Son eklenen

NETFLİX BELGESELİ: DÜNYADA GECE

Netflix her alanda ürettiği birbirinden renkli içerikleriyle hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Kimi zaman birbirinden heyecanlı dizileriyle bizi peşi sıra sürüklerken, kimi zaman birbirinden zengin belgeselleriyle zihnimizde yeni yollar, yeni fikirler açtı. Bazen birbirinden eğlenceli sitcomlarıyla kafamızı dağıttık, bazen de animasyon içeriklerinin büyülü dünyasında kaybolduk. Öyle veya böyle, Netflix her birimize hitap etmeyi başardı.

Dizileri zaman kaybı olarak gören biriyseniz ve vaktinizi daha eğitici şeylere ayırmaktan hoşlanıyorsanız, Netflix’te size uygun pek çok içeriğin bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tarih, suç, doğa, uzay ve daha pek çok kişi ya da kişilerle ilgili belgeselleriyle oldukça güzel alternatifler sunuyor. Bu içeriklerin en yenilerinden biri olan; Dünyada Gece, tam anlamıyla şahane bir içerik ve görsel bir şölen.

Bu belgeseli özel kılan, aslında daha önce belki de hiç görmediğimiz şeyleri bize sunuyor olması. Gecenin tüm büyüsünü, kendine has vahşiliğini ve bilmediğimiz kurallarını izleme şansını buluyoruz. Belgesel düşük ışıklı kamera teknolojisiyle, aslında çoğunlukla ay ışığından faydalanarak çekilmiş. Ancak bu durum karanlık ya da belirsiz bir görüntüye yol açmak bir yana dursun, bambaşka bir seyir şansı sunuyor. Gecenin uyku vakti olmaktan öte doğal gerçekliğini berrakça gözler önüne seriyor.

Belgesel toplamda altı bölümden oluşuyor ve her bölüm birbirinden renkli dünyalara kapı açıyor, gün ışığının kaybolduğu, ay ışığı tarafından yönetilen bambaşka dünyalara. Bölümlerse hemen hemen 50 dakikadan oluşuyor. Belgeseli orijinal dili olan İngilizce’de Samira Wiley anlatırken, Türkçe’de ise bu görevi Beren Saat yerine getiriyor. Bölümlerin ismiyse şu şekilde; Mehtaplı Düzlükler, Buzlu Geceler, Yağmur Ormanlarında Gece, Karanlık Denizler, Uyumayan Şehirler ve Gün Batımından Şafağa.

Dünyada Gece mutlaka görülmesi gereken oldukça başarılı bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca belgesele ek olarak çekimlerin bir saatlik kamera arkası da mevcut. Çekim sürecini, kamera ekiplerini ve bu başarılı işin arka planını görmek isterseniz belgeselin kamera arkasını da mutlaka izlemelisiniz. En az belgeselin kendisi kadar eğitici ve ilgi çekici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Umarız, Dünyada Gece size ilham verir.
netflix belgeseli, dünyada gece, beren saat, samira wiley, dünyada gece inceleme,


5 Yorumlar

  1. Zaten şuan dünyanın sonu karanlık gece gibi görünüyor Belgeseli izlemedim ama anlatımınız dan izlememiz gerektiğini anladım. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Vakit bulursam bende seyretmek istiyorum dünyada gece belgeselini

    YanıtlaSil
  3. Beren ablamız acaba bu seslendirme işini yapabildi mi? :)

    YanıtlaSil
  4. Sınavlar bitene kadar pek film dizi izeleyemeyecğim sanırım 😕

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu