Son eklenen

Huawei Mate X3 Telefon İncelemesi

Huawei Mate X3 model telefon 1300 dolar fiyat etiketine sahiptir, OLED 8.0 inç ekran taşıyan bu telefon Kirin 9000 model işlemci taşıyor. Telefonda 12 GB geçici bellek ve 5.000 mAh batarya var. 8.2 mm kalınlıktaki bu telefon 290 gr ağırlık çekiyor. Ortalama standart ağırlıkla 200 gr seviyede ike bu cihazın 90 gr daha fazla ağırlığı var. Siyah, beyaz, açık mavi, gül altın renkli farklı versiyonlarla gelen bu cihazın ekranı OLED teknolojisini kullanıyor. Ekran 2200 x 2480p çözünürlük destekliyor. 90 Hz ekran yenileme frekansı görüntüleri daha net görmenizi, oyunları daha ayrıntılı görsellikle oynamanızı sağlayacak.

Huawei Mate X3 Telefon Özellikleri

Arkada 4 kamerası bulunan bu cihazın 50 MP +12 MP +8 MP +50 MP olmak üzere arkada 4 kamerası var. Bu kameralar da 4K kalite sunabiliyor. Öne 16 MP kamera yerleştiren Huawei firması bu cihazını önümüzdeki günlerde satışa çıkaracak. 5.000 mAh bataryasını dolduran 66 Watt adaptörü var. Ekranın yan tarafında parmak izi sensörü, ivmeölçer, jiroskop, yakınlık, pusula, barometre, renk tayfı gibi gelişmiş sensörleri var. 1300 dolar satış fiyatı olan bu cihazın Google desteği yok. Bu yüzden kendi ürettiği işletim sistemini HarmonyOS 2.0 kullanıyor.

Huawei firması kendi işletim sistemini üretti ve şimdi bu işletim sistemine yüzeysel olarak bakalım.

Arayüz olarak HarmonyOS tabanında EMUI deneyimi var, bu yazılım görsel olarak ise bambaşka bir deneyim sunuyor. Android gibi her eylem için farklı renkli ve canlı animasyonlar entegre edilmiş. Sistem kamera donanımlarını da sorunsuz çalıştırıyor ve gerekli çözünürlükleri karşılayabiliyor. Bilgilerin güvenliği konusunda en az Android kadar güvenli olan bu işletim sisteminin rakibi olan Android sisteminden bir eksikliği yok. HarmonyOS 2.0 isimli yazılımın Türkçe desteği de bulunuyor. 

1 Yorumlar

  1. Güzel bir tanıtım olmuş Yakında yeni bi telefon alacağım. Huawei markayı çok öneriyorlar.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu