Son eklenen

ÇOK AZ BİLİNEN İLGİNÇ BİLGİLER


Bilgi evreni o kadar büyük ki 200 yıl bile yaşasak her şeyi öğrenmemiz imkansız. İnternet bize bilgiye ulaşma konusunda kolaylıklar sağlasa da yanlış bilgiler çok fazla. Bu yazıda doğruluğu kanıtlanmış ve çok az bilinen ilginç bilgiler derlenmiştir.

Şu Ana Kadar Yaşamış En Tehlikeli Hayvan Hangisi?

Dişi sivrisinekler. Sivrisinekler ölümcül olabilecek çok fazla hastalık taşır. 19. yüzyıla kadar sivrisineklerin tehlikeli olduğu bilinmiyordu. Ronald Ross dişi sivrisineklerin sıtma mikrobunu taşıdığını gösteren ilk kişi oldu. Erkek sivrisinekler insanları ısırmazlar.

Çıplak Gözle Kaç Galaksi Görülür?

Çok az bilinen bu sorunun cevabı 4. Toplamda dört ancak aynı anda iki galaksi görebiliriz. Kuzey Yarımküreden görülenler: Samanyolu ve Andromeda. Güney Yarımküreden görülenler: Büyük ve Küçük Macellan Bulutları.

Ay'dan Görülen Bir Yapı İnşa Edilmiş midir?

Çin Seddi dediyseniz yanıldınız. Çin Seddi Ay'dan değil uzaydan görülebilir. Uzay aslında yer yüzeyinden 100 km yukarıda olduğundan Çin Seddi'nin görülmesi gayet normal.

Darwin Ölü Baykuşları Gerçekten Yedi mi?

Evet. İlginç bilgiler kategorisinde üst sıralarda yer alabilecek olayın aslı şöyle: Gurme Kulübü'ne üye olan Darwin ve diğer arkadaşları haftada bir menülerde bulunmayan hayvanları yerlerdi. Baykuşun tadını beğenmediğini söyleyen Darwin'in yediği diğer hayvanlar: Şahin, balabankkuşu, armadillo, puma, iguana, kuşlar, kemirgenler ve dev tosbağa.

Elmaslar Nereden Çıkar?

Elmaslar volkanlardan çıkar. Volkanik patlamalar sonucu yeryüzüne gelir. Avustralya, Rusya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Güney Afrika'da çıkarılır.

Develer Hörgüçlerinde Su mu Depolar?

Hayır. Yağ depolarlar ve enerji stoku yaparlar. Suyu vücutlarında depolarlar ve su içmeden 7 gün yaşayabilirler.

Waterloo Dişleri'nin Hikayesi ve Anlamı Nedir?

Napolyon'un son savaşı olan Waterloo Savaşı'nda çok sayıda insan öldü. Ölenlerin dişleri çalındı ve takma diş olarak satıldı. Bundan dolayı takma dişleri Waterloo Dişleri diye anılır oldu. Yapay takma dişler keşfedilmeden önce en iyi takma dişler, ölmüş genç ve sağlıklı insanlardan alınırdı.

"Alo" kelimesini kim bulmuştur?

Graham Bell yanlış cevap. Edison ilk olarak bir mektubunda önermiştir.

Noel Baba Nerelidir?

Türkiye. Antalya- Demre'de yaşayan mucizeleriyle ünlü Aziz Nicholas'tan esinlenilmiş. Demre'de Aziz Nicholas anısına Noel Baba Kilisesi yapılmıştır.


6 Yorumlar

  1. Darwin o hayvanları yemesi.... Ve ölen insanlarını dişleri kullanmak... Ne yazacağımı bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Evet ilginç bilgiler mevcut halen diş söküyorlar ama altın olanları :) değişik hayvanları yemleri de meraktan gibi o halde aydan birşey göremiyoruz dünya ile ilgili sanırım belki bir ara deneme şansımız olur :)teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  3. küçükken izlediğim belgesellerde bu tip detayları not alırdım, darwin tam bi marjinal.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu