba Kullanma Teknikleri

Yağmur, kış aylarında sık görülen doğa olaylarından bir tanesidir. Bu gibi durumlarda akla gelen ilk soru nasıl araba kullanılması gerektiğidir. Yağmur yağdığında yerler kaygan bir hal alacağından daha dikkatli olunmalı ve tüm trafik uyarıları dikkate alınmalıdır. Özellikle trafik kurallarına dikkat edilmesi kazaların önüne geçilmesi noktasında son derece etkili olmaktadır.

Hız Faktörü

Yağmur yağdığında dikkat edilmesi gereken ilk detay hız faktörüdür. Hız her daim tehlikeli olsa da özellikle yağmur yağdığında sürücülere zor anlar yaşatmaktadır. Bu sebeple hız sınırı aşılmamalı ve kaygan zeminde dikkatli bir şekilde ilerlenmelidir. Aynı zamanda ani fren yapan sürücülerin kaza yapma ihtimalinin daha yüksek olduğu biliniyor.

Lastiklerin Durumu

Arabanın yağmur ya da kar gibi havalarda güvenli bir sürüş sağlaması lastiklerin ve diğer araç parçalarının durumuna bağlıdır. Özellikle lastikler sık sık kontrol edilmeli ve sağlamlığından emin olunmalıdır. Kış lastiği soğuk kış aylarında birçok sürücü tarafından tercih ediliyor. Gerekli olan durumlarda zincir takmanın da güvenliği arttırdığı biliniyor. Lastik dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise camlardır. Camların buğulanma durumuna dikkat edilmeli ve silecekler düzenli bir şekilde çalıştırılmalıdır.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Detaylar

Yağmur esnasında ve sonrasında araba kullanma teknikleri denince akla gelen bir diğer detay ise direksiyon tutuşudur. Doğru şekilde tutulmayan direksiyon birçok araç kullanıcısı için kazaya sebebiyet veriyor. Direksiyon başında başka bir şey ile ilgilenilmemeli ve mutlaka iki el aynı anda kullanılmalıdır.

Aynı zamanda ani şerit değişikliklerinin de kazaya sebebiyet verdiği biliniyor. Yolların ıslak olması aracın kaymasına ve sürücünün zor anlar yaşamasına sebep olacağından dikkatli olunmalıdır. Ani hareketlerden kaçıldığında herhangi bir problem yaşanmayacaktır. Tüm bunların dışında önemli olan detaylardan biri de farların yanıp yanmadığıdır.

Yağmur esnasında farlarını açmayan sürücülerin kaza yapma ihtimalinin diğer sürücülere oranla daha yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Bu sebeple saat kaç olursa olsun farlar yakılmalı ve hem yayaların hem de sürücülerin güvenliği sağlanmalıdır. Tüm bu ufak detaylara dikkat edildiğinde sorunsuz bir sürüş keyfi yaşamak mümkündür.

1 Yorumlar

  1. Yağmurlu havada trafikte olmayı sevmiyorum en cok kaza o zaman oluyor ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu