Son eklenen

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

26 Mart 1976 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen Nurgül Yeşilçay, eğitim hayatında orta okul ve lise yıllarını İzmir’de geçirmiştir. 2001 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olarak eğitimine devam ettiği sırada ‘’İkinci Bahar’’ isimli dizide rol alarak ‘’Gülsüm’’ karakterine hayat vermiştir. Bu sayede güzel oyuncu tanınan bir hale gelmiştir.

Kariyeri

2002 yılında yayımlanması ile büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Çağan Irmak tarafından yönetilen ‘’Asmalı Konak’’ dizisinde ‘’Bahar Karadağ’’ karakteri ile var olan ününü zirveye taşımıştır. Bunun yanı sıra aynı yıl içerisinde Teoman ile birlikte ‘’Mumya Firarda’’ adındaki filmde sahne almıştır. 2003 yılında ‘’Asmalık Konak’’ dizisinin bir devamı çekilen ‘’Asmalı Konak- Hayat’’ filminde ünlü şarkıcı oyuncu Özcan Deniz ile birlikte baş rolde yer almıştır. Atıf Yılmaz’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu ‘’Eğreti Gelin’’ filminde ‘’Kostak Emine’’ rolünü canlandırmıştır. Aynı zamanda bu rol güzel oyuncuya 2005 yılında düzenlenen 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘’ En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülünü almasını sağlamıştır. Yine aynı yıl içerisinde Hande Ataizi ile birlikte ‘’Melekler Adası’’ isimli dizide rol almıştır.

2004 yılında tam beş yönetmen tarafından yönetilen ‘’Anlat İstanbul’’ isimli filmde ‘’Saliha’’ karakteriyle rol almıştır. 2005- 2006 sezonlarında ATV’nin sevilen dizisi ‘’Belalı Baldız’’ da Kenan Işık ve Berna Laçin ile birlikte baş rolde yer almıştır. 2006 yılında Cem Özer ile birlikte ‘’Sen Olmasaydın’’ isimli tiyatro oyununda oynamış ve Fatih Akın tarafından senaryosu yazılan ‘’Yaşamın Kıyısında’’ isimli filmde ‘’Ayten Öztürk’’ ismiyle lezbiyen bir Türk kızını canlandırmıştır. 2007 yılında 60. Cannes Film Festivali’nde ise Altın Palmiye için yarışmaya girmiş ve ‘’En İyi Senaryo’’ ödülünü kazanmıştır. 2007 yılında ‘’Ezo Gelin’’ isimli TV dizisinde ‘’Ezo Gelin’’ ismiyle rol almıştır. Ortadoğu’daki en büyük ve önemli film festivallerinden birisi olarak kabul görmüş 31. Uluslararası Kahire Film Festivali’nde başkanlığı İngiliz yönetmen Nicolas Roeg tarafından yürütülen ana jüride görev almıştır.

2010 yılının Ocak ayında yayın hayatına merhaba diyen ‘’Aşk ve Ceza’’ adındaki dizide ünlü oyuncu Murat Yıldırım ile baş rolde oynamıştır. Bu dizi 2011 yılı sonu gelmeden bitmiştir. 2011 yılı içerisinde Show TV’nin sevilen dizilerinden birisi olan ‘’Sensiz Olmaz’’ da baş rolde yer almıştır. 2012’de ‘’Sultan’’ dizisinde rol alarak 20 bölüm sonrasında final yapmıştır. 2013’de ‘’Aşk Kırmızı’’ adındaki filmde oynamış, ‘’Derviş’’ ve ‘’İşler Güçler’’ dizilerinde de konuk oyuncu olarak bulunmuştur. Yine 2013’de ‘’Bebek’’ isimli dizide ‘’Candan’’ karakterine rol vermiştir. 2014’de ‘’Gece’’ ismindeki filmde oynamış, 2015’de efsane olan ‘’Paramparça’’ dizisinde hayat verdiği ‘’Gülseren’’ karakteriyle gönüllere taht kurarak kariyerinde zirve yapmıştır.

Özel Hayatı

Dizilerde birlikte rol aldığı arkadaşı Cem Özer ile 26 Ekim 2004 tarihinde evlenmiştir. 22 Mayıs 2005 tarihinde ise oğulları Osman Nejat doğmuştur. 2011 yılının Şubat ayında ise eşi Cem Özer’den boşanma kararı almıştır.

Nurgül Yeşilçay daha sonrasında Özgür İnal, Tolga Karaçelik, Mithatcan Özer gibi isimler ile de yaşadığı aşklarla gündeme gelmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu