Son eklenen

WhatsApp Sohbet Kilitleme Özelliği

Sosyal medya denince ilk akla gelen mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni özelliklerine soluksuz devam ediyor. Bir çok yeni özelliğin geldiği WhatsAppta çok konuşulacak bir özellik daha tanıtıldı. Bu özellik kullanıcılara sohbeti kilitleme imkanını tanıyor. Belirleyeceğiniz bir şifre ile mesajları sadece sizin okuyabileceğiniz özelleştirme, Sevgililer ve evli çiftler arasında oldukça ses getirecek bir tartışmanın ayak seslerini de beraberinde getiriyor.

 Nasıl Yapılır ?

Bir çok internet araması bunun nasıl yapıldığına dair merakın cevaplanması gereken bir soru olduğunu ortaya koyuyor. Iphone sahipleri bu özelliği kullanmak için ilk olarak mesaj atacağınız kişiyi bulmanız ve ardından sola doğru kaydırmanız gerekmektedir. Bunu yaptıktan sonra "Diğer" seçeneği olan üç nokta çıkacak ve ona tıklamanız gerekecek. Android işletim sistemine sahip telefonlarda ise kişinin üzerine basılı tuttuktan sonra ekranın sağ üst köşesinde üç nokta belirecek ve buna tıklamanız gerekecektir. Bu aşamadan sonra bütün işletim sistemlerinde aynı şekilde ilerlemektedir. "Kişi bilgisi" seçeneğine tıkladıktan sonra "Sohbeti Kilitle" seçeneğine tıklayıp sizden istenen şifreyi belirlemeniz yeterlidir.

 Aynı menü üzerinden "Özel kod oluştur" seçeneği ile desen dışında sayı harfler veya emoji dahi kullanarak özel bir kod oluşturabilirsiniz. Şifreyi oluşturduktan sonra tekrar girmeniz ve şifreyi teyit etmeniz istenecek daha sonra "Bitti" seçeneğine tıklayabilir ve gizliliği daha üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Mesaj statüsünü gizli'den tekrar açık konuma getirmek için ise şifrelenmiş mesajlar bölümüne girip seçeneklerden mesajlaşacağınız kişiyi bulup özelliği kaldırmanız da mümkün.

2 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Bir insan birileriyle yaptığı görüşme ya da mesajlarını ikinci şahıslara karşı neden kilitler? Ya gayrimeşru işler peşindedir, ya da yine gayrimeşru aşk meşk işindedir. İhtiyacı olan kullansın, nasıl olsa kimse buna mani olamaz! Görüyorsunuz değil mi, teknoloji bile hırsızlığı teşvik ediyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Size bir sorum olacak. Whatsapp, Samsung S-3 I9300 eski model cep telefonu (android 4.3 sürüm) destekliyor mu? Bu telefona whatsapp'ın eski bir versiyonu yüklense çalışır mı?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu