Son eklenen

AYDA EN AZ 350 TL TASARRUF YAPABİLİRSİNİZ

Kişisel giderlerimiz dönemsel olarak değişse de her ay geçinmek için yaptığınız harcamalar sonucu oluşan sabit giderleriniz vardır. Kişisel geliriniz ya da hane halkı olarak sağladığınız kazanç sabit giderlerimizin üzerinde ise kolayca birikim yapabilirsiniz.

Fakat dengeler eşit olduğunda geçiminizi kolayca sağlarken birikim yapamazsınız ya da ekstra keyfi harcamalardan kaçınmanız gerekir. Birikim yapmak isteyen kişiler veya gelir gider dengesinde değişiklik isteyen kişiler ayda en az 350 TL tasarruf nasıl yapılır sorusuna bu makalede cevap bulacaktır.

Nasıl Para Biriktirilir?
Para biriktirmek için çeşitli yöntemler vardır. Bir kumbara alıp gün sonunda elinizdeki bozuk paraları buraya atıp değerlendirmek de para biriktirmenin bir yöntemidir. Gün içinde yanınızda bulunan küçük paralar harcanması olası paralara dönüşmektedir. Ancak para biriktirmek için asıl yapmanız gereken harcamalarınızdan kısmaktır.

Standart yaşantınızı ele aldığınızda en çok harcama yaptığınız şeyi azaltarak para biriktirmeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz buradan sağladığınız tasarrufu bir bankadan vadeli hesap açarak biriktirebilirsiniz. Unutmayın, vadeli hesap açtığınız zaman belirlediğiniz vade süresince paranızı çekemeyeceksiniz. Dolayısıyla orada biriktirdiğiniz paraya ulaşımınız her an mümkün olmayacağı için biriktirmek adına vereceğiniz doğru bir karar olabilir.

Ayda 350 TL Tasarruf Yapmak
Gün içinde atacağınız adımlar ay sonunda size cebinizde kalan 350 TL ve daha fazlası olarak cebinize geri dönebilir. Tasarruf miktarını arttırmak ise sizin elinizdedir.

Ayda en az 350 TL tasarruf yapmak için uygulayabileceğiniz adımlar;

  • İş yerinde ya da dışarıda arkadaşlarınızla buluştuğunuzda içeceğiniz çay, kahve gibi tüketimini alışkanlık haline getirdiğiniz harcamalarınızı bırakabilirsiniz. (ortalama 100 TL)
  • Yemek harcamalarınızı azaltabilirsiniz. Dışarıda yemek yemek en çok harcama yaptığımız şeylerden biridir. Bunun yerine evde hazırlayacağınız yemekleri yemeyi tercih edebilirsiniz. (ortalama 150 TL)
  • Giyim alışverişleri en çok harcama yaptığımız alanlardan biridir. Bunun için azla yetinebilir hiç alışveriş yapmayabilirsiniz. Ya da markaların indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Bunun için ise yapmanız gereken, o sezonun ürünlerini farklı sezonlarda alarak büyük indirimlerden yararlanabilirsiniz. Çoğu markanın sezon sonu ürünleri bulunmaktadır. (ortalama 100 TL)

4 Yorumlar

  1. aylardır dışarda yiyip içmedim yaa ama evde olunca daha çok para harcanıyomuş meğerse markete gıdaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep ne zaman kadar çıkmayacaksın? Bence artık yavaş yavaş çık en başından beri dışarıdayım. Üç kuralı unutma maske, hijyen ve mesafe....

      Sil
  2. evde de yiyeceğimiz kadarını alsak en güzel tasarruf bu şekilde olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lerzan hanım genelde abartıyoruz eve yiyecek alımını

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu