Son eklenen

Vincenzo dizi konusu

Başrolünde Song Joong-ki’nin İtalyan mafyası rolünde oynadığı Vincenzo dizisi ilk olarak 20 Şubat 2021 tarihinde yayınlandı. 20 bölümden oluşan bu dizi Studio Dragon yapımı ve TvN kanalına ait. Aynı zamanda da Netflix’te de bulunuyor. 

Vincenzo küçükken İtalyan mafyası tarafından evlat edinilmiş ve büyüdüğünde ise İtalyan mafyasına hizmet eden bir avukat. Dizi Vincenzo’nun başka bir mafyaya büyük bir rest çektiği sahneyle başlıyor. Sonrasında ise bu restten dolayı başlayan çatışma sebebiyle Vincenzo anavatanı Güney Kore’ye dönüyor ve bir plazaya yerleşiyor. Aslında bu plaza öylesine yerleştiği bir yer değil çünkü altında kendisine ait olan tonlarca altın var. Başta plaza halkı tarafından şüpheyle yaklaşılan Vincenzo onlara yaptığı iyilikler dolayısıyla onların sevgisini zamanla kazanıyor. Diğer yandan plaza için çalışan ve her zaman haklının yanında olan Hong Yuchan adlı avukat savaşmakta olduğu Babel Grup’un suikastine kurban gidiyor ve kızı olan Cha-Young aslında Babel Grup’la birlikte çalışan Wusang Hukuk Bürosu’ndan ayrılıyor ve onlara karşı savaşmaya karar veriyor. Bu sırada Vincenzo ile yolları kesişiyor ve ortak bir hedef belirleyerek Babel Grup’un yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkarmayı amaç ediniyorlar. Bu sırada aralarında iş arkadaşlığından öte bir aşk yaşanıyor. Bir ilaç firması olan Babel de oldukça güçlü avukatlara sahip ve Vincenzo ve Cha young bu uğurda zaman zaman maddi ve manevi kayıplara uğruyorlar. 

Dizinin asıl olay örgüsüne konu olan Vincenzo, oldukça karizmatik ve sert bir kişiliğe sahip. Cha-young, hırslı bir avukat ve başlangıçta gözünü para bürümüş olsa da babasının ölümünden sonra kendine geliyor ve kendine farklı bir yol çiziyor. ve Babel’in sahibi Joon-Woo, başta o kadar zararlı görünmese de kazanma uğruna her şeyi yapabilecek potansiyele sahip. Ne kadar psikopat olduğunu son bölümlere doğru açıkça görüyoruz. Wusang avukatı Choi Myung Lee de aslında Joon-Woo’dan çok farklı değil. Kazanma hırsıyla yanıp tutuşan biri ama esprili karakteriyle bunu oldukça iyi örtüyor. Başarı uğruna ne kadar acımasız olabildiği ilerleyen bölümlerde anlaşılıyor. Hepsinin karakteri oldukça iyi yansıtılmış, bu sayede bütün karakterler ilgi çekici hale gelmiş. Aynı zamanda dizi birçok yan karaktere sahip, plaza halkı çoğunlukla eğlenceli karakterlerden oluşsa da, zaman zaman onlar da izleyiciyi şaşırtıyor. 

Dizinin senaryosu oldukça iyi işlenmiş, ilk bölümde tam olarak nasıl bir gidişat olacağı anlaşılmasa da zamanla taşlar yerine oturuyor ve oldukça sürükleyici bir yapıma dönüşüyor. Her bölümde olayın akışı farklı yönde değişiyor ve izleyicide merak uyandırıyor. Aslında her sahnenin bir öneme sahip olduğu bir ya da birkaç bölüm sonra ortaya çıkıyor. Gereksiz sahnelerden oldukça iyi arındırılmış olması diziyi daha izlenebilir kılıyor. Dizi çıktığı günden itibaren büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve ulaşmaya da devam ediyor. Eğer daha önce Kore dizisi izlemediyseniz, ya da zaten k-drama izleyicisiyseniz bu diziye rahatlıkla bir şans verebilirsiniz. 

2 Yorumlar

  1. Ben geçen sene izlemiş ve çok beğenmiştim.. yeniden görünce yazmak istedim :))

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu