Son eklenen

Facebook Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir

Facebook, bir döneme kadar tüm sanal ortamlardan daha fazla kullanılan bir sosyal mecraydı. Artık bunun yerini Instagram, Twitter gibi mecralar alsa da Facebook'un kendine ait bir kullanım kitlesi halâ mevcut. Kullanıcılar da haliyle kullanma şekline göre birbirlerinden ayrılıyor. Kimisi, kullandığı platformu profil resmine kadar gizlerken, kimisi de zaman tüneline kadar herkese açık bir kullanım şekli seçebiliyor. İşte bu makalemizde gizliliğe önem veren kullanıcılar için "Facebook arkadaş listesi gizleme" nasıl yapılır bunun üzerinde duracağız.

Facebook Profilinde Bulunan Sekmeler

Profilinizde "zaman tüneli, hakkında, arkadaşlar, fotoğraflar ve diğer" adlı sekmeler mevcut. Bunlardan "arkadaşlar" sekmesine tıkladığınızda karşınıza; "tüm arkadaşlar, takip ettikleri" bölümleri çıkıyor. Bunun yanında sağ kısımda bulunan; "arkadaşlık istekleri ve arkadaşlarını bul" sekmeleri de mevcut.
İşte buradan "herkese açık, arkadaşlar, sadece ben" seçeneklerini kullanarak arkadaş listesi gizlenebiliyor. Hatta bunun yanında, kendi oluşturduğunuz kişilere ve gruplara özel olarak da gizliliği sınırlandırabiliyorsunuz. Şimdi bilgisayardan ve telefonlardan oturum açanlar için konuyu biraz detaylandıralım:

Bilgisayarda Oturum Açanlar için Facebook Arkadaş Listesini Gizleme

Öncelikle kendi profilinizde bulunan "arkadaşlar" sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan sayfadaki sağ kısımda bulunan üç noktaya basın. Çıkan "gizliliği düzenle" seçeneğiyle arkadaş listenizi "herkese açık, arkadaşlar, şu kişiler hariç arkadaşlar, belirli arkadaşlar ve sadece ben" olarak kişiselleştirebilirsiniz. "Şu kişiler hariç arkadaşlar" seçeneği, belirlediğiniz kişiler dışındakilere görünürken; "belirli arkadaşlar" seçeneği ise yalnızca seçtiğiniz kişilere özel görünüm sağlayacaktır.

Android, İos ve Diğer İşletim Sisleri İçin Facebook Arkadaş Listesini Gizleme

Facebook arkadaş listesi gizleme işlemi, telefonlardan oturum açanlar için ise şöyle ilerlemekte: Telefonunuzda bulunan herhangi bir tarayıcıdan (Chrome, Safari, Internet Explorer vb.) "www.facebook.com" adresine gidin.
Daha sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın ve açılan sayfada gördüğünüz "menü" sekmesine dokunun. Son olarak adınıza tıklayın ve profil sayfanızı açın. Arkadaşlar sekmesine tıkladıktan sonra ise yine aynı şekilde "sadece ben" veya bahsettiğimiz diğer seçeneklerle gizliliğinizi sağlayabilirsiniz. İşte Facebook'ta arkadaş listesini gizleme işlemi bu kadar basit.

1 Yorumlar

  1. Ben de hep gizliyorum yokss eşime oğluma herkese istek gidiyor rahatsız oluyorlar.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu