Son eklenen

Dünya Tarihinin En İyi Basketbolcuları

Dünya tarihinde birçok basketbolcu bulunur. Bu basketbolcuların birçoğu unutuldu ancak öyle basketbolcular var ki, isimleri sonsuza kadar hafızalarda kalacak.

Michael Jordan

1963 yılında Amerika’da doğan Michael Jordan, NBA tarafından “Tüm zamanların en iyi oyuncusu” seçildi. 1990’lı yıllarda Chicago Bulls’un rüya takımının en iyi oyuncusuydu ve sayısız zaferler kazandılar. Tam 6 kez NBA şampiyonu oldu. Bireysel olarak 14 kez All Star oldu ve 5 kez normal sezonun MVP’si seçildi.

LeBron James 

1984 yılında doğan Lebron James günümüzde de oynayan yaşayan efsanelerden biridir. Lise çağında olmasına rağmen ulusal kanalda maçı gösterilen tek oyuncudur. Genç yaşına rağmen dünya tarihinin en iyi basketbolcusu olduğunu iddia edenler azımsanmayacak derecede fazla. 4 kez NBA şampiyonu oldu. 17 kez All Star oldu ve 4 kez MVP seçildi. En büyük avantajı ise aktif olarak basketbolu oynamasıdır.

Kareem Abdul-Jabbar 

16 Haziran 1947 doğumlu 2.18 boyunda olan efsane basketbolcu Kareem Abdul-Jabbar, 6 kez NBA şampiyonu oldu. Tam 19 kez NBA All-Star kadrosuna seçildi. 6 kez ise en değerli oyuncu seçildi.


Kobe Bryant 

Kobe Bryant ya da lakabıyla Black Mamba, 5 kez NBA şampiyonu oldu. 1 kez MVP seçildi ve tam 18 kez de NBA All-Star kadrosuna seçildi. 2020 yılında bir helikopter kazası sonucu hayata gözlerini yumdu.

Shaquille O’Neal 

2.16 boyunda ve 147 kilogram ağırlığında olan efsane basketbolcu, NBA tarihinin en iri basketbolcuları arasındadır. 4 NBA şampiyonluğu, 1 MVP ve 15 kez de All-Star'a seçilme başarısı gösterdi.

Kevin Garnett 

1976 yılında doğan efsane basketbolcu, 1 kez NBA şampiyonu oldu. 1 kez normal sezon MVP’si oldu ve ayrıca 15 kez de All-Star'a seçildi.

Kevin Durant 

1988 yılında doğan ve aktif olarak basketbol kariyerine devam eden Kevin Durant, 2 kere NBA şampiyonu oldu. Ayrıca 1 kez MVP ve tam 10 kez de All-Star'a seçildi.

4 Yorumlar

  1. garnett i pek bilmiyom diğerleri evet yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli Kobe benim favorim.

    YanıtlaSil
  3. Basketbolu çok seviyorum:) Lisedeyken daha çok takip ediyordum, son zamanlarda o kadar takip etiğimi söyleyemem. Michael Jordan'ı çok severdim, burada adı geçen herkes oldukça iyi basketbolcu:) Çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten unutulmaz isimler. Güzel bir liste olmuş ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu