Son eklenen

Rapçi Reckol ( Recep Eker) Kimdir?

Recep Eker, Reckol lakabıyla da bilinen bir rap sanatçısıdır. 2000 yılında Bursa'da doğan sanatçının boyu, 174 Burcu ise Yaydır. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde çocukluğunu geçirmiştir. Ailesi ile ilgili daha fazla bilgi bulunmayan Recep Eker, toplamda 2 kardeştir.

Doğup büyüdüğü Nilüfer'de ilkokula giden rapçi, ortaokul ve liseyi de kendi ilçesinde tamamlayıp, sonunda liseden mezun olmuştur. Üniversiteye başvurmaya Recep Eker’ e lakabı Reckol’ ü yakın arkadaşları takmıştır.

Liseden mezun olduktan sonra, İstanbul'a taşınıp birçok işte çalışmaya başlamıştır. Hem çalışıp, hem de arkadaşlarının da sebebiyle, stüdyolara gidip önemli rapçiler ile tanışmıştır. Çakal da burada tanıştığı arkadaşlarından biridir.

Reckol, stüdyoya girene kadar müzik ile ilgili pek bir şey yapmamış, müzik bilgisi de olmamıştır. Stüdyoya girdikten sonra ise, müzikle yakından ilgilenmeye ve müziği sevmeye başlamıştır. İlk şarkısını Berk Erdemanar ile birlikte çıkarmış, şarkıyı yaklaşık 1 sene önce sevenlerine sunmuştur.

Günümüzde çıkardığı ilk şarkının izlenmesi 12 milyon kadardır. Daha sonra da rapçi Çakal ile birlikte Glock şarkısını çıkarmış ve bu şarkı ile birlikte de yavaş yavaş tanınmaya başlamıştır.

Yakın arkadaşı Çakal ile birlikte çıkardığı birkaç şarkısı daha bulunmaktadır. Reckol’ ün kendi tek başına çıkardığı ilk şarkısı ise, Sharingan adında bir şarkıdır. Bu şarkıyla 1,5 milyon gibi izlenmeye ulaşıp daha da iyi yerlere gelmeye başlamıştır.

Reckol 2021 yılında İstediğim olacak adlı şarkıyı piyasaya çıkarmıştır, ve bu şarkıdan sonra daha da şöhret kazanmaya başlamıştır. Öyle ki şarkının şu anda 16 milyon izlenmesi vardır.

Daha sonra da kuty ve Çakal’la birlikte Rarı adlı şarkıyı sunmuş bu şarkıda da, 9.8 milyon gibi bir izleyici kitlesine ulaşmışlardır. İlk albümü, yine 2021 yılında çıkardığı Özlüce Trap Boys adındaki albümüdür.

Albümün de toplam 5 şarkıya yer veren sanatçı, Çakal, Hamle Ege boran, Kuty gibi rapcilerle de düet yapmıştır. Konserden konsere koşturan sanatçının, özel hayatı ve aile hayatı ile ilgili pek bir bilgi bulunmamaktadır.

Rapçi Recep Eker ‘ın çıkarmış olduğu albümleri şu şekilde sıralayabiliriz.

l Özlüce Trap Boys Albüm

l Hamle

l FIJI

l High

l Minatoxkushina

l Diamond

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu