Son eklenen

Krep tarifi


Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu kesin, bu neredeyse her uzman tarafından söyleniyor fakat bazı çocuklar kahvaltı yapmayı o kadar da sevmeyebilir. Hele sabahları onlara yumurta yedirmek imkânsız olabilir. Hal böyle olunca anneler çocukların yiyebileceği bir tarif arayışına giriyor ve bu durumda karşımıza ilk olarak krep çıkıyor.

Krepi sadece kahvaltılık olarak düşünmek aslında ona büyük haksızlık olur. İçi doldurularak akşam yemeği hatta tatlı haline bile gelebilecek kadar fonksiyonel bir yemek kendisi. Krep farklı yörelerde cızlama, cızlak, akıtma gibi farklı isimlerle de anılır.

Gelelim her ne kadar zahmetli olsa da çok lezzetli olan krepin tarifine:

Krep İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
4 su bardağından biraz az un
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
Pişirmek için yağ

Hazırlanışı:

1) 4 adet yumurta, 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı su uygun bir karıştırma kabına alınarak çırpılır. Tamamını sütten veya sudan yapabileceğinizi de belirtmek istiyorum. Bu konuda tercih size ait.

2) 4 su bardağından biraz az unu karışımımıza yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hamurumuzun istediğimiz kıvamı kek hamurundan biraz daha cıvık ve akıcı olmalı. Daha sonra 2 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Bu noktada hamurumuzu üzerine temiz bir bez kapatarak bir süre dinlendirebileceğimiz gibi hemen pişirme kısmına da geçebiliriz.

3) Krepimizi pişireceğimiz tavayı ocağa alalım. Bu tava krep tavası olabileceği gibi herhangi bir yapışmaz tava da olabilir. Ocağa aldığımız tavayı tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayalım. Ben bir süredir sıvı yağ kullanmayı tercih ediyorum. Burada püf noktamız yağı iyice kızdırmanızdır.

4) Bir kepçeyi belirleyerek tüm kreplerinizi bu ölçüyle yaptığınız takdirde hepsi eşit büyüklükte olacaktır. Kızdırdığımız yağa bir kepçe hamurumuzdan dökelim ve suyu buharlaşıp üzeri benek benek olana kadar bekleyelim. Benek benek olduğunda spatula yardımıyla diğer tarafını çevirerek pişirelim.

5) Hazırladığımız krepleri üzerine havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alarak yağlarını çekmelerini sağlayalım ve servise hazırlayalım. Tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

6 Yorumlar

  1. Bizde eskiler cızlama derdi krepe

    YanıtlaSil
  2. tulum peyniri çay ile iyi gidiyo üstüne reçel de sürülse de krep aslında akçaağaç şurubu ile birlikte yeniyooo :)

    YanıtlaSil
  3. pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti krep tarifi için teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. nutuşa banıp yerim yanında da kahve nam namm

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu