Son eklenen

Iphone Cihazlar Nasıl Güncellenir?

Dünya’nın en büyük teknoloji firmalarından olan Apple mobil işletim sistemi olan Apple IOS Güncelleme işlemlerine oldukça önem veren bir firmadır. Apple mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sistemi IOS ve bilgisayarlar için geliştirdiği işletim sistemi MacOS düzenli olarak güncelleme almaktadır. Peki Apple kullanıcıları bilgisayarlarını ve mobil cihazlarını nasıl güncelleyebiliyor.

Amerikalı teknoloji devi olan Apple şirketi ilk mobil cihazı Iphone’u piyasaya sürdüğü 2007 yılından bu yana bütün mobil cihazlarına (güncelleme desteği sona ermeyen) düzenli olarak güvenlik ve sistem güncellemeleri sağlıyor. Mobil cihazlarda olduğu gibi, bilgisayarlarda da Apple şirketi ürünlerine sürekli olarak sistem ve güvenlik güncellemeleri sağlamaya devam ediyor. Bu güncellemeleri cihazlara yüklemenin yolları ise oldukça basit.

Ancak bazı Iphone kullanıcıları Apple güncelleme nasıl yapılır ve nereden yapılır gibi sorularla meşgul oluyorlar. Hadi gelin Apple IOS güncelleme nasıl yapılır birlikte inceleyelim;

Iphone Güncelleme Nasıl Yapılır?

Apple IOS güncelleme yöntemlerinden en basit olanı Iphone içerisindeki ayarlar kısmından faydalanmaktır. Bu yöntemi gerçekleştirmek için cihazınızdan Ayarlar sekmesine giriş yapın ve genel kısmına ilerleyin. Buradan Yazılım Güncelleme sekmesine tıklayın bu seçeneğe tıkladığınızda güncel IOS sürümü ile cihazınızın sürümü karşılaştırılacak ve cihazınızın sürümü eski ise karşınıza güncelle, indir ve yükle seçeneği çıkacak. Eğer IOS’un daha güncel bir versiyonu yayınlanmış ise karşınıza İndir ve Yükle seçenekleri belirecek. Bu seçeneğe tıkladığınızda en güncel IOS versiyonu cihazınıza indirilecek ve otomatik kurulacaktır.

iTunes ile Yazılım Güncelleme

Apple güncelleme işlemlerinden bir diğeri de iTunes ile güncelleme yapmadır. Bunun için öncelikle bilgisayarınızda iTunes uygulamasını çalıştırın ve Iphone cep telefonunuzu bir kablo ile bilgisayarınıza bağlantısını sağlayın. Sol üst köşede yer alan cihaz simgesine ve ardından Güncellemeleri Denetle sekmesine tıklayın. Yeni IOS versiyonu yayınlandıysa karşınıza İndir ve Yükle seçeneği çıkacak. O seçeneği seçmenizin ardından Şart ve Koşulları onaylayın daha sonra parolayı girerek cihazınızdan onay verin.

Yukarıda yer alan işlemleri tamamladığınızda iPhone cihazınız güncel IOS versiyonunu cihazınız indirecektir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra cihazınıza IOS’un güncel versiyonu yüklenecektir. Ancak güncelleme işlemine başlamadan önce cihazınızın şarjının yüzde 50’nin üzerinde olmasına dikkat edin ve cihazınızı şarja takılı durumda iken güncelleme işlemini başlatın.

Apple Beta Software Programı ile Iphone Güncelleme

Apple firması her yeni işletim sistemi versiyonunu test süreçlerini gerçekleştirdiği açık beta programında barındırıyor. Ve Iphone kullanıcılarının bu beta programına kaydolmaları tamamen ücretsiz. Ancak bu açık beta programını kullanan kullanıcıların bazen cihazlarında sıkıntı yaşayabileceklerini unutmamalı.

Açık beta programını kullanmayan isteyen Iphone kullanıcılarının beta.apple.com adresine giderek kaydolmaları gerekiyor. Bu açık beta programına kaydolmadan önce cihazınızı yedeklemeyi unutmayın. Ancak şunu unutmayın ki Apple güncelleme sorunu en fazla bu mecrada yaşanıyor.

Apple IOS güncelleme yöntemlerini incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Bir başka yazımızda görüşmek üzere…

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu