Son eklenen

Dolar Kazanabileceğiniz 5 Site

Bir sitede Freelancer olarak çalışıp dolar kazanabilirsiniz. Dolar kazanabileceğiniz bir sürü sitede bir sürü farklı alan bir sürü iş bulunmakta… Bu işler ile birlikte dolar kazanmak mümkün hale geliyor. Dolar kazanabilmek için genelde İngilizce bilmek gerekiyor. İngilizce bilmeyince bu işleri yapmak gitgide zorlaşıyor. Eldeki alternatif iş sayısı oldukça düşüyor. Ama İngilizceniz olsun ya da olmasın gene de dolar kazanabilirsiniz. Dolar kazanmak için tek yapmanız gereken bu 5 siteden herhangi birine ya da istediğiniz kadarına kaydolarak işlere başvurmak ya da kendi ilanınızı koymak olacaktır.

İlk site olarak Fiverr sitesini örnek verebiliriz. Fiverr dünyada bir numarayı oynayan bir Freelancer sitesidir. İçerisinde onlarca iş dalı bulunmaktadır. Yüz binlerce hatta milyonlarca işi bu platform içerisinde yapabilirsiniz. Bu sitede ilanınızı siz oluşturuyorsunuz. Para kazanacak kişiler yapacakları işi belirtmek için bir sayfa oluşturuyorlar. Daha sonra oluşturdukları sayfaları paylaşarak o işe ihtiyacı olan kişiyi bulmaya çalışıyorlar. İhtiyacı olan kişi o kişinin sayfasına geliyor ve iş paketini satın alıyor. Ardından ilanı oluşturan kişi çalışmaya başlıyor. Bu şekilde süreç devam ediyor. Burada oluşabilecek olan tek sıkıntı sayfaya müşteri çekmek olacaktır. Bu sayfaya müşteri çekme işi biraz zaman alan bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Ancak pes edilmediği zaman iyi noktalara gelinebiliyor. Bu sitede buna dair bir sürü örnek mevcut… İlk olarak bu siteye girdiğinizde yapabileceğiniz en iyi işi düşünün. Ardından, ben en iyi bu işi yaparım diyebileceğiniz bir iş hakkında bir sayfa oluşturun. Sayfanızı oluşturduktan sonra tek yapmanız gereken müşteri çekmek olacaktır. Müşteri çekmeyi de hallettiğiniz zaman geriye pek bir mesele kalmayacak dolar üzerinden kazanmaya başlamış olacaksınız.

Fiverr’dan sonra bahsetmek isteyeceğim ikinci site Upwork… Upwork sitesinde ilanı siz oluşturmuyorsunuz. İlanı işverenler oluşturuyor. Siz işverenlerin oluşturmuş olduğu ilanlara başvuruyor, onlara bir teklif sunuyorsunuz. Bu sitede profilinizi oluşturduktan sonra hızlı bir şekilde en çok yapmak istediğiniz işlere bakabilirsiniz. Ardından istediğiniz işe teklif gönderip, işveren kişinin size dönmesi durumunda iş üzerinde uzlaşıp dolar kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu Freelancer işleri için oldukça zaman ayırmanız gerekiyor. Çünkü Freelancer işi için gün boyu bir sitede aktif kalmak gerekebiliyor. Anlık gelen mesajlara cevap verebilmek böyle sitelerde oldukça önemlidir. Bu durumda en hızlı olan kişiler tercih ediliyor.

Sıradaki site Freelancer.com sitesi… Bu sitede de diğerlerinde olduğu gibi Freelancer işler yürütüyorsunuz. Ne kadar çok sitede şansınızı denerseniz o kadar iyi olacaktır. Çünkü her sitede şanslı olamayabilirsiniz. İşler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bir bakmışsınız bir aydır iş arıyorsunuz ve çabalamanıza rağmen iş bulamamışsınız. Bu durumda hiçbir şekilde pes etmeyin. Freelancer işi de en başta hobi olarak yapılacak bir iştir. Ancak iyi bir yerlere geldikten sonra bu siteleri sakın bırakmayın. Çünkü bu siteler de iyi yerlere geldikten sonra kazancınızın daha üstünü görmeye başlayacaksınız.

Bundan sonra gelen site Toptal sitesi… Bu sitede de çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu site de bir Freelancer sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Freelancer sitelerinde her gün şansınızı deneyin. Şansınızı denemekten çekinmeyin. Bu durum size herhangi bir eksi katmayacaktır.

Son olarak PeoplePerHour sitesi hakkında iki cümle eklemek istiyorum. Bu sitede de iyi paralar kazanabiliyorsunuz. Bu site size iyi bir Freelancer olma imkanı ve bir sürü iş imkanı sunuyor.

Özet

Elinizden geldiğince Freelancer işi ile meşgul olun. Hiçbir zaman vazgeçmeyin. Yolun sonuna varabilmek için pes etmeyin. Başvuru yapmaktan çekinmeyin. Sitelerde kendinizi konuşturabilmek için elinizden geleni yapın. Her zaman için Freelancer siteleri büyük kazanç kaynağı olmayı sürdürecektir.

4 Yorumlar

  1. Daha önce duymadığım siteler ve inceleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bir dönem bayagı ugraştım sonra özel sebeblerden dolayı askıya aldım çogunu ama kazandıklarım bayagı vardı

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir imkan, kesinlikle bakılmalı. Bilmiyordum hiç bu siteleri. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. saol bu siteleri duymadıydım :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu