Son eklenen

LEBRON JAMES KİMDİR ?

Lebron James 30 Aralık 1984 yılında doğmuş Afrika asıllı Amerika Birleşik Devlet’li basketbolcudur. Tarihin en iyilerinden biri olarak gösterilen Lebron, adını NBA tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

Lebron James, kariyeri boyunca pek çok kişiye idol olmuş ve idol olmaya devam etmektedir. Şu anda 35 yaşında olan Lebron, basketbol yaşantısına en üst seviyede Los Angeles Lakers kulübünde devam etmektedir.

LEBRON JAMES KARİYERİ

Lebron James, lise zamanı gösterdiği başarısı ile NBA takımlarının dikkatini kazanmayı başarmıştır. NBA adı verilen dünyanın en büyük basketbol ligi takımları tarafından dikkat çekmeyi başaran Lebron, 2003 draftlarında Cleveland Cavelliers takımı tarafından seçilmiştir.

2003 yılı itibariyle adından söz ettirmeye başlayan Lebron, 2010 senesine kadar bu takımda mücadele etmiş ve NBA finali gibi bir başarıyı elde etmiştir. Cleveland taraftarlarının sevgilisi olan Lebron James’in takımdan ayrılışı da büyük yankı uyandırmıştır. Cleveland taraftarları ona kin ve nefret duymuş, formalarını yakmıştır.

2010 senesi itibariyle başlayan Miami Heat kariyeri Lebron açısından oldukça parlak geçmiştir. Dört sene durduğu takımda 4 NBA finali oynarken 2 NBA şampiyonluğu kazanmıştır. Chris Bosh ve Dwayne Wade gibi iki iyi isimle şov yaptıkları dönemde Lebron, 3 defa NBA Mvp’si 2 kere de NBA Finalleri Mvp’si seçilmiştir.

2014 senesi itibariyle yuvasına geri dönen Lebron James, 2018 senesine kadar da burada oynamıştır. NBA tarihinin en iyisi denilen Golden State Warriors ile 4 defa finalde karşılaşan Lebron önderliğindeki Cleveland 1 şampiyonluk kazanmış 3 finalde de sahadan boynu bükük ayrılmıştır. Lebron James burada bir NBA Finalleri Mvp’si ödülü daha kazanmıştır.

2018 senesi itibariyle NBA tarihinin en büyük iki takımından biri olan Los Angeles Lakers’a transfer olan Lebron buradaki ilk yılını kendisi için iyi geçirmiş olsa da takım olarak başarısız olmuşlardır. 2019 başından itibaren yeni sezonda NBA ‘in en iyi takımı olma unvanına erişen Lebron ve takımının önüne dünyayı kasıp kavuran korona virüs engeli gelmiştir.

Lebron James, pandemiden sonra da kariyerine devam edecektir ve bizler de onu keyifle izlemeye devam edeceğiz.

2 Yorumlar

  1. Hangi işi yapıyorsan yap, ama en iyisini yap sözüne bir örnek olsa gerek 👏👏👍🧿🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız hanım Maykıl Jordan'dan sonra en sevdiğim basketbolcu Lebron James

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu