Son eklenen

E-Ticaret Nasıl yapılır? Dropshipping İle Ticarete Başlayın

Günümüzde internet kullanımı artmaya başladıkça internetten nasıl ticaret yaparım? Dropshipping nedir? Gibi soruları da beraberinde getirdi. Birçok insan kendi işini kurup kendi işinin patronu olmak ister ve bu neden ile E-ticarete yönelmeye başladı. Son zamanlarda popülerliği oldukça artan Dropshipping çevrimiçi pazarlamaların artması ile popülerliği daha da arttı. Peki nedir bu Dropshipping nasıl satış yapılır? Tüm cevapları ve merak ettikleriniz konumuzun devamında..

Dropshipping ’in Artıları nelerdir?

En önemli artılarından bir tanesi düşük sermaye ile başlanabilir olması fiziksel bir mağazanız olmadığı için büyük bir sermayeye ihtiyacınız yok. Satışa sunduğunuz ürünler satıldıkça yerine bir başka ürün alıyorsunuz. Yani bir nevi ürünler sizin sermayeniz oluyor. Bunun yanı sıra Kâr marjını tamamen siz yönettiğiniz için sattığınız ürünün fiyatını yükseltebilir veya sürümden kazanmak istiyorsanız fiyatını düşürebilirsiniz. 

Düşük Risk: Eğer işler istediğiniz gibi gitmezse ürünleriniz satılmıyorsa bu işte herhangi bir riskiniz bulunmuyor çünkü ürününüzü stoklamak zorunda değilsiniz. 

Geniş Ürün Yelpazesi: Dropshipping de stoksuz ürün sattığınız için istediğiniz kadar ürün ekleyebilir ve ürün kataloğunuzu çeşitlendirebilirsiniz. 

Evden Para Kazanabilirsiniz: herhangi fiziksel bir mağazanız bulunmadığı için işinizi ister evinizde isterseniz kafede yapın çalışma saatleri tamamen size kalmış. 

Şuana kadar Dropshipping ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini azaltmaya çalıştık peki, nasıl başarılı bir Dropshipping mağazası kurulur ve nasıl yönetilir? Gelin detaylarına bakalım. 

Dropshipping Mağazanı Kur

E-ticaret mağazanı kurup tasarlamaktan endişe mi duyuyorsun? Endişelenmene gerek yok günümüzde bunlar sorun değil! Dropshipping Mecrasına yeni katılacaklar için çevrimiçi mağaza oluşturma, tasarlama gibi süreçleri daha kolay hale getiren Platinum E-Ticaret’in sunduğu paketler ile zamanınızdan tasarruf ederek profesyonel bir şekilde mağaza oluşturabilirsiniz. Sitenin en büyük avantajlarından bir tanesi mobil uyumlu olması bunun sebebi ise birçok insan ürün satın alırken cep telefonu kullanması bu nedenle E-ticaret sitenizin mobil uyumlu olması son derece önemlidir.

Tedarikçi Bulun

Buraya kadar Dropshipping mağazanızın müşterilerinize nasıl ulaşacağını anlattık. Sıra geldi mağazanız için tedarikçi bulmaya doğru tedarikçi bulmak iş modeliniz için oldukça önemlidir. Bu durumda sipariş verme aşamalarının tamamını sorunsuz bir şekilde tamamlamak için doğru bir tedarikçi bulmak gerekir. Çalışmak istediğiniz Dropshipping tedarikçilerini araştırın bunlarla çalışan başka şirketler varmı? Müşterilerinize zamanında ve eksiksiz teslimat yapıyor mu ve en önemlisi sizi iyi bir şekilde temsil ediyor mu?

Doğru Tedarikçi Nasıl Seçilir?

Olumlu geri bildirimi ve en az %95 puan alan tedarikçileri seçmeye özen gösterin bunun yanında yapılan yorumları da göz önünde bulundurun. 

Tedarikçinin zamanında teslim edip etmediğini, müşteri ile alakasını sipariş ile test edin. 

Belirlenen tedarikçi de ürün ucuz diye onunla çalışmayın. Müşterileriniz için doğru olan ve kaliteli ürünler satmaya özen gösterin bir ürün ucuzsa kalitesi belirsizdir. 

Reklam Önemli

Çevrimiçi bir pazarda olduğunuz için reklam oldukça ön plana çıkıyor. Bunun için sosyal medyadan destek alabilirsiniz. ürününüz ile ilgili paylaşım yapan bir yayıncı bulup reklamınızı yaptırabilirsiniz. Sattığınız ürün ne kadar farklı ve dikkat çekici olursa bu pazardaki yeriniz daha büyük olacaktır. Bir blog sitesi kurabilir satışta olan ürünleriniz ile ilgili bilgi verici yazılar yazabilirsiniz bu da sizin isim bilinirliğinizi arttıracaktır.

Ürün ne olursa olsun reklamı doğru ve etkili bir şekilde yapılıyorsa her zaman müşteri bulur.

Sonuca Gelelim

Her işte olduğu gibi bu işinde zorlukları elbette bulunmakta. Dropshipping işinde yeni olan herkes güçlü bir iş stratejisine ihtiyaç duyar, sizler ise planınızı doğru bir şekilde yapıp etkili bir mağaza oluşturursanız bu işte başarılı olma şansınız da artacaktır. Sonuçta düşük sermayeli bir iş kaybedecek pek bir şeyiniz yok istikrarlı ve azimli olun yeterli. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu