Son eklenen

ÇAY İÇMEK FAYDALI MI?

Bugüne kadar birçok araştırmalar, deneyler yapıldı. Sonuç olarak ise çay içen insanların ruhen daha iyi olduğu ve kardiyovasküler hastalıklardan da uzak kaldığı görüşündeydiler. Günlük çay tüketiminin yaşlılarda P oranında bilinçli, sağlıklı bir şekilde kaldığını bizlere söylediler. Fakat bugünlerde yeni bir araştırma grubu ortaya çıktı ve farklı yoldan bir deney yapacağını bildirdiler. Bu deney 60yaş üzerini kapsamaktaydı.

Araştırma grubu 36 yaşlıdan oluşan yaşlıları topladılar ve bunlar hakkında verileri kayıt ettiler. Bu 36 kişiyi nöropsikolojik testlere birde MR(manyetik rezonans) görüntülemeyi istediler. Bu deney tam tamına 2yıl sürmüştür. Araştırmacılar bu yaşlıların geçmiş yıllarda çay içme sıklıklarını da teyet edip kayıt tutmuş. Aralarından sürekli çay içenler diye gruplandırma yapılmış ve bu yaşlıların haftada en az dört kez yeşil çay ve siyah çay içenlerin beyin bölgelerindeki bağlantıların birbirine bağlı olduğunu keşfetmişler.

Sonuç olarak bu beyin düzeneğini bir trafiğe benzetelim. Beyin bölgeleri arasındaki bağlantı yol olsun. Beyin bölgeleri hedef olsun. Bir trafikte kurallı ve sistematik bir işleyiş olursa sürücüler daha verimli, dikkatli ve daha az kaynağı kullanmayı tercih eder. Beyin bölgeleri daha yapısal olduğundan bilgi işlemede daha verimli ve sağlıklı olur. Yani çay içmek çok faydalı özellikle beyin açısından ve ben sizlere siyah çay öneririm. Günlük tüketim miktarım 25 bardak civarı :)



8 Yorumlar

  1. Günlük en aşşağı on bardak içiyorum herhalde. Bayılırım çaya. Arada bitki çayları da içiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde 20 - 25 bardak içiyorum siyah çayı dinç ve zinde tutuyor gün boyu

      Sil
  2. Bende çaysız olmaz diyenlerdenim :) faydalarını da öğrenince içim rahatladı:)

    YanıtlaSil
  3. Olursa içerim ama olmazsa da aramam 😊

    YanıtlaSil
  4. kahvesiz olur da çaysız olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kahveyi sevmiyorum ama çaysız yapamam

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu