Son eklenen

CEP TELEFONLARINDA RAM'İ HIZLANDIRMA YÖNTEMLERİ

Çağımız teknoloji çağı ve gelişen hayat koşulları ile birlikte mobil telefonlar artık vazgeçilmezimiz. Ama ne yazık ki telefonun modeli ve kullandığı işletim sistemi ne olursa olsun yavaşlama ve performans eksikliği belli bir zaman sonra her telefonun başlıca sorunu oluyor.

Haliyle bugün yüksek rakamlara satın alınan son derece modern ve gelişmiş akıllı ancak, basit nedenlerle yavaşlamaya başlayan android akıllı telefonları hızlandırmak mümkün. Telefonunuz artık eskisi kadar hızlı değilse ve telefonda oyun oynayan, sürekli iş için kullanan kısacası telefonuyla yaşayan biri iseniz telefonun RAM’ı için yapacağınız bazı işlemler ram kullanımı azaltır ve sistemin dolayısıyla telefonun daha hızlı çalışmasını sağlar.

Ram Nedir ve Niçin Gereklidir
RAM’ı bir telefonun kullanımı için anlık gerekli olan veya en kısa gelecekteki telefonun ihtiyaç duyacağı, gösterme, hazır verileri sunma, uygulama açma için ihtiyaç duyulan çalışma alanı olarak düşünülebiliriz. Telefonunuzu yüklü olan herhangi bir uygulamayı açmak bir programı çalıştırmak için ram bellekten yükleme yapıp veriler için çalışma alanı oluşturur. Ayrıca ram telefondaki bilgilerin geçici olarak depolandığı ve ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekilde bu bilgileri sunan donanımdır.

Android ’de RAM Nasıl Çalışır?
Android telefonunuzu ilk açtığınızda yâda ihtiyaç duyulan uygulama başlattığınızda telefonun işletim sistemi verileri çıkarır ve geçici olarak ram e aktarır. Siz uygulamayı kapatıp başka bir uygulamaya göz atarken dahi telefonunuz o uygulamayı arka planda uyutur, saklar ve çalıştırmaya devam eder. Bu uygulamaya tekrar ihtiyaç duyduğunuzda ise kaldığı yerden devam eder çünkü veriler geçici olarak RAM’a depolanmıştır bile. Yani bir telefon ne kadar üst üste uygulama açabiliyor ve bu arada herhangi bir donma sorunu yaşanmıyorsa bu telefonun ramının donanımsal gücündendir

Ne Kadar RAM Gerekiyor?
Android bir telefonda çoğu telefonda olan standart uygulamalar yüklendiğinde ortalama 1 veya 1,4 GB ram gerekir. Buna bazal metabolizma ram kullanımı diyebiliriz. Popüler savaş oyunları gibi uygulamada ise ortalama 1 GB ram kullanımı gerekir. Telefonda ne kadar çok uygulama yüklü ise kullanılacak olan ram miktarı artar.

RAM’ı Artırın
Çok fazla uygulamayı üst üste kullanmak fazla ram işgaline yol açarak telefonun hem yavaşlamasına hem de ısınmasına yol açar. Kullanmadığınız ya da arka planda açık olarak kalan uygulamalar için Son Uygulamalar kısmından tümünü kapat yaparak ram kullanımını azaltabilirsiniz.
Ayrıca belleğe giderek ön bellek temizlemesi yaparak gereksiz çalışan ve ram kullanan tüm işlemleri tek seferde kapatabilirsiniz. Ön belleğe kaydedilmiş verilerin saklanma amacı istendiğinde hızlı bir şekilde tekrar kullanıcıya sunulmaktır.
Burada çok fazla bilgi sisteme depolanırsa telefon yavaşlar ve performansında azalma meydan gelir bunun nedeni ise telefonun sürekli olarak geçici kullanılması gereken verileri depolaması ve belleğinin dolmasıdır. Cihazda bulunan uygulamaların listesine arada göz atarak ne kadar ram kullandıklarına bakabilir gereksiz kullanılmayan uygulamaları silebilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Telefon yavaşlaması ve ısınması en istenmeyen durumların başında geliyor günümüzde. RAM'iniz hiç yavaşlamaz inşallah!

    YanıtlaSil
  2. Bende öyle yapıyorum bazen bakıyorum 200- 400 mb ön bellek birikmiş temizleyince kendine geliyor.

    Yazıya tamamen katılıyorum '/.100 işe yarıyor

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu