Son eklenen

TÜRKİYE'DE AZ BİLİNEN MUHTEŞEM YERLER

Farklı uygarlıkların binlerce senedir tarihi izlerini taşıyan Anadolu topraklarında nehirlerin, ovaların ve volkanik dağların oluşturduğu benzersiz oluşumlar, binlerce senedir tarihi mirasla süslenmiş yerler, mavinin farklı tonlarında göz kamaştıran denizler, koylar ve yemyeşil ormanlar, ormanların arasında kalan dağlar tepeler hep bir arada benzersiz bir görüntüye sahiptir.

Türkiye’nin en gözde turistik yerleri her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ama bunların dışında şimdilik geniş kitleler tarafından bilinmeyen keşfedilmeyi bekleyen onlarca yer vardır. Bu yıl da farklı olsun diyenlerdenseniz değişik yerler keşfetmek istiyorsanız o yerleri gelin birlikte inceleyelim.

1. Gideros / Kastamonu

Batı Karadeniz de muhteşem bir görünüme sahip olan Gideros Koyu sakin ve kafa dinlemek isteyenler için harika bir tatil yeridir

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer alan koy mavi ve yeşil renklerin birleşmesiyle adeta bizlere doğanın harika görüntüsünü gösteriyor. Ayrıca bu koy milattan önce 1500’lü yıllarda Amazonlar tarafından kurulduğu bilinmektedir.

2. Karaburun / İzmir
Ege Denizi boyunca uzanan, yakınında Çeşme, Foça ve Urla gibi turistik yerlere rağmen daha pek keşfedilmeyen turkuaz renkli koylarıyla eşsiz bir görüntüye sahiptir.

İzmir’in Karaburun ilçesi zeytin ağaçları, taş evleri ve sıcakkanlı köy sakinleriyle huzurlu ve keyifli bir tatil yapacağınız muhteşem bir yer.

3. Kula Peri Bacaları / Manisa

Kula ilçesi Manisa’nın merkezine 126 kilometre uzaklıktadır. Kula peri bacaları ilçenin merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Burgaz Köyü yakınlarındadır. Kula Peri bacaları Kapadokya’ya rakip olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bölgedeki insanlar buraya ‘’Kuladokya’’ da demektedir.

4. Nemrut Krater Gölü / Bitlis

Nemrut Dağı’nın zirvesinde bulunan Nemrut Krater Gölü Büyük İskender tarafından keşfedildiği düşünülmektedir. Bu sebeple buraya ‘’Büyük İskender’in Cenneti’’ de denmektedir. Türkiye’nin en büyük krater gölüdür, aynı zamanda Dünya’nın da en büyük ikinci krater gölüdür.

5. Palamut Bükü / Muğla
Muğla’nın Datça ilçe merkezine 25-30 kilometre uzaklıkta bulunan Palamut Bükü eşsiz masmavi deniziyle ve sessizliğiyle bilinmektedir. Bölgede badem ağaçları da meşhurdur. Yaz aylarında bile fazla kalabalık olmayan, deniz ve doğayla iç içe bir tatil isteyenler için uygun bir yerdir.

6. Kalem Adası / İzmir

Kalem Adası, Ege Bölgesi’nin en güzel tatil yerlerinden biridir. Sessiz, sakin, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılanlar kendilerini muhteşem turkuaz renkli suyuna bırakıp, eşsiz doğa manzarasıyla rahatlayabilirler. Adaya ulaşım ise Bademli köyünden kalkan teknelerle sağlanmaktadır.

7. Eshab-ı Kehf Mağarası / Mersin

Mersin’in Tarsus ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta buluna Eshab-ı Kehf Mağarası Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal sayılmaktadır. Yedi uyurlar olarak da bilinmektedir.

8. Mezovit / Rize

Şehirden biraz uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler, doğa yürüyüşü yapmayı özleyenler, dağcılıkla uğraşmayı sevenler için bir başka alternatif Mezovit’tir. Ayder Yaylası yakınlarındadır. Rize-Artvin arasında akarsular ve harika doğasıyla adeta eşsiz bir cennettir.



3 Yorumlar

  1. Bu aralar gidip göremesek de, bu güzellikleri ziyaret edip görme fırsatımız olur umarım :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir seçki. Gezip görmeyi özlediğimi hatırladım. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Az bilinen yerler yine az mı bilinse acaba, çoğu zaman bu endişeyi taşıyorum malesef.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu