Son eklenen

Netflix Polisiye Dizileri

Netflix dizi ve film izleme platformunda adalet, mahkeme, suç, polisiye, dram, komedi ve romantik komedi gibi birçok türde dizi ve filmleri bulabilirsiniz. Farklı türler için de polisiye filmler ve diziler ayrı bir yer tutmaktadır. Tehlikeli seri katillerin izini sürmek, adalet aramak ve suçluları cezalandırmayı isteyenler için en iyi polisiye netflix dizileri listesi hazırladık.

The Valhalla Murders

IMDb: 7.1

Yönetmen: David Oskar Olofsson

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2019

Konusu: Norveç’te yaşayan dedektif Arnar, memleketi olan izlanda’ya ilk seri katil vakasını soruşturmakla görevlendirilir. Yıllar sonra memleketine giden dedektif Arnar, seri katili yakalamak için Kata ile birlikte çalışmaya başlar. Ancak soruşturmanın başında kurbanlar arasında bağlantı bulamazlar. Araştırma ilerledikçe elde ettikleri bilgiler ile 35 yıl önce korkunç olayların yaşandığı Valhalla adındaki terk edilmiş eve yönlendirir ve olayları çözmeye çalışırlar.

Deadwind

IMDb: 7.2

Yönetmen: Rike Jokela

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2018

Konusu: Helsinki Polis Departmanında görev yapan cinayet dedektifi Sofia Karppi, yakın zamanda kocasını kaybetmiş ve iki çocuğuyla birlikte yaşamaktadır. Ara verdiği mesleğine dönmesine neden olan bir inşaat alanında bulunan cesedi araştırması için görevlendirir. Çaylak bir dedektif olan Sakari Nurmi, dedektif Sofia Karppi’ye ortak olarak atanır. Polisiye türündeki dizide bu ikilinin maceralarını konu alıyor.

Green Frontier

IMDb: 7.3

Yönetmen: Ciro Guerra

Tür: Polisiye ve Gizem

Yayın Yılı: 2019

Konusu: Bir polisiye olarak başlayan dizide paralel evren kavramı ile ilerliyor. Dedektif Helena, bir ritüelde kurban edilmiş şifacı Ushe’nin öldürülmesini araştırmak ile görevlendirir. Ancak dedektif Helena, bir cinayeti araştırdığını düşünürken, kendi bambaşka bir evrende bulur.

Marcella

IMDb: 7.4

Yönetmen: Hans Rosenfeldt

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2016

Konusu: Marcella Backland eski bir dedektiftir. Yaptığı evlilik sonrasında kocası işini bırakmıştır. Ancak on yıllık evliliğin ardından kocası Marcella'yı terk eder. Dedektif Marcella, çalıştığı eski bir dosya tekrar gündeme gelir ve yarım bıraktığı işi tamamlamak için görevine geri döner. Ancak kocasının yaptığını aklından çıkaramaz ve kocasının kendisini terk etmesinin asıl nedenini de araştırmaya başlar.

Seven Seconds

IMDb: 7.7

Yönetmen: Veena Sud

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2018

Konusu: Jersey City'de beyaz bir polisin yanlışlıkla 15 yaşındaki Afro Amerikan bir gence çarpması ile başlayan olaylar sonrasında kazanın yaşandığı yere polisler gelir. Ancak gencin öldüğünü düşünerek izleri kapatmaya çalışırlar. Bir süre sonra kaza ortaya çıkar ve şehirde gerilim giderek yükselir ve uzun bir dava süreci başlar. Dizide asıl olarak anlatılan Amerika da yaşanmış gerçek bir polisiye olaydır.

The Sinner

IMDb: 7.9

Yönetmen: Antonio Campos

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2017

Konusu: Cora, hiç tanımadığı birini bıçaklar. Fakat işlenen cinayet için bir sebep bulunmamaktadır. Bu karmaşık olayı çözmesi için Dedektif Ambrosa görevlendirilir. Dedektif Ambrosa, Cora’yı sorgular ancak bir sonuç alamaz. Davayı çözmek için Dedektif Ambrosa, kadınını zihnindeki parçaları birleştirmeye çalışır. Bir roman uyarlaması olan dizi en iyi polisiye netflix dizisi olmaya adaydır.

How To Get Away With Murder

IMDb: 8.1

Yönetmen: Michael Offer

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2014

Konusu: Annalise Keating, savunma avukatı ve üniversitede ders veren bir hukuk profesörüdür. Mesleğini ve yaptığı işi 'cinayetten sıyırma sanatı' olarak tanımlar ve öğrencilerine de bu sanatın eğitimi verir. Öğrencileri ile beraber karıştığı cinayet davası hem onun hem de gençlerin hayatını büyük ölçüde değiştirecektir. Eski bir yapımdır ancak yüksek IMDb puanı ile netfilx polisiye dizileri arasında sevilen bir dizidir.

Unbelievable

IMDb: 8.4

Yönetmen: Lisa Cholodenko

Tür: Polisiye

Yayın Yılı: 2019

Konusu: Genç bir kız tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Ancak kanıt sunamaz. Bu olayı soruşturması için iki erkek dedektif görevlendirir. Sorgula sonucunda genç kızın beyanların asılsız olduğu sonucuna varılır. Benzer soruşturmaları yürüten iki kadın dedektif dosyayı devralır ve dosyası araştırmaya başlarlar.

Dizide cinsel saldırı kurbanlarının maruz kaldığı durum gözler önüne serilmiştir.

Good Morning Veronica

IMDb: 7.7

Yönetmen: Jose Henrique Fonseca

Tür: Polisiye, Dram

Yayın Yılı: 2020

Konusu: Dizi de internet sitesine dadanan sapığı yakamaya çalışan polis memuru Veronika’nın hikayesini konu alır. Arkadaşlık sitesinde insanları taciz eden sapığı bulmak için harekete geçen Veronika, sonunda beklemediği bir durum ile karşılaşır. İncelemeleri sonucunda gizemli sırlar taşıyan bir karı kocaya ulaşır ve büyük bir komplo ağına fark eder. Bu durumu çözmek için polis memuru Veronika neler yapacak? sapık kim? asıl gizem ne? gibi soruların yanıtlarını dizide bulabilirsiniz. İyi seyirler.

6 Yorumlar

  1. Polisiye dizilerine ayrıca bir hayranlık duyuyorum :) Türk dizileri daha çok hoşuma gidiyor ama :)

    YanıtlaSil
  2. ben Homland'ı tek geçerim öneririm
    FBI dizisi sevenlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix dizisi değil ama benimde Chiago PD'i favorim.

      Sil
  3. green frontier, good morning veronica, bu ikisini izlemedim, saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende How To Get Away With Murder izliyorum birinci sezondayım :)

      Sil
  4. Polisiye dizileri ben değil de eşim çok seviyor:)
    Bu listeyi ona okuyacağım hemen,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu