Son eklenen

SUYUN FAYDALARI VE SU TÜKETİMİNİ ARTIRMANIN YOLLARI

İnsan vücudu su olmadan yaşamsal faaliyetlerini sürdüremez. Bir nevi için insanın yakıtı diyebiliriz. Vücudun %55 ila %75 lik gibi büyük bir kısmı sudan meydana gelmektedir ayrıca su bağışıklık sistemi gibi birçok vücut sistemine yarar sağlamaktadır. Bir kişinin gün içerisinde ortalama içmesi gereken su miktarı 2 litre civarıdır. Günde 2 litre içilen su zayıflamaya da yardımcı olur ve vücuttaki enerji döngüsünü arttırarak dinçlik ve zindelik sağlar.

Cilt açısından baktığımızda su cildin nemliliğini kaybetmemesinde önemli rol oynar. Susuz kalan ciltlerde kuruluklar meydana gelir ve döküntüler oluşur. Bayanlar açısından selülitler için de bol bol su içmek gerekir. Küçük bir püf nokta verelim; aç karna içilen ılık su, vücuttaki toksiklerin ve yabancı maddelerin atılmasına ve metabolizmanın sağlıklı çalışmasına büyük katkı sağlar. Kilo verilmek isteniyorsa sağlıklık bir şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı kilo vermede günde en az 2 litre su ve posa tüketilmelidir. Posa ile suyu birleştirirseniz bağırsaklarının daha hızlı çalışacak ve toksik maddelerin atımı daha kolaylaşacaktır. Günde 2 litre su bana çok geliyor diyenler için de aşağıdaki başlıktan devam edelim.

Su Tüketimi Arttırma Yolları

İlk kural kendinizi buna inandırmak olmalıdır. Kademeli arttırma yöntemi su tüketiminizi arttırmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin günde 3 bardak su içiyorsanız ertesi gün 4 bardak sonraki gün 5 bardak gibi tüketimi arttırabilirsiniz. Su içerisine atacağınız çeşitli baharatlar ya da meyveler hem tat olarak hem de fayda olarak suyu zenginleştirecektir. Örnek bir karışım için şunu deneyin: Su içerisine tarçın kabuğu, birkaç adet çilek, limon ve taze nane ekleyerek bir karışım elde edin ve için. Bu karışım hem ödemlerden kurtulmayı, hem de metobolizmayı hızlandırmayı sağlar.



16 Yorumlar

  1. Harika bir konu... Gündemden uzaklaşıp düşündüm. Ben kaç yıldır günlük su tüketimime dikkat ediyorum diye? Epeyce yııl olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdağ hanım teşekkür ederiz yorum ve katkılarınız için

      Sil
  2. Güzel bir konu olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Her derde deva su :) limonlu tarçınlı su tüketmiştim . gerçekten faydasını gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limonlu suyu genelde bende kullanıyorum ama tarçını eksik

      Sil
    2. Tarçında hoş oluyor:) başlarda güzel değildi ama alışınca güzel :)

      Sil
  4. Özellikle şu dönemde en azından bol sıvı ve su tüketimine özen göstermeliyiz gerçi suyun faydalarını anlatan yazınız gayet başarılı olmuş umarım bu yazıyı okuduktan sonra artırırlar çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temennimiz Engin bey faydalı olduysak ne mutlu bize

      Sil
  5. Her şeyden önce mutlaka su... Su hayattır :) Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  6. Çok su içtiğim günler tuvaletten çıkamıyor insan 😂

    YanıtlaSil
  7. Şu sıralar 3 litre su içmeye başladım ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu