Son eklenen

Dukan Diyeti Nedir?

Dukan diyeti adından da anlaşılacağı gibi, ünlü bir gıda ve beslenme uzmanı olan Pierre Dukan tarafından geliştirilen bir diyettir. Yüksek içerikli protein diyeti gibi ilk aşamada et, balık ve yumurtaların sürekli tüketilmesi gerekir. Proteinler bu dukan diyetinde temel besindir. Bu diyetin belirgin özelliği az kalori barındırması ve tok tutmasıdır. Özellikle proteinlerin vücut açısından emilmesi büyük bir oranda yağ yakmaya yardımcı olur. Son zamanlarda rahat yaşam olanakları ve ulaşım araçlarının artışıyla paralel gelişen hareketsiz yaşam tarzı nedeni ile alınan kilolar çok takıntı haline gelmiştir. Alınan kiloların verilmesi konusunda çeşitli diyetler araştırılmakta ve en başarılı diyetlerden biri olan Dukan diyeti biraz öne çıkmaktadır. Eğer zayıflamak isterseniz hızlı kilo vermek zararlı olduğundan, protein ağırlıklı olan dukan diyeti programını izleyebilir ve uzun süreçte kilo verebilirsiniz.

Dukan Diyeti Faydaları Nelerdir

Çoğu zaman kilo vermekte zorluk çekeriz, ama dukan diyeti uygulayarak daha kesin bir başarı elde edebiliriz. Dukan diyeti hem düşük kalorili hem de protein açısından çok zengin olan bir diyettir. Beslenme uzmanı olan Pieere Dukan tarafından geliştirilen/ortaya atılan Dukan diyeti çok popüler bir diyet olarak karşımıza çıkıyor, bunun nedeni de şudur : Vücut ilk etapta karbonhidrat yakar. Ama siz vücuda karbonhidrat vermezseniz, bu kez biriken yağları yakar. Eğer yağ stokları da tükenirse, o zaman tehlike çanları çalmaya başlar ki vücut protein harcamaya başlar. Siz Dukan diyeti ile vücudu karbonhidratlardan mahrum bırakıyorsunuz! Protein alarak, hem az kalori alıyorsunuz hem de vücut hiçbir açlık hissetmiyor. Ama dukan diyeti ömür boyu izlenecek bir diyet değildir. Karbonhidratları sürekli kısarsanız vücut enerjisiz kalır.

Dukan Diyetini Kimler Uygulayabilir

l Her gün et yiyebilecek olanlar

l Az sayıda kilolarından sağlıklı olarak kurtulmak isteyenler

l  Kilo verme sürecini aralıklı olarak 3 aya yaymak isteyenler

l Açlığa tahammül edemeyen ama zayıflamak isteyenler

l Hasta olmayanlar

l Spor yapabilecek olanlar

l Sanatçılar, popüler insanlar

Dukan diyetini uygulayan bazı insanlar çok sağlıklı bir şekilde kilo verdiklerini sağda solda sosyal medyada dile getiriyorlar. Ama herkesin bünyesi aynı değildir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan Dukan diyeti ve diğer tüm diyetleri uygulamayın.

Dukan Diyeti Yan Etkileri Nelerdir?

Temelde hayvansal proteinler ve et ürünleri barındırdığı için ilk aşamanın uygulanması biraz zor olabilir. Diyeti bir hafta uygulayıp ara vermek gerekir. Eğer sürekli olarak ilk günlerde hızla verdiğiniz kilolara bakıp gaza gelirseniz ve bu diyeti sürdürmeye devam ederseniz, vücut karbonhidratsız kalacaktır. Kilo vereyim derken sağlığınızı ve bağışıklık sistemi gücünüzü kaybedebilirsiniz. Yaşlılar, böbrek hastaları, kalp hastaları ve kronik hastalığı olanlar, bu diyeti uygulamamalıdır.

3 Yorumlar

  1. Et aldı başını gitti. Bu ülkede bu diyet uygulanmaz :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce de DuoDiyet'ten duymuştum sanki bu diyeti.

    YanıtlaSil
  3. Oldukça tehlikeleri olan bir diyet. Sağlıklı beslenmek en iyisi.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu