Son eklenen

SEO UYUMLU MAKALE NASIL YAZILIR

Makale yazmanın en iyi yolu makaleyi planlı, düzenli ve kaliteli bir şekilde yazmaktır. Elbette burada makbul olan makale SEO uyumlu makale olmalıdır. SEO kaygısı taşımayan bir makale, SEO uyumlu bir makale kadar HİT çekemez. Buradaki amaç daha fazla okuyucuyu çekmek ve sitede tutmaktır.

Düzgün ve Güncel Konu Seçimi
Okuyucuların dikkatini çekecek güncel bir konu seçerek SEO uyumlu bir şekilde yazarsanız ve güvenilir kaynaklardan araştırma yaparsanız iyi bir makale yazmış olacaksınız. Düzgün ve anlam bozukluğu olmayan konular seçerseniz makale yazmayı en iyi şekilde ve daha çabuk öğrenmeye başlarsınız.

Doğru Zamanı Seçin
Makale yazarlarının gündemi takip etmesi gerekir yani düzenli bir takvimi gün gün takip etmek ve önemli günler gelmeden 1-2 gün önce makaleyi yazıp siteye yayınlamak daha fazla hit çekmek için yararlıdır. Örneğin 14 Şubat her yıl sevgililer günü olarak kutlanıyor, o halde bu günde herkes sevgilisine bir hediye almak isteyecek ve bu günün anlam ve önemi hakkında bir makale okumak isteyecektir. O halde 2 gün öncesinden sevgililer günü hakkında bir makale yazıp arama motorlarına indeksletmek doğru zamanda doğru makale yazmak demektir.

Güvenilir Kaynaklar Seçin
Makale yazmak için en güncel ve SEO uyumlu gerçek bilgiye yer veren kaynaklardan konu seçmeniz gerekiyor. Kesinlikle bu alanda gerçekten bilgi sahibi olan otoriter siteler var. Wikipedia gibi tüm kaynakları belirli olan kaynakları kullanabilir, makale altına da kaynakça diye bir dip not ekleyebilirsiniz.

Yazım Yanlışlarına Dikkat Edin
Herhangi bir konuda makale yazarken öncelikle en çok dikkate alınması gereken detaylardan bir tanesi de yazım yanlışlarının olup olmadığını kontrol etmektir. İmla hatası olan bir makaleyi arama motorlarının botları indekslemez. Her makale yazarı kendi makalesinin ilk sırada olmasını ister işte makalenizin SEO uyumlu olması ve makalenizin imla kurallarına uyularak yazılmış olması, en önemlisi de okurların beklentisini karşılaması çok önemlidir.

Gereksiz Cümle Kullanmayın
Bazı kişiler makale yazarken konu ile hiç alakası olmayan cümleler kurar. Halbuki makale yazmanın altın kullarından bir tanesi gereksiz cümlenin kullanılmamasıdır. Makale yazıldığı zaman gereksiz ve anlam bütünlüğünü bozan cümleleri kullanmayarak çok daha düzgün ve kaliteli makale yazmalısınız.

Anahtar Kelime Seçimi
Makale içinde anahtar kelimeleri önceden Google anahtar kelime aracı ile seçmeniz gerekiyor. Makale 100 kelime ise, giriş paragrafına 1 anahtar kelime, orta paragrafa bir ve son paragrafa 1 tane anahtar kelimeyi kalın yaparak yazın.

İnternet Literatürü
İnternet literatürü ile dil kuralları aynı olmayabilir. Halk, hangi kelimeleri aratıyorsa o kelimeler anahtar sayılır. Örnek vermek gerekirse, TDK sözlüğünde doğru yazımı verilmiş bir kelime, halk tarafından arama motorunda yer almıyorsa, onun yerine genel kabul görmüş bir kelime seçilmişse ve yaygın olarak kullanılmışsa o kelime anahtar olur ve siz onu seçmek zorundasınızdır. Doğru yazılışı makine olan kelimeyi halk makina olarak benimsemişse ve herkes bu kelimeyi aratıyorsa, sizin de anahtarınız makina olacaktır.

Makalenizi Özgün Yazın
Makale satın alan site sahipleri sizce neden satın alırlar? Özgün ve kopya olmayan içerikler istedikleri için para verirler. Yoksa özgünlük önemli olmasaydı her site sahibi bir yerlerden kopya alarak sitesine binlerce yazı ekleyebilirdi. Gerçekte bunu yapanlar da var ama siteleri kısa süre içince indekslenmemeye başlıyor ve onca emek heba oluyor. Google, kendisine güvenip arama yapanlara en iyi siteleri sunmak zorundadır. Bu işin ucunca milyar dolar var. Google geçtiğimiz yıl ilk 3 ayda 3.8 milyar dolar gelir elde etti. Şimdi durum bu iken, neden kendisine güvenen müşterilerine /arayıcılarına ihanet etsin? Yalan yanlış bilgiler veren makalelerle dolu spam siteleri öne çıkarsın? Eğer bunu yaparsa insanlar artık başka arama motorları kullanır ve Google otoritesini kaybeder. İşte bu yüzden özgün yazılara önem vererek o siteleri öne çıkarıyor.


7 Yorumlar

  1. Dikkatle okudum, çok teşekkür ederim 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Google anahtar kelime aracını nasıl kullanacağız acaba 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız hanım yazıda dikkatinizi çektiği ise iki üç tane kalın yazdığım anahtar kelimeler var. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  3. Tamamdır, anlaşıldı. Çokkkkk teşekkürler 👍🙃😇😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yardımcı olabildiysem :)

      Sil
  4. Seo uyumlu yazmak çok yararli oluyor ancak tekniğe uyacağım diye yazının ruhunu da öldürmemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım seoya uygun olsun diye sürekli anahtar kelime tekrarı yapıyoruz yazıda google botlar genelde yazının ilk paragrafına bakıp geçiyor. 2020 den sonra ne değişir bekleyip göreceğiz.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu