Son eklenen

Gmail Hesabınızı Nasıl Yedeklersiniz


Farklı bir cihaza geçiş yaparken ya da cihazı fabrika ayarlarına döndürme gibi işlemler yaparken sıkça yedekleme gereksinimi ile karşılaşırız. Bunun yanı sıra olası bir veri kaybı durumu ile karşılaşmamak adına da yedekleme yapmak hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Elbette ki kimse basit bir teknoloji hatası sonucu tüm verilerini kaybetmek istemez. Bu nedenle yedekleme yapmak çok önemli ve gerekli bir garanti yöntemidir.

Gmail Hesabı Yedekleme

Gerek kişisel gerek kurumsal pek çok veri barındıran bir oluşum, mail adreslerimizdir. Kişisel paylaşımlar ya da iş verileri adına günümüz modern çağında en çok kullanılan araçtır. Ayrıca mail hesabımızı bağlayarak kullanabildiğimiz ya da mail adresimize kayıt olduğumuz sosyal medya hesaplarının güvenliği ve sürdürülebilirliği adına da mail adreslerimize ve içindeki verilere erişimimiz büyük önem arz etmektedir. Gmail hesaplarımızı yedeklemek aslında oldukça basit bir işlemdir.

Aynı zamanda otomatik olarak da devam ettirilebilir. İlk olarak Google üzerinden hesabımıza giriş yapmamız gerekir. Daha sonra üst kısımda bulunan başlıklardan "Veri ve Kişiselleştirme" başlığına girilir. Bu işlemi "Gmail" uygulaması üzerinden yapıyorsanız, sırasıyla "Ayarlar> Hesap> Hesabınızı Yönetin" adımlarını takip ederek aynı aşamaya gelebilirsiniz. Bu başlığın altında bulunan "verilerinizi indirin" isimli alt başlığa tıklanarak başlığında "Google Paket Servisi" yazan bir sayfaya ulaşılır ve yedekleme adımının ilki atılmış olur.

​​Yedeklemenin İkinci Adımı

Burada sayfa bizden yedeklemek istediğimizi öğrenir. Hangi veri gruplarını yedeklemek istiyorsanız açık konuma getirmelisiniz. Veri gruplarının yanında var olan küçük kareye tıklayıp mavi tik oluşmasını sağlayarak bunu yapabilirsiniz. Bu seçimleri yaptıktan sonra sayfanın sonunda bulunan "sonraki adım"a tıklıyoruz.

Üçüncü Adım

Burada yedekleme için tekrar seçimler yapmanız gerekiyor. Yedeklemenizin hangi formatta, hangi boyutta, ne şekilde olacağı gibi seçimler yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda verilerinizi yedekleyeceğiniz yeri de seçmeniz mümkün. Ayrıca ek olarak indirme linkini e-postanıza mail olarak atmalarını da talep edebiliyorsunuz.

​​​​​​Son Adım

Yedeklemek istediğiniz verilerin büyüklüğüne bağlı olarak mail kutunuza genel olarak birkaç gün içerisinde ulaşıyor. Gelen linke tıklayıp son adımları da takip ederek yedeklemek istediğiniz tüm verilerinize basit bir şekilde sahip olabiliyorsunuz.


3 Yorumlar

  1. Bu yedekleme yazıları okuduktan sonra hiç seyi yedeklemediğimi fark ettim ;)

    YanıtlaSil
  2. G mail hesabı yedeklemebilgisi çok işime yarayacak, teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
  3. Geniş zamanımda deneyeceğim, teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu