Son eklenen

Youtube’da Abone ve İzlenme nasıl kasılır?

Sosyal medya platformlarının baş tacı olan Youtube gün geçtikçe daha büyük kitlelere ulaşmaktadır. Kişiler bu platformda hem sevdikleri işleri videolara alıp paylaşabilir, hatta bu videolardan kayda değer miktarlarda gelir elde edebilir. Yüksek sayıda abonelere ulaşmış kişiler başka bir iş yapmaya gerek duymuyor çünkü buradan kazanılan paralar çoğu kişinin maaşından daha yüksek. Buradan kazanç sağlamak için tabii ki insanlara videolarınızı bir şekilde ulaştırmanız ve onların izlemesini sağlamanız lazım. Aksi taktirde senelerdir on bin aboneyi aşamamış yüzbinlerce Youtube kanalı görmek mümkündür. Bunun nedeni platformun doğru ve etkin kullanılmamasıdır.

Video içerikleriniz özgün ve kaliteli olsun: Videoların çalıntı olması sizi bir adım bile ileriye taşımaz. Özgün olmak ve kaliteli işler çıkarmak sizin birinci amacınız olmalı. Başka kanalların uyguladığı konseptleri kendi kanalınızda uygulamaya çalışmayın. Kullandığınız müziklerin telif hakkı içerip içermemesine dikkat edin. Telif hakkı olan bir müzik, bütün videonun yayından kaldırılmasına neden oluyor. Telifsiz müzik bulmak hiç zor değil, Youtube Studio’da birçok telifsiz müziğe erişim sağlanmaktadır.

Her yoruma cevap verin: Kanalınıza, videolarınıza gelen bütün yorumlara elinizden geldiğince cevap vermeye çalışın. Böylelikle Youtube sizi zamanla aktif bir yayıncı olarak belirleyecek. Ufak şeyler ve değersiz sanılan şeyler aslında büyük şeylere giden basamaklardır. Verdiğiniz cevapların diğer bir etkisi ise kullanıcı dönüşlerinde açıkça görülebilir. Yorumuna cevap alan bir kullanıcı, sizin onunla ilgilendiğinizi düşündüğü vakit abone olmaktan asla geri çekilmez. Bununla beraber kanalınıza sık sık dönüşler gerçekleştirir. Bir kişiyi kazandığınız zaman onun çevresini de zamanla kanalınıza katmış olacaksınız. Unutmayınız ki insanlar kendisinin önemsendiğini ve yorumlarının dikkate alındığını hissetmekten mutluluk duyar.

Diğer Youtube videolarına yorum yapın: Bunu kesinlikle spam olarak algılamayın çünkü “lütfen kanalıma abone olun” şeklinde ifadelerin kullanılması olumsuz etkiler doğuracaktır. Bunun yerine “benimde bu konuda bir videom var, belki ilginizi çekebilir” şeklinde ifadeler kullanılmalıdır. Aksi halde sosyal medya dilenciliği yaptığınızı düşünen insanlar, hemen her videonuzun altına kötü yorum atar. Yorumlarınızı kesinlikle kendi içeriğinize benzer videoların altına atın. Alakasız videolar altına atmayıp, gereksiz spam yapmayın. Bu yöntem eğer doğru uygulanırsa kısa zaman içinde birçok abone edinebilirsiniz. Sadece yorumlar ile 50 bin aboneye ulaşan kanallar bilinmektedir.

Reklam: Youtube kanalınızı reklamlar ile tanıtabilirsiniz. Bunu webmaster forumlarında tanıtım yazısı yazarak veya diğer Youtube kanallarına belirli bir ücret karşılığında yaptırabilirsiniz. Bu yöntem fazla geliri olmayan insanlar için pek önerilmemektedir. Eğer bu iş için ayırmış olduğunuz, gözden çıkardığınız para varsa hiç düşünmeden reklam verin. Reklamlar sayesinde kanalınız değerine değer katacak ve hatta reklam verilen video veya yazı kaldırılmadığı sürece bu durum devam edecektir.

Youtube açıklamaları ve etiketleri: Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Youtube’da da etiket konusu çok önemlidir. Etiketler sayesinde yapılan aramalarda üst sıralarda çıkabilirsiniz. Videonuzu anlatan tek kelimelik anahtar kelimeleri, video yükleme ekranından ekleyebilirsiniz. 15 etiketten fazla eklenilmesi durumunda bütün etiketler otomatik olarak yok sayılmaktadır. On anahtar kelime eklemeniz yeterli olacaktır. Fazla anahtar kelime, fazla kullanıcıya ulaşmak değildir. Alakasız olmayan video içeriğine bağla on adet etiket ekleyin.

Youtube’da etiketler kadar açıklamalarda önem arz ediyor. Buraya videonuzdan birkaç cümle yerleştirip yazılı çalınmalara karşı önlem oluşturun. Bazı kimseler videoları sese dönüştürüp kendi web sitelerinde yayına sunmaktadır. Bu nedenle mutlaka videonuzun bir kısmını yazı halinde açıklamalara koyun. Kullanıcıları rahatsız edecek derecede de abartmaktan kaçının. Bununla beraber açıklamalara geçmiş birkaç videonuzun linkini yerleştirebilirsiniz. Her açıklama altına da “abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın” şeklinde uyarıcı yazı ekleyin. Beğenilmeyi unutulan videolara bir nebzede olsa merhem olabilir.

Hesabınızın kişisel verilerini doldurun: Kullanıcılar kanal sahibinin kim olduğunu merak edebilir. Kişisel bilgilerinizi eksiksiz doldurmaya gayret gösterin. İnsanların sizi tanıması ve size ilgi duyması için yazınız biraz ilginç olsun. Sadelikte ve aşırı gereksiz ciddiyetten vazgeçin. Youtube’da neyi amaçladığınızı, neler yapmak istediğinizi buraya yazarak kendinizi insanlara tanıtın.

Çekiliş düzenleyin: Kanalınızda kitlenizin ilgi odağı olan çekilişler düzenleyin. Video başlığına da kesinlikle “Çekiliş var” gibi ibareler ekleyin. Çekiliş sayesinde mevcut sayınıza ve abonenize bağlı olarak muhteşem bir yükselişe geçeceğinizden emin olun. Reklama vereceğiniz parayla birkaç çekiliş yapabilirsiniz. Bu sayede kanalınıza birkaç içerik eklemiş olacaksınız. Çekiliş düzenlemenin çoğu yöntemden daha etkili ve kesin bir yöntem olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmaz.

Günümüzde parayla Youtube abonesi ve izlenme sayısı yükselten hileciler bulmak mümkün. Bu tür yollara girerseniz kanalınızın erişim engeli yemesi an meselesidir. Youtube, gelişmiş sistemi ile bu kişileri kolaylıkla tespit edebiliyor. Eğer abone parayla satın alınabilen bir şey olsaydı, kimse emek vermez, kolaylıkla milyonlarca abonenin sahibi olurdu. Doğal abone sahibi olmak, kitlenizi severek ve tanıyarak büyümek sizin açınızdan en doğrusu ve en güzeli olacaktır.

3 Yorumlar

  1. gayet açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş elinize saglık

    YanıtlaSil
  2. Yıllarca on bin abonede kalan cümlesini okuyunca kendi kanalıma gidip sayıya baktım, beş bine az kalmış, kanalı doğru kullanamadığımın delili bu :) Reklam konusuna hak veriyorum. Kanal arkadaşlarımdan çoğu akıllılık edip 4000 saati doldurmak için google'a reklam vermişlerdi. Kesinlikle işe yarıyor. Biz nekesler destek gruplarıyla işi halletmiştik. Reklam için face'i de kullananlar vardı google'la eşzamanlı yapılınca daha da işe yaradığını duymuştum. Mükellefiyet şartı getirmeselerdi devam ederdim ama bıraktım. Geçenlerde bırakmayan bir arkadaş Bağkur'da birikmiş borcu olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını anlatan bir paylaşım yapmıştı. Çok para kazanamayan kanalların yapacağı iş değil bence yt. Paylaştığınız bilgiler harikaydı, Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim katkınız için. Keşke devam etseydiniz

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu