Son eklenen

TİKTOKTA TAKİPÇİ NASIL KAZANILIR?

TikTok 900 milyona yaklaşan kullanıcısı ile en popüler sosyal medya ağları arasında ilklerde yer alıyor. Danslar, müzikler, videolar, düetler ve daha pek çok özelliği ile öne çıkan Tiktok’ta popüler olmanın yolu ise takipçi kazanmaktan geçiyor. TikTok’ta takipçi kazanmak ise geniş kitleler karşısında tanınmayı sağladığı gibi pek çok işletmeye ise kazanç kapısı olabiliyor.

TikTok’ta Takipçi Kazanmanın 7 Etkili Yolu!

1. Popüler Şarkılar Seçin!

TikTok videolarının büyük bir kısmı şarkılar ve videolar üzerinden ilerliyor. Tiktok’ta zaman geçiren insanlar ise bu şarkıların büyüsüne kapılabiliyor. Bazen çok anlamsız videolarınız dahi olsa sadece seçtiğiniz şarkılar sayesinde bile takipçi sayınızı artırabiliyorsunuz.

TikTok müzikleri seçerken ülke bazında en çok dinlenen şarkılar listelerini kontrol edebilirsiniz.

TikTok uygulaması çekmiş olduğunuz ya da çekeceğiniz videolar için popüler şarkılar listesi sunacaktır. Bu listede yer alan şarkıları kullanabilirsiniz.

2. Hedef Kitleye Özel Videolar Çekin!

TikTok’ta takipçi arttırma yollarından en önemlisi hedef kitleye özel videolar hazırlamaktır. Hedef kitleniz 15-18 yaş arası gençler olabilir ya da dini içeriklerden hoşlanan muhafazakar bir kesim olabilir. Önemli olan bu hedef kitleyi doğru bir şekilde seçmek ve kitleye özel videolar hazırlamak olacaktır.

Hedef kitle belirlerken:

Kitlenizin yaş aralığına,

Kitlenizin nelerden hoşlandığına,

Kitlenizin ruh dünyasına hitap edebilmeye,

Kitlenin etkileneceği nitelikte videolar hazırlamaya dikkat etmeniz gerekir.

3. Hashtag Kullanımına Dikkat Edin!

TikTok üzerinden yayınlayacağınız videoların her birine hashtag seçmeniz ve insanlar aradığında bulunabilecek adreslerden biri olmaya çalışmanız gerekir. TikTok hashtag seçimi yaparken;

İçeriğinizle alakalı anahtar kelimeler seçmelisiniz. Hashtag demek aramalarda kullanılan anahtar kelimeler demektir. Örneğin sevgililer günü ile alakalı bir video çekmişseniz hashtag seçerken ‘’sevgililer günü özel, sevgililer günü hediyeleri, sevgililer günü sürprizleri…’’ gibi genelden özele kelimeler seçebilirsiniz.

Tiktok takipçi kazanmak için anahtar kelime seçimlerinde genel olan kelimeler değil daha özel kelimeler seçmeye çalışmalısınız. Örneğin sevgililer günü gibi genel bir hashtag yerine sevgililer günü denince akla gelenler şeklinde özel bir hashtag girilebilir.

Hashtag seçiminde kafiye nedeniyle alakasız kelimeler seçmeyin. Trend olduğunu gördüğünüz kelimeleri de sadece popüler olmak için seçmeyin.

4. Profilinizi Güncelleyin ve Optimize Edin!

Tiktok’ta keşfete düşmek için yapılması gereken en basit uygulama sık sık yeni videolar yayınlamaktır. Düzenli bir şekilde ve ilgi çekici başlıklarda hazırlanacak olan videolar profilinizin güncel kalmasını ve takipçi sayınızı artmasını sağlayacaktır.

Profilinizi güncel tutmak adına haftada bir yerine günde bir ya da iki üç günde bir video yüklemesi yapın.

Profilinizde ilgi çekici videolar yayınlayın.

Profilinizi doğru bir şekilde açıklayacak çekimler yapın.

5. Trend Videolar Çekin!

TikTok üzerinde trend olan videolar gördüğünüzde sizde bu akımlara uyum sağlayarak yeni bir video çekebilirsiniz. Bazen trendlere uyarak çektiğiniz videolar trend olan videodan daha fazla izlenerek size daha fazla takipçi kazandırabilir.

Trend videoları dönüştürürken:

Kendinizden bir şeyler katın.

Videoyu standart bir sıkıcılıkta değil daha eğlenceli hale getirin.

Trendi şarkının farklı versiyonları ile deneyin.

6. Stitch Özelliğini Kullanın!

TikTok fenomen olan videoların ufak bir kısmını alarak kendi videolarınızla birleştirme imkanı sunmaktadır. Sizde bu özellikten faydalanarak kendi videolarınızın arasına farklı fenomenleri ekleyerek daha popüler bir video döngüsü oluşturabilirsiniz.

7. TikTok Videolarınızı İzlenmezse Silmeyin!

TikTok takipçi kazanmak adına çektiğiniz videolar istediğiniz dönüşleri sağlamamışsa bu videoları silmeyin. İlk günler hatta ilk haftalar videolarınız size takipçi kazandırmamış olsa da zaman içerisinde bu videolarınız izlenecek ve takipçi sayınıza etki edecektir.



1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu