Son eklenen

GOOGLE ARAMA MOTORUNDA YÜKSELMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Google arama motorunda yükselmek daha çok trafik ve daha çok para kazanmak demektir. Her site sahibinin ilk hedefi, sitesinin Google arama motorunda ilk sayfaya yerleşmesidir, bunun için özgün makaleler odaklı bir domain, hızlı çalışan bir site, kullanıcıyı yormayan bir tema, güncel eklentiler backlink çalışmaları, sosyal ağlardan trafik çekme çalışmaları gibi birçok kategori noktasında çalışmalar yapmak gerekiyor. Çünkü Google arama motoru 2015 yılından beri sürekli olarak yeni algoritmalar çıkarıyor ve bu algoritmalarını güncelliyor, bu güncellemelerin amacı Spam çalışan web sitelerini ortadan kaldırmaktır. Çünkü Google arayıcılara en iyi siteleri sunmak gibi bir görev üstlenmektedir. Bir bakıma “arayıcı” ile “aranan site” arasında bir köprü görevi görmektedir. İlk sayfasında gösterdiği siteler, Google’nin o anahtar kelime ile ilgili, bulabildiği en iyi yazıları içeren sitelerdir. Daha iyileri yazılıncaya kadar o siteler, ilgili anahtar kelimede üstte kalır. Aylık milyarlarca dolar para kazanan Google Sürekli kendi sitesinden arama yapan milyarlarca insana aradıkları bilgiyi doğru şekilde veren siteleri didik didik ettikten sonra seçmek ve onları ilk sıralara yerleştirmek durumundadır. Yani bu konuda çok titiz davranmakta ve belli kriterlere uymaktadır. Bu nedenle gözünü kırpmadan kendi kriterlerine uymayan web sitelerini çöplüğe gönderebilir.

Google arama motorunda yükselmek için kat edilmesi gereken bazı noktalar
Site sahiplerinin bu arama motorunda yükselmeleri için öncelikle teknik optimizasyonlarını tamamlamaları gerekiyor, site sahiplerinin sitelerinin sayfalarının hızlı bir şekilde açılmasını sağlamaları gerekiyor. çünkü ziyaretçi beklemekten sıkılır ve o siteyi kapatıp başka bir site açar. Bu yüzden sitenin hızı birincil olarak dikkat edilmesi gereken noktadır. İkinci olarak özgün makalelerin sürekli olarak siteye girişinin yapılması Google'da yükselmek için dikkat edilmesi gereken önemli bir çalışmadır. Hitap etmiş olduğunuz kitlenin bilgi alma noktasında ihtiyaçlarını karşılayacak güncel makaleleri her gün yazarak veya yazdırarak sitenize eklemeniz gerekiyor. Güncellenmeyen site, bulunduğu konumdan düşer ve yükselmesi daha zor olur. Bu nedenle sitelerin güncel olma zorunluluğu vardır. Site sahibi olarak kendi kategorinizde okuyucunun merak edebileceği her konu sizin sitenizde mutlaka yer almalıdır. Bunun için siteyi açmadan önce, A-dan Z-ye her konu hakkında makale yazmalısınız ve okuyucunun, ilgili konuya erişmesi için, kullanacakları anahtar kelimeleri seçerek, her makalede yüzde 2 oranında anahtar kelime ekleyerek yazılarınızı oluşturmalısınız. Arama motorunda yükselmek için yapılması gereken bir diğer çalışma ise sosyal ağları iyi kullanmaktır. Takipçi ve ziyaretçi kazanmak bir site için çok önemlidir. Bu nedenle sosyal ağlardaki hesaplarınızdan kendi sitenizde paylaştığınız yazıları da link vererek tanıtmaya dikkat etmelisiniz, arama motorunda yükselmek için yapılacak bir diğer çalışma kalıcı backlink çalışmalarıdır. Sizlere trafik getirecek olan bu çalışmalar için sitenizin kendi kategorisinde yayın yapan otoriter sitelerden backlink almalısınız. Arama motorunda yükselmek için yapacağınız bir diğer iş sitenize link çıkışlarının güvenilmez sitelere, ziyaretçi göndermemesine dikkat etmektir. backlink alacaksanız da yine güvenilir otoriter sitelerden backlink almanız gerekiyor. Ancak eş kategoride olmasına dikkat etmelisiniz. Siteniz bir teknoloji haber sitesi ise, sadece bu kategoride yayın yapan güçlü sitelerden back link almalısınız.

Özgün ve Güncel Yazılar

Para kazanmak amacıyla açmış olduğunuz internet sitenizde gerekli olan bütün iç optimizasyon çalışmalarını uzman bir seocu firmaya yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Sitenize yazmış olduğunuz makalelerin ilgili resimlerinin boyutlarının küçük olması sitenin hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır. Kullanacağınız title 60 karakteri geçmemelidir ve mesela açıklama 160 karakterden ziyade olmamalıdır. Yazılarınızda, imla kurallarına uyulmalı, yazı bilgi vermeli, belli bir seo düzeni içinde yazılmalıdır. H1, H2,H3 taglarına önem vermeniz gerekiyor. Google bir makalenin ilk paragrafına bakarak ilk cümlesini özet olarak geçer. Bu nedenle anahtar kelimelerinizi yazı içine yerleştirirken mutlaka ilk iki cümlede anahtar kelimenizi kullanmanız gerekiyor. Yazılarınızın %100 özgün olması da dikkat edeceğiniz bir diğer noktadır. Google bazı istisnalar hariç, kopya yazıları sevmez, ama alıntı yapılan ve kaynak gösterilen yazılara değer verir.

Makalelerinizi Özenle Seçin
Bir internet sitesinin kalbi özgün yazılardır, sadece özgün olmak yetmez güncel de olmaları gerekir. Yazıların seo düzeninde yazılması ne demektir? Düz yazı ile seo uyumlu yazı arasındaki fark; anahtar kelimelerin kullanımıdır. Bir yazı, belli bir “arayan kitleyi” çekmek için yazılır. Örneğin Samsung Galaxy S30 özellikleri adı ile bir makale yazdığınızda, bu telefonu arayan ve özellik- fiyat bilgilerini bilmek isteyen bir kitleyi, sitenize çekmek için yazıyorsunuz. Bu durumda arayıcıların anahtar kelimeleri ne olabilir? Samsung Galaxy S30, Samsung Galaxy S30 özellikleri, Samsung Galaxy S30 fiyatı, Samsung Galaxy S30 çıkış tarihi belli başlı anahtarlarınız olur. Bu anahtarları, yazı içindeki toplam kelime baz alınarak yüzde 2 oranında geçirmelisiniz. Daha etkin bir trafik için, her bir anahtar için bir makale yazabilir ve iç linkler oluşturabilirsiniz. Aynı konu hakkında, 50 makale içeren bir site, 10 makale içeren bir siteden daima daha değerli olacaktır. Çünkü bilgi zenginliği daha fazla olacaktır.



22 Yorumlar

  1. detaylı anlatım için teşekkürler. uygulayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Mustafa Bey faydalı olabildiysek ne mutlu bize

      Sil
  2. Siteyi sürekli güncelleyip ve özgün makale yayınladıkdan sonra iş google beye kalıgor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goole beyde yükselmek çok zor ne kadar özgün makale yazarsan yaz bazen hiç dizine eklemediği dahi oluyor.

      Sil
  3. Ankara postasi iletisime gecme sansimiz var mi

    YanıtlaSil
  4. Google'da yükselmek için çok fazla kriter var. Belki de en önemlisi düzenli ve uzun içerikler üretmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Googleda yükselmek için bildiklerimizi derledik teşekkürler katkı için

      Sil
  5. Teşekkürler bilgi için çoğu blogger yazarının bilmesi gerekenler bence

    YanıtlaSil
  6. seo konusunda uğraşanlar için faydalı bir yazı olmuş. İlk blog yazdığım zamanlar üst sıralarda olmayı çok istiyordum. Ama belli blogger arkadaşlarların okuyup yorum yapması yetmeye başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bloggerların en büyük silahı alexa sıralamasında büyük katkısı var.

      Sil
  7. Gerçekten güzel bir yazı olmuş oldukça bilgilendirici elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz yorum ve katkılarınız için.

      Sil
  8. Çok başarılı bir yazı olmuş. Peki etiketlerin google aramalarında yükselmeye katkısı ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gürkan bey benim kendi izlenimim yazının özgün olması google bir şekilde fark ediyor. Etiket bir ara sıralamada yükselmeyi sağlıyor ama burada şuna dikkat etmek gerekiyor etiket sayısının yazının yüzde iki sinden fazlası zarar.

      Sil
  9. teşekkurler. faydali bir konu. basarilar..

    YanıtlaSil
  10. Çok faydalandım, teşekkür ederim, hepsini uygulamaya koymaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Uzun zamadır bloglardan uzak kaldığım için ziyaret edememiştim. Çok güzel bir siteniz var ve sizi takibe aldım. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatih bey bende sizi uzun süredir takip ediyorum.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu