Son eklenen

OTOMOBİL ÜZERİNE İŞ FİKİRLERİ


Kişinin sevdiği işi yapması çok önemlidir. Eğer arabalarla aranız iyiyse ve arabaları seviyorsanız yapabileceğiniz ne tür işler varmış bakalım.

Oto Lastik Dükkanı
Oto lastik sektörüne yeni giriyorsanız, 150-200 metrekarelik bir dükkan yeterince iş görür. İlk başlarda yanınıza bu iş için yalnızca 1 personel almak sizin için uygundur. İlk olarak dükkanınıza 100 tane lastik ve 5-6 takım jant koymanız yeterli olacaktır. Lastik ve jantları tedarik edeceğiniz firma size esnek fiyatlarıyla yardımcı olacaktır. Bu iş için ortalama yatırım tutarı 25.000 TL ile 35.000 TL arasındadır.

Oto Çekiciliği
Dünyada en çok artan ürünler arasında arabalar vardır. Her geçen gün araç sayısı artar. Oto çekicilik kar marjı oldukça yüksek bir iştir. 100.000 TL gibi bir sermayeyle bu işe başlayabilirsiniz. C sınıfı ehliyetle kullanabileceğiniz bir çekici kamyoneti almanız gerekir. 3,5 ton üstü araçlarda ehliyet sınıfı yükselir. Daha profesyonel olmak için K Belgesi sahibi olmanız gerekir.

Yedek Parça Dükkanı
Bir organize sanayi bölgesinde ya da şehir içi olan bir yerde yedek parça dükkanı açabilirsiniz. Mantığa yatan en iyi yer sanayi bölgesidir. Yedek parça dükkanı açmak için araçları tanımanız gerekir. Bu iş için ortaya konulacak sermaye 6.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir.

Oto Modifiye Dükkanı
Erkeklerin vazgeçilmezi olan arabalar, kendi zevklerine uygun olarak süslendiği zaman daha da vazgeçilmez bir hal alır. Cam filmleri, jantlar, etiketler, ses sistemleri, egzozlar gibi montajlar yapabilirsiniz. Ülkemizde olmayan malzemeleri yurt dışındaki gelişmeleri takip ederek, ülkemize getirip kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

2. El Araba Alım Satım
Bir araç kullanım ömrü boyunca en az 4 defa satılır. Bu işlemdeki kar 2. El Araba alım satımı yapan galerinin olur. Araştırıp ucuza aldığınız bir aracı üzerine aracın piyasa fiyatlarını baz alarak 2.000 veya 3.000 TL koyup kar elde edebilirsiniz.

Oto Ekspertiz Dükkanı
2. el araç alacak olan kişilerin araçlarında inceleme ve araştırma yapmaları gerekir. Bu iş için de araçlar ekspertize sokulur. Çok iyi bir iş fikri olan oto ekspertiz dükkanı için ortaya 70.000 TL ile 200.000 TL arasında bir sermaye koymak gerekir.


2 Yorumlar

  1. Korana dan sonra olabilir. Otomobil yedek parça işinde iyi para var.

    YanıtlaSil
  2. O kadar çok para varsa yap o zaman dışardan davulun sesi hoş gelir !!

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu